Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 70 538
  • 829
  •   1
Отговори
# 150
Малко е лицемерно да се възмущаваш Младост как бил застроен, първа линия на Златните как била застроена, не знам си кой квартал колко бил бетониран, а същевременно ти самата да си инвеститор в точно такъв бетонено-тухлен гигант и да споделяш, че също би си купила имот на първа линия (в Дружба обаче). Ми то там вече няма къде да се разходи човек. Ако не притежаваш собствено паркомясто или гараж там, няма къде да се спре. Платените паркинги в сезона са препълнени. Някой писа, че там скоро ще е жилищен квартал. Не, няма да е скоро, вече е!

Никъде не си писала буквално, че сравняваш с чужбина, обаче припяваш в един тон с:

....
много точно заключение. Явно затова с Лъки така мислим. Правим сравнение с По света и у нас.

Didi, нали ти беше с имота в центъра .. Наши приятели са в къща по затворената улица от ЖП Гара към Валентина.. Бършат тонове пепел или по-скоро гняс от парапетите си, столовете на терасата почерняват за няколко дни. Показвала ми е нещо като мазни сажди е направо
...
Да, аз съм до Операта. Чак мазни сажди не бърша, но много прахоляк, много нещо. Надявах се като няма строежи наблизо и като съм на по-висок етаж, да мия прозорци по-рядко, но уви...
Диди, не ги строя аз тези комплекси.
Ако корумпираните управници не даваха разрешителни, нямаше да има как да купя.
Сещаш се че съм най последната брънка в тази верига.
Ще се възмущавам много ясно. Свидетел съм как хората от блата правят оазиси, ние от оазиси - кенеф.
Сори, но си имам своите виждания.

Следващата ми инвестиция (да даде Бог здраве) ще е в зелен слабо урбанизиран район.

# 151
  • Варна
Ако нямаше кой да купува, нямаше да строят Wink

Имаш ли предвид някой такъв район? Че то в града не останаха такива.

# 152
То и в София има много паркове ама Варна е малък град за световен мащаб. В кой град си ходила в Европа от 350 хил пълен с паркове?
Варна като брой жители съвсем не е малък град за европейските мащаби. Виж градове със сходно население с какви паркове разполагат - Малмьо, Берген, Бари, Аугсбург, Познан…

# 153
То и в София има много паркове ама Варна е малък град за световен мащаб. В кой град си ходила в Европа от 350 хил пълен с паркове?
Варна като брой жители съвсем не е малък град за европейските мащаби. Виж градове със сходно население с какви паркове разполагат - Малмьо, Берген, Бари, Аугсбург, Познан…
И с какви паркове разполагат дай да видим. Само морската на Варна е колкото едно село. Парка Владислав Варненски е огромен, Аспарухово морската е голяма, парка до паметника не му знам името в Чайка , като сложим и другите малки паркове дали пък изброените градове имат повече зелена площ? Като не ви харесва Варна Брашов ей го къде няма нужда от мрънкане.

# 154
Nohope, не знам в Родопите как си строят беседки, чешми и тн., но знам два блока, които направиха нещо за децата си и след това ги глобиха за незаконно строителство. Имаме познати, които ги глобиха, че посяха дървета пред блока..така че полека с идеите за инициативност в облагородяването

# 155
Nohope, не знам в Родопите как си строят беседки, чешми и тн., но знам два блока, които направиха нещо за децата си и след това ги глобиха за незаконно строителство. Имаме познати, които ги глобиха, че посяха дървета пред блока..така че полека с идеите за инициативност в облагородяването
Нормално, всяка самоинициатива трябва да се съгласува с общината. Тя пък от своя страна е доста мудна. И това ми напомня, че тази година има избори. Гласувайте не мрънкайте.

# 156
  • Варна
Ако нямаше кой да купува, нямаше да строят Wink

А ти в кирпичена къща ли си купи жилището до операта? Нали някой пак го е строил този блок в близкото минало? И тогава е имало някой, който не е искал да се строи там ! Само другите са лицемери,  ти не си !
Със скаридата сте си плюли двете в устите, коя от коя да е по-голям дървен философ и да не падате по гръб. Така никога няма да има градивен разговор в теми като тази, с хора като вас !

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 16:41 от Мъж с пушка

# 157
  • Варна
Не, аз не съм лицемер. Разбира се че и моят блок е построен някога от някого. Що за въпрос?? Но аз не хленча колко е презастроено навсякъде, защото за мен това е нормален процес на урбанизация, без който няма как да съществуват големи градове никъде по света. Не хленча какво е било преди 20 години, защото е смешно и сега да е същото. Наясно съм, че в нашата мила родина се прекалява и липсват регулации в строителството, но като не ми харесва - шапката и пътя. С писане по форумите няма да променя градската среда. Някой писа, че идвали избори. Не съм пропускала да гласувам в живота си.

# 158
Естествено е, за 20 години да има градация. Но защо да не е в по добро? Защо да не се изграждат зелени площи, а такива се затриват?
Спомням си като се прибирах от училище (Пушкин) пеша, колко зеленина имаше. Сега там каретата са фул блок във блока. Жалка работа.

Относно съвета кой какво да прави като не му харесва, Joy не съм искала такъв.  Каквото съм преценила, направила съм. Sunglasses

# 159
  • Варна
Това не беше съвет и не беше насочено към теб. Всеки си живее живота според собствените разбирания.

По въпросите - защо да не се изграждат зелени площи - изграждат се и зелени площи, и спортни съоражения. Но все не са ви достатъчни и обичайно стават жертва на вандализъм.

Защо се затриват - защото са частни и инвестинорите си гледат интереса. А общинските също се продават на частни лица и историята се повтаря. Тъжно е, но за жалост така работи нашата държава.

# 160
Със скаридата сте си плюли двете в устите, коя от коя да е по голям дървен философ и да не падате по гръб. Така никога няма да има градивен разговор в теми като тази с хора като вас !

Аз слагам и NoHope към тях, защото той пита но отговор не иска. Иска да му кажем че сме съгласни с две пейки за парк и  да подскачаме от радост че има и толкова. .

Парка Владислав Варненски е огромен
За сведение Владислав е Платен парк от 4-5 години.

парка до паметника не му знам името в Чайка
Него също го няма заради настоени кооперации с паркирани навсякъде коли.

Като давате примери поне актуализирайте познанията си за Варна.

Ако исках да се надувам щях да опиша и много други  зелени малки градчета вече извън Европа. За съжаление Варна  не е от тях и обратното на всякаква логика от нещо наистина много хубаво полека лека става нещо меко казано нехубаво...  и ще продължава в същата тенденция докато ни се казва че трябва да се задоволим с каквото имаме, защото и това ни е много. Обаче ще спазвам Лъки-тактиката и прекратявам излишната полемика.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 16:54 от _re_ge

# 161
Със скаридата сте си плюли двете в устите, коя от коя да е по голям дървен философ и да не падате по гръб. Така никога няма да има градивен разговор в теми като тази с хора като вас !

Аз слагам и NoHope към тях, защото той пита но отговор не иска. Иска да му кажем че сме съгласни с две пейки за парк и  да подскачаме от радост че има и толкова. .

Парка Владислав Варненски е огромен
За сведение Владислав е Платен парк от 4-5 години.

парка до паметника не му знам името в Чайка
Него също го няма заради настоени кооперации с паркирани навсякъде коли.

Като давате примери поне актуализирайте познанията си за Варна.

Ако исках да се надувам щях да опиша и много други  зелени малки градчета вече извън Европа. За съжаление Варна  не е от тях и обратното на всякаква логика от нещо наистина много хубаво полека лека става нещо меко казано нехубаво...  и ще продължава в същата тенденция докато ни се казва че трябва да се задоволим с каквото имаме, защото и това ни е много. Обаче ще спазвам Лъки-тактиката и прекратявам излишната полемика.
/Тоест щом е платен не е парк😀. Каква логика само какъв полет на мисълта. Парка до паметника си е там и много хора тренират там. Така че вместо да седите по пейките вземете се поразходете малко.

# 162
Иронията е, че кореняк варненци май най - се бутат да живеят на възможно най - централните места... в същото време основно те милеят, че града не е като едно време именно в тези места.

# 163
Няма защо да се бутат, просто имотите им са си там, нали затова са ”кореняци” , наследствените им имоти “бащината къща” няма как да му е в Младост на кореняка.
Според мен на кореняк от Владиславово също пък няма да му харесва да живее в идеален център, личните ми наблюдения поне са си такива, като слушам как всеки си хвали неговото си място. Нормални неща.
Аз във Варна също съм живяла цял живот в един район, но най-после се преместих в “квартал” , че аз толкова зеленина не знаех, че съществува в тоя град!!  Сериозно, вече когато мрънкам за мръсотия, кочина и грач на чайки, ще натъртвам, че говоря за центъра само. А освен това, открих, че във Варна имало и други птици освен чайки,  😯😯доволна съм, не мога да се оплача общо взето.
 Но съм само за година тук,  знаейки, че е само за година, може би донякъде ми помага на доволството, не знам,  но наистина си ми харесва и извън центъра. Липсват ми рано сутрин разходките по плажа, когато още няма никой, както и близостта до…всичко.
 Но нали е само за година, после обратно към корените, пък чайки или не, други неща са ми по-важни. Сигурна съм, че някой от Младост ще намери поне 10 неща, които ще му липсват в идеален център, та така.
Иначе, сделките преди акт.16 все още са умрели, това е от началото на 2023год.
Слава Богу, аз вече съм на период, в който мога да си платя всичко до акт16 , а не както бях през 2019, да го мисля, ако не успея да продам, до 16, да тегля кредити и да го мисля още повече,  ама ще го построят ли въобще, ама на коя плоча са, ама колко огледа минаха, а никой не го е купил, ама колко им остава до акт.16, когато ще трябва да е платено на 100%…  не че бях се спряла точно тогава, когато не можех да платя сама , напротив, благодарение на няколко години напрежение, сега печалбата ми е доста повечко, защото сега се продава само на акт. 16. просто аз вече мога да си позволя да чакам.

# 164
  • Deutschland/HE
Имахме съседи, които са израстнали във Владиславово,бяха си купили апартамент под ТУ. Живяха 3-4години и се върнаха във Владиславово, там било по-добре уредено и този апартамент продадоха. На 100м е детска градина, на 150м е детска градина с ясла, спирка на автобуса на 100м и на максимум 500м училище. Тогава нямаше все още Лидл и Кауфланд, но имаше малки магазинчета и месарница.

Общи условия

Активация на акаунт