Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 70 541
  • 829
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
А дали само строежите са проблем? Спалните ни гледат към вътрешен двор и няма никакви строежи, но това не ме спасява от прах.

# 136
А дали само строежите са проблем? Спалните ни гледат към вътрешен двор и няма никакви строежи, но това не ме спасява от прах.
В Константин и Елена ли?

# 137
  • Варна
Не, по принцип питам.

# 138
Константин и Елена също е прашно. Скоро приключиха кръговото на лидъл и беше зле няколко месеца, понеже трафика за комплекса минава от там.  Отделно прах се разнася от непрекъснатите строежи в района.

# 139
Didi, нали ти беше с имота в центъра .. Наши приятели са в къща по затворената улица от ЖП Гара към Валентина.. Бършат тонове пепел или по-скоро гняс от парапетите си, столовете на терасата почерняват за няколко дни. Показвала ми е нещо като мазни сажди е направо

Константин и Елена се превръща в пълноценен омазан квартал, само дето е близо до плажа . Скоро и частта с хотелите няма да става за нищо, защото живущите ще я ползват за паркова зона.
Като си говорим за паркове - години наред ходихме "на парк"  на Дружба, голяма площ, без автомобили,  особено извън сезона колелета, тротинетки и там .. Вечеря с приятели или на плажа, или на ресторант и се връщаш в лудницата зареден. Сега особено около станцията на МВР и детските лагери е неузнаваемо и пренаселено

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 12:48 от скаридка

# 140
Като майка с бебе редовно минавах по 5км дневно, добре че съм близо до Морската. То и тя се задъхва от хора вече, за останалите паркчета и мини градинки - който не е живял в хубав голям град с големи зелени паркове  (очевидно извън БГ), е нормално да е със занижени критерии и да е доволен от това което му се дава.

Тук ще надвия себе си и ще дооълня. Simple Smile
"Добре си е паркчето" може да каже, човек който е ходил един път, деца няма, не живее в близост и грам не го вълнува.
Това което е сега парка, спрямо това което трябваше да.бъде, е една подигравка.
Да не забравяме, че строиха с европари, и окрадоха доволно. Не им стигна, та орязаха от парцела за да има още за. Партийни облажване.

Дали е по добре да го има или няма, спор няма. Но не очаквайте да пляснем с ръце, след като сме виждали първите табели, и реализацията след това.
Паркче е точната дума.
Е добре де имаме семейство то си търси квартал за апартамент. Вие му обяснявате какво можело да бъде. Кажете му къде има по голям парк? В цветния ли в лятно кино ли,  до пазара ли, в Левдки ли къде? Ама парка бил малък явно вие нямате деца, майка с количка ще ходи по 5 км в сентръл парк или какво? Събират се майките, децата си играят те си говорят, всички са доволни, малко по-надолу е парка на Младост. Супер са си кварталите. Намираш една нова кооперация а не някоя изгнила панелка и си живееш живота. А да къде другаде има басейн, ледена пързалка и игрища за футбол във Варна да ни кажете?? щото явно Младост не става?

# 141
  • СИ
...
Константин и Елена се превръща в пълноценен омазан квартал, само дето е близо до плажа . Скоро и частта с хотелите няма да става за нищо, защото живущите ще я ползват за паркова зона.
...

Точно. Константин и Елена си е вече почти квартал. Скоро ходихме на гости у наши познати които си купиха апартамент там. Точно след десетина години ще си е ЖК на плажа.

# 142
Тук ще надвия себе си и ще допълня. Simple Smile

Много благодаря , поне с теб живеем в една и съща реалност!

който не е живял в хубав голям град с големи зелени паркове  (очевидно извън БГ), е нормално да е със занижени критерии и да е доволен от това което му се дава.

много точно заключение. Явно затова с Лъки така мислим. Правим сравнение с По света и у нас.

# 143

който не е живял в хубав голям град с големи зелени паркове  (очевидно извън БГ), е нормално да е със занижени критерии и да е доволен от това което му се дава.

много точно заключение. Явно затова с Лъки така мислим. Правим сравнение с По света и у нас.
То и в София има много паркове ама Варна е малък град за световен мащаб. В кой град си ходила в Европа от 350 хил пълен с паркове?

# 144

Не забравяй, че на старини трябва да сме на една пейка и да мърморим. Дано са останали паркове и пейки до тогава, че както се бетонира града, може и да сме на пейка пред блок. Joy

# 145
]То и в София има много паркове ама Варна е малък град за световен мащаб. В кой град си ходила в Европа от 350 хил пълен с паркове?
Болоня, Грац , Брашов
И имам още много в торбичката...

# 146
Абе то голямо надуване кой къде и колко ходил. Предполагам за това 10 поста обяснявате разликата малък парк-голям парк, кофти парк в България или супер готин парк в чужбина. За да спрем повече ненужни обяснения да споделя, че сигурно повече от вас съм обикалял по света. И пак казвам - много хубави паркове си имаме тук, всеки чужденец, който види природата на България остава очарован, само ние не. Това, че не градим, не пазим, хвърляме си боклуците навсякъде, чупим, нехаем за нашето е показателно и в коментарите тук...." в чужбина си е друго", чуждото е по-хубаво.
Разходете се в Родопите,никой не чака на държавата и да нарежда управниците, а хората си строят беседки, чешми, барбекю зони, паркинги и каквото се сетите. Стоят си като оазиси в гората.

# 147
Ники, някои сме ходили повечко и сме видяли, и точно защото ние в България имаме уникална природа се ядосваме, че не се пази...напротив бетонира се.
Никъде не съм писала че сравнявам с чужбина. Безмислено е.
Но да се върнем у нас. Природен парк Златни пясъци, първа линия застроена до дупка. Това само ние го можем. А за Слънчака да не говорим.

Не знам Родопите какво ги намесваме, там е за отдих, поход, разходка. Не са да заместят градския парк, какъвто е Парк Възраждане.

# 148
  • Варна
Малко е лицемерно да се възмущаваш Младост как бил застроен, първа линия на Златните как била застроена, не знам си кой квартал колко бил бетониран, а същевременно ти самата да си инвеститор в точно такъв бетонено-тухлен гигант и да споделяш, че също би си купила имот на първа линия (в Дружба обаче). Ми то там вече няма къде да се разходи човек. Ако не притежаваш собствено паркомясто или гараж там, няма къде да се спре. Платените паркинги в сезона са препълнени. Някой писа, че там скоро ще е жилищен квартал. Не, няма да е скоро, вече е!

Никъде не си писала буквално, че сравняваш с чужбина, обаче припяваш в един тон с:

....

Didi, нали ти беше с имота в центъра .. Наши приятели са в къща по затворената улица от ЖП Гара към Валентина.. Бършат тонове пепел или по-скоро гняс от парапетите си, столовете на терасата почерняват за няколко дни. Показвала ми е нещо като мазни сажди е направо
...
Да, аз съм до Операта. Чак мазни сажди не бърша, но много прахоляк, много нещо. Надявах се като няма строежи наблизо и като съм на по-висок етаж, да мия прозорци по-рядко, но уви...

# 149
Ей, така като почнете как само във Варна е застроено...ами така е в почти всички големи морски градове в Испания, пък за курортите им да не говорим,  в един Солун, ами в Ница - там е блок пред блока -  стари, но добре поддържани. Друг ни е проблемът на нас, ама няма да го решим ние - липсва визия за града, масово се строи грозно и некачествено, разпарчетосват се зони, които могат да станат хубави квартали с нормална инфраструктура, корупцията е по всички етажи и т.н. Да не говорим, че българина си гледа имотчето и в голяма степен не го интересува какво се случва около него, ако вкъщи му е наред, нали виждам при нас, в сравнително нов и добре поддържан блок, как си хвърлят фасовете и чашите от кафе в гаража по ъглите, ами кой, по дяволите, ще ви ги прибере?!?

Общи условия

Активация на акаунт