Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 71 168
  • 829
  •   1
Отговори
# 555
Ренесанс 3 вече получи Акт 16. Сега като си направя равносметка със прехвърлянето което трябва да е другият месец от купуването което беше веднага след откриване на строителната линия ще минат малко под 3 години. И човек си задава въпроса ако купуваш за отдаване под наем дали е по-добре да вземеш на зелено по-евтино и чакаш 3 години или да вземеш готов и да събираш 3 години наем? А дали като вземеш на зелено имаш по-голям избор отколкото готови? Все въпроси нуждаещи задълбочени сметки и размисъл.

# 556
  • Варна
За първия въпрос - вадите елката и си смятате.
За втория - да, естествено.

# 557
Здравейте,

Темата е по-скоро за покупка на имоти, но някой, който е строил срещу обезщететение може ли да препопръча коректни фирми и / или читав адвокат в тази сфера?

Търсенето на строителна фирма се оказва доста мъчителен процес. За пореден път има големи разминавания между първоначалните обещания на на инвеститора и последващите преговори. Вече трета фирма искат да ни стават съсобственици и да им приписваме малка част от имота, което, поне по моите знания, е абсолютно измамно и ще ни постави в много неизгодно положение.

# 558
Безнадежден, няма какво да го мислиш, по бързи сметки за три години наем, примерно 600лв за двустаен апартамент са около 10к евро,без включени текущи разходи.  Двустаен на зелено в сградата мисля, че беше около 600 евро и за 60 квадрата примерно е 36к евро. В момента в района апартаментите на зелено саоколо 1к евро на квадрат или за 60 квадрата е 60к евро, разлика 24к евро.
 Т.е. отгоре си с 14к евро без да се занимаваш с наематели.

# 559
Къде в района строят и са такива цените?

Безнадежден, няма какво да го мислиш, по бързи сметки за три години наем, примерно 600лв за двустаен апартамент са около 10к евро,без включени текущи разходи.  Двустаен на зелено в сградата мисля, че беше около 600 евро и за 60 квадрата примерно е 36к евро. В момента в района апартаментите на зелено саоколо 1к евро на квадрат или за 60 квадрата е 60к евро, разлика 24к евро.

# 560
Става дума за преди 3 години закупени апартаменти на зелено.
Такива вече и то евентуално  - във Владиславово до Джъмбо, или в Аспарухово.

# 561
А тези на Кулински до новата църква? Някой да е говорил и да сподели информация.

# 562
  • Варна

Къде пък преди 3 год двустайни на зелено там са се продавали по "36к евро" както пишете?? 😂

# 563
  • Deutschland/HE
В една немска група, администраторката беше споделила преживяванията си с един оглед на апартамент в Карлово. Изненадах се от цените на имот в строеж, 1300евро на квадрат. Имаше и доста странни строителни решения...
Имотът не е в центъра на Карлово, а някъде към вилната им зона.

Ето част от споделеното:
Скрит текст:
Влизаме в първата спалня и аз удивена питам как ще се събере едно легло като имам предвид, че на него ще спят хора, които се хранят нормално на 90см матрак. Тя ме гледа още по-удивено и изобщо не схваща претенциите ми. Вчера идвали хора от Лондон и смятат стаите за много големи. Може, обаче все пак Карлово не е Лондон. Обиколихме всичко и ми се зави тотално свят и изгубих ориентация. В един момент влизаме в апартамент на втория етаж с една нормална спалня и една миниатюрна на север с изглед към Балкана и хол с южен изглед към града и прозорец на запад. И си викам, или този, или никой. Пред спалните обаче, където трябва да минава улицата и на симулацията се разхождат две дами, има нова къща с двор. Аз я поглеждам въпросително и тя обяснява, че по скиците на общината това е улица, но на този някой му я е продал за двор и се съдят, но той няма шанс. 😀 Аха, българска картинка! Какво става обаче, ако този има повече пари от нея и спечели делото? Холът е прекрасен, макар и много малък. За кухнята има една стена. И по средата на тая стена минават две тръби! Ние се пулим, а тя обяснява, че е строителна грешка, но не е проблем, тези тръби да се облекат в гипскартон. По средата на миникухнята ли?!Аз ги мислих, че са за мръсна вода, после един приятел на племенника ми обясни, че са от покрива! Кога изпратих снимка на сина ми, той ми пише: "За Бога, те са мушнали тръбите една в друга без муфи! Гаранция за водни щети!" Банята, голяма колкото килер, но пък с тръби за две мивки.
Мадамата явно беше ходила по Дубай и насам-натам и е решила да направи покрива зона за релакс, даже със собствена тоалетна. Прекрасна гледка 360 градуса към Балкана и Розовата долина. Приказка! По стълбището ще има камък от Ирак, а асансьорите ще са швейцарски Шиндлер.  Шиндлер има два в целия  Пловдив и два ще са в Карлово.
Цена на апартамента 130 000 евро плюс 15 000 за паркоместо в гаража. Питам колко е площта на апартамента. 100кв.м. Викам, ще скоча от терасата, ако това е вярно. Е, как така, това пише в документите за разрешение за строеж! На другият ден отидохме сами и измерихме 70кв.м.!

# 564
  • Варна
Здравейте на всички! Можете ли да споделите мнение за комплекса Бела Вита, който се намира на пътя между Св.Константин и Елена - Виница?

- Качеството на комплекса читаво ли е?
- Намирате ли за подходящо местоположението? Има ли наблизо спирки?
- Плюсове и минуси?

Благодаря предварително!

# 565

Къде пък преди 3 год двустайни на зелено там са се продавали по "36к евро" както пишете?? 😂

Ами имаше, ама някой е спал Sleeping

# 566
  • Варна
Здравейте на всички! Можете ли да споделите мнение за комплекса Бела Вита, който се намира на пътя между Св.Константин и Елена - Виница?

- Качеството на комплекса читаво ли е?
- Намирате ли за подходящо местоположението? Има ли наблизо спирки?
- Плюсове и минуси?

Благодаря предварително!

По този път минава единствено 31А, който е веднъж на час. Тротоари на практика липсват. Не е особено комуникатовно мястото.

# 567
  • До морето
Е, то до скоро там си беше гола поляна. Сега се очаквало над 1500 семейства да заживеят във всички амнайсе комплекса дето ги нацвъкаха. Може би, ще измислят нещо.

# 568
  • Варна
Гола поляна не е било до скоро. Там е пълно с къщи с целогодишно живеещи хора. Голяма част от къщите са гигантски и луксозни. Районът е тип вилна зона и едва ли в близкте десетилетия ще има драстични транспортни подобрения. Изгрев например официално е жилищен квартал, последните 5 години ударно се застроява с 10 етажни блокове, джиповете си газят в калта и се кчват по тротоарите. За редовен автобус трябва да слезеш на Смирненски.

Затова и бях изключила Средна Трака от списъка си като търсех парцел. Държах да имам други опции освен кола. Горна Трака до линия 31 или Долна Трака до линия 409 е много по-добре, но и е по-скъпо там. Дори Виница е по-комуникативно. Защо не разгледате там? 31 е редовен, на 15 минути и ще пътувате само 3 спирки повече.

# 569
  • До морето
Точно преди 5 години цялата лява част на пътя Виница-Дружба в посока Дружба, след гробищата си беше "гола поляна".
Останалото са напълно излишни разсъждения.

Общи условия

Активация на акаунт