Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 71 174
  • 829
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Това, че минавайки по пътя, не сте виждали да стърчат високи блокове, не означава, че територията не е била заселена. Не разсъждавам. Казвам факти, с които е излишно да спорите.

Ето ви сателитни снимки точно от "лявата част на пътя Виница-Дружба в посока Дружба, след гробищата". Всички тези къщи не са от последните 5 или 10 години.

# 571
  • До морето
Мръдни си сателитните снимки леко нагоре и ще видиш голата поляна. 

Въпросът беше за новопостроен комплекс, който ЗАЕДНО С ОЩЕ НЯКОЛКО  беше вдигнат в последните 5 години върху гола поляна, не върху луксозни или нелуксозни къщи.
И никой не е твърдял, че територията е незаселена, а че тепърва ще се насели с още 1500 семейства наведнъж.

Важно правило във форума - първо четем, после пишем, не обратното!

# 572
  • Варна
Точно преди 5 години цялата лява част на пътя Виница-Дружба в посока Дружба, след гробищата си беше "гола поляна".
Останалото са напълно излишни разсъждения.

Това написахте черно на бяло, това прочетох и на това отговарям. Не съм виновна, че не умеете да се изразявате правилно. Много добре си умея да чета.

Въпросът беше дали ще се подобри градския транспорт в района след вдигането на няколко нови блока.
Отговорът е не. Не и в близките 20 години. Ако купуват за внуцте, те може и да сварят подобренията.

# 573
  • До морето
СЛЕД ГРОБИЩАТА е частта, която пропускате вече няколко пъти.

Изрази като "едва ли", "може би не" и "съмнявам се" са по-подходящи когато говорите за случването на нещо, което НЕ ЗАВИСИ от Вас.

Няма нужда да се извинявате 😉,  просто оберете малко категоричността, с която се изказвате по всички въпроси, защото така олеквате и по темите, в които сте компетентна!

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 11:02 от Boho chic

# 574
За протокола СЛЕД гробищата има къщи и блокчета строени отдавана.  В случая се визира полянка,която е по-надолу и която преди 3-4г някъде започна да се застроява с нови сгради.
Прилагам карта където гробищата са отбелязани най-отгоре, със син цвят са очертани парцелите със старо строителство и с червено е въпросната полянка с ново стеоителство.

# 575
  • Варна
СЛЕД ГРОБИЩАТА е частта, която пропускате вече няколко пъти.

Изрази като "едва ли", "може би не" и "съмнявам се" са по-подходящи когато говорите за случването на нещо, което НЕ ЗАВИСИ от Вас.

Няма нужда да се извинявате 😉,  просто оберете малко категоричността, с която се изказвате по всички въпроси, защото така олеквате и по темите, в които сте компетентна!

Нищо не пропускам. Къщите, които показах на сателита, са именно СЛЕД ГРОБИЩАТА.

Изобщо нямам намерение да се извинявам, защото в случая в грешка сте вие.
Не мога да повярвам колко поста трябва да се занимавам да доказвам елементарен факт, който се проверява за 5 секунди в Гугъл мапс.

п.п. Даже на първия скрийншот гробищата се виждат, написано е на чист български. Това, че не умеете да четете карти, също не е мой проблем.

# 576
  • Варна
Диди, много се извинявам, че навлизам в лична тема, но винаги като ти чета споровете с хората ми изниква един въпрос: как те търпят близките ти?

# 577
  • Варна
Grinning осъзнавам, че понякога съм дребнава, но всъщност никога не се изказвам по въпроси, чиито отговори не знам. За да се държа така, значи съм на 1000% убедена в правотата си. Не е срамно човек да не знае или да сгреши и да си признае грешката. Но в случая е очевидно, че аз съм права, а съфорумката е в очеизвадна грешка. Аз пък си задавам същия въпрос за нея. Ми кажи си, че си се объркала и готово. Какво ми носиш вода от 9 кладенеца, при положение, че истината е ясна.
Цялото каре по пътя Виница - Дружба, посока Дружба, след гробищата, не е било празна поляна преди 5 години, нито в близкото минало. Егати глупавия и безпредметен спор, честно...

# 578
  • Варна
Ти се хвана за "След гробищата".Веднага след тях има постройки, но малко по-надолу наистина беше празна поляна, и няма как да е обратно, защото къде щяха да се построят всички тези комплекси.Тези които сме от Варна знаем, че там винаги е било поляна, само ти спориш че не е така...и дори си убедена в правото си! Не те разбирам наистина.Това не е дребнавост, по-сериозно е .

# 579
  • Варна
Не се хванах за "След гробищата", а за "цялата". Отлично знам за празната поляна, но това не е цялата страна на пътя. Ако съфорумката беше написала, че просто има празна поляна, нямаше да възникне този спор. Но се изказа за ЦЕЛИЯ път от гробищата до Дружба (от едната му страна), което абсолютно НЕ е истина. Това са 2 километра...
И аз съм от Варна, ако това носи бонус точки и повече право на глас. И този, както и голяма част от районите са ми добре познати поради естеството ми на работа и поради това, че съм сменяла много жилища. Предлагам да спрем спора. То е ясно, че стигне ли се до "Аз съм родом от еди къде си", смислените аргументи са изчерпани. Simple Smile

# 580
Имало една гола поляна, застроили я. Чудо голямо. Да се готвят другите поляни.
Не спорете за глупости.
По важното според мен е, тези жилища които изникнаха там, кога ще имат необходимата инфраструктура, в смисъл, пътища, тротоари, улично осветление...

# 581
На тази поляна преди 10тина години имаше разни строителни борси и  пътища, тротоари и улично осветление си имаше още тогава . Въпроса е за останалата инфраструктура. Пеша в радиус 10мин имаш само едно малко и тясно хранително магазинче. Детски градини, училища, други магазини, заведения и т.н. няма на близко. Константин и Елена и Виница са ти на 20-3мин пеша. За мен в тези нови сгради живееш като отшелник, но пък редовния трафик почти денонощно, те предразполага, че все едно си в центъра на Варна.

# 582
  • Варна
В Бела вита ще има голям супермаркет, а спирката на ГТ е до комплекса. До него предстои голям нов и бих казала доста луксозен за района комплекс Ботаник гардън - с басейни, фитнес, аптека и разните там нужни за комфортен живот обекти.

# 583
Kaто човек, който преди 7г беше пред сделка с имот в местността Дели Сава, точно под гробищата на Виница,  между бул св. Константин и Елена и ул Ламбо Пасков, мога да кажа, че това си беше  занемарена вилна зона, частно електро и ВиК, това веднага под гробищата, след което си беше гола поляна. Голяма част от парцелите бяха незастроени или с малки бараки ..  Парцелът не взехме, защото районът е отреден за строеж на кооперации- 70% плътност и КК 16м,  а ние искахме къща с двор и къщи с дворове наоколо.
Иначе явно е модерно да се строят кооперации край спирки, нищо че са на супер оживени пътища и далеко от други комуникации.. На кръстовището за Виница с Кичевския път вече леят основите ...Там между двете кръстовища за Виница и за Траката ще е тишина, спокойствие и панорама Sad

# 584
Скаридке бъркаш се, че под гробищата преди 7г е било гола поляна....
Защото преди около 6-7 години ходих на оглед  на обзаведен апартамент в средно голяма жилищна сграда, който не беше ново строителство. Имаше си супер гледка, но почти нищо друго не ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт