Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 70 739
  • 829
  •   1
Отговори
# 90
За климата мога само положително да се изкажа.
Дъщеря ми е родена във Варна. Не е боледувала, дори и в яслата. Когато се преместихме в тропически климат започна да боледува.
Морския въздух във Варна е чудесен. Няма вредните емисии като другите големи градове.
Ако не сте на натоварен булевард няма да имате грижи. За ползата от дишане на йодни пари сутрин няма да повдигам въпрос.

Ако сега избирам локация за жилище, бих си купила на Дружба, голям апартамент на последен етаж с гледка море. Нека ми е влага.

# 91
Нека ти е влажно , защото нямате проблеми с влагата.Наши познати продадоха в Чайка на първа линия над Морската , защото детето мина на помпа заради влагата..Изнесоха се извън града до борова гора и нещата се подобриха.Районите на север посока курортите са по-чисти, защото там няма производства, но пък децата трябва да се водят и взимат с кола

# 92
  • Варна
Гледка море за който иска, може да има и от най-северните точки на Варна. Не е нужно да е на първа линия. Даже по-отдалеч е някак по-интересно, защото се вижда и целия град в краката ти. Вечер със светлинките също е красиво. Иначе от първа линия - едно голямо синьо петно. Вечер - тъмница. Grinning

Приятелка живее в последна къща във Виница - от едните прозорци точно така се вижда целия град и морето, а от другите - буквално на 3 метра започва боровата гора.

# 93
За Виница, ако не спираха водата толкова често, и не дъхаше на село, бих казала ДА, заради морето.
Аз все пак искам и плажа да ми е близо, а не на половин туба бензин.

# 94
  • Варна
На половин туба бензин от плажа можеш да кажеш, че е Нови пазар. Виница е едва на 3 км от плажа и от Дружба, за която писа. За водата съм съгласна, случва се десетина пъти за цяло лято да я спрат и не е ок. За дъхът на село... не знам какво имаш предвид. Действително е квартал от селски тип, но с най-хубавите селски чести - тишина, чистота, спокойствие, ниско застрояване, ниска престъпност. Като цяло е чудесно място за отглеждане на дете. И може да ходи само на училище, тъй като автобусът е на 15 минути.

Дадох Виница просто като пример, защото ти спомена морето, а скаридка спомена боровата гора. Иначе същата комбинация гора + морска гледка може да се намери и в Пчелина, Изгрев, Сотира, Акчелар, някои райони на Траката, Манастирски рид, Зеленика, Галата, Прибой, Фичоза.

# 95
Препоръчвам първо да проверят къде биха почнали работа и според това да гледат район за живеене. Защото наблюдавам във Варна, 90% от трафика и задръстванията са от хора живеещи в единия край на Варна и работещи в другия край. В час пик града е в задръствания в почти всички посоки и на хората им трябва около час за да се приберат.
И аз препоръпвам да се преместят тук на квартира, да обикалят районите, които харесат, както през деня, така и вечерта. Защото през деня тихо, китно, спокойно, а вечерта едно заведение в района може да ти разкаже играта. И не само заведение ами детска площадка, парк, пиаца на таксита и за много други неща, човек е хубаво да обръща внимание.
Въпреки, че има хора, на които не им пука. Така, че око да види, ръка да пипне си е най-добре.

# 96
Ники, те ще купуват, няма да наемат .. днес си на работа на едно място, утре на друго, дори без да напускаш фирмата може да ти се наложи да смениш локацията на офиса..

# 97
[video][/video]Аз пък препоръчвам Младост и Възраждане. Имат си парк много магазини, училища какво му трябва повече на човек? Морето не било наблизо, голяма работа те сякаш всеки ден ще са на морето. Няма съмнителни обекти, чисти са.

# 98
Във Възраждане преди имаше много площадки, зелени площи, места за паркиране...
Последните няколко години го застроиха, чак над булеварда има нови блокове... морето е далече, но пък има ГТ от всяка точка на квартала.
Младост също е много добра опция за семейство. Там има и ясли и детски градини, парк, ледена пързалка, поликлийики, хипермаркети. Щях да кажа и басейн, ама той вече е история.

# 99
А какво мислите за комплексите в Победа?

# 100
  • Варна
Средна работа. Цените им отговарят на среден тип локация и качество. За шофьорите без паркомясто или гараж, там е невъзможно. Има цигани в близост.

# 101
А какво мислите за комплексите в Победа?
Аз си купих преди 4 г още на зелено. Сега на тия цени не бих купила. Много скъпо и много презастроено. За инвестиция разбира се е добре.

# 102
А примерно между Конфу и Победа, кое бихте избрали?

# 103
А примерно между Конфу и Победа, кое бихте избрали?
Зависи. Ако е за живеене Победа. Ако е за даване под наем Конфу. И в двата случая ПМ е задължително.

# 104
  • Варна
За мен са напълно равнопоставени. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт