Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 71 158
  • 829
  •   1
Отговори
# 615
А мен ме изкъртват цените на парцелите 200 евро/м2 без ток и вода от ВиК, на някакви баири с денивелация, която би глътнала поне още 50 хил лв за подпорни стени преди да почнеш същинския градеж на къща с макс. 2 етажа

Явно съм изтървала кога варненци забогатяха толкова

# 616
  • 🌊
Обикаляш, търсиш табели, звъниш. Има и сайтове кудето се листват обекти на зелено. Винаги ще има лоши мнения за строители. По-скоро се запознай как да си минимизираш риска. Всички купуват, за да продават, пък никой не продава. Grinning

Здравейте, да попитам за тези сайтове с обектите на зелено? Има ли някъде в мрежата събрана информация за бъдещи обекти на зелено?

И аз се записвам с това питане, защото не знам друго място освен сайта на общината.
От пролетта ще търся активно, сега е по-скоро за ориентиране

# 617
То е ясно, че ще приемем еврото един ден. Какво ги спира да ги вдигнат спекулативно сега? Защо с 10%, не може ли колко Берлин? Ами ако вече са ги вдигнали заради това?

# 618
разбира се, че ще поскъпнат още след приемане на еврото, най-малкото спекулативно всички продавачи ще вдигнат с 10%.
Интересно как ще спекулират с еврото. Преди това ще обърнат цените в тугрици ли? То сега цена на имот в лева със свещ не можеш да намериш GrinningGrinning

# 619
То е ясно, че ще приемем еврото един ден. Какво ги спира да ги вдигнат спекулативно сега? Защо с 10%, не може ли колко Берлин? Ами ако вече са ги вдигнали заради това?
Те цените на имотите отдавна са във евро.

# 620
Здравейте,
може ли да ми препоръчате фирма към която да се обърна за продажба на парцел в регулация до гр.Бяла?

А поради що трябва да е през фирма? Държиш да угояваш брокерите?

Не, но дълго време опитвахме без посредник, но мястото е голямо и трудно се  намира купувач, затова се ориентирахме към фирма. Simple Smile

# 621
Предполага се, че като приемем еврото ще станем много по-надеждна страна за чуждестранни инвестиции. Колкото повече чужденци инвестират в България, толкова по-скъпи ще стават имотите.

# 622

Явно съм изтървала кога варненци забогатяха толкова

И аз това се чудя. Беден народа, пари няма , имотите все по скъпи стават , явно има търсене ,за да поскъпват имотите?!

# 623
Кой каквото ще да казва, не мога да се убедя, че ръст на имот от 40Е през 2019 на 100Е през 2024 е просто инфлационен растеж. За мен си е жива спекула, но това ми мнение не води до каквито и да е резултати. Същите пари, които имат хората сега, са ги имали и преди бума на цените, но просто нямаше такъв изострен интерес към жилища и имоти на смешни от гледна точка на настоящия момент цени, си стояха с месеци. Тук таме има неизтрити обяви от стари предлагания(имам предвид не повече от преди 5 год), може да се види. А да се продаде тогава партер или последен 5- ти без асансьор или скосен кафез...да бе! Хората сега рискуват и купуват, защото ръстът на цените не спира, тези дето ни се вижда лудост си плащаме поскъпналите също наеми (там е друга болна тема) и едва ли печелим от цъкане с език. По новините съобщиха, че депозитите на домакинствата са се повишили, при все, че май все още не се предлагат депозити като продукт, а си плашаш разплащателна сметка, за да ти стоят в банката, ако не греша?

# 624
Не, но дълго време опитвахме без посредник, но мястото е голямо и трудно се  намира купувач, затова се ориентирахме към фирма. Simple Smile

И фирмата какво - ще направи магия и ще извади купувач от шапката?
При правилна цена купувач ще се намери тутакси, при неправилна - парцелът ще се продаде чак когато инфлацията направи исканата цена справедлива...

...май все още не се предлагат депозити като продукт, а си плашаш разплащателна сметка, за да ти стоят в банката, ако не греша?

Грешиш.

# 625
Кой каквото ще да казва, не мога да се убедя, че ръст на имот от 40Е през 2019 на 100Е през 2024 е просто инфлационен растеж. За мен си е жива спекула, но това ми мнение не води до каквито и да е резултати. Същите пари, които имат хората сега, са ги имали и преди бума на цените, но просто нямаше такъв изострен интерес към жилища и имоти на смешни от гледна точка на настоящия момент цени, си стояха с месеци. Тук таме има неизтрити обяви от стари предлагания(имам предвид не повече от преди 5 год), може да се види. А да се продаде тогава партер или последен 5- ти без асансьор или скосен кафез...да бе! Хората сега рискуват и купуват, защото ръстът на цените не спира, тези дето ни се вижда лудост си плащаме поскъпналите също наеми (там е друга болна тема) и едва ли печелим от цъкане с език. По новините съобщиха, че депозитите на домакинствата са се повишили, при все, че май все още не се предлагат депозити като продукт, а си плашаш разплащателна сметка, за да ти стоят в банката, ако не греша?
Депозитите са с нулева лихва. Иначе бума на купуването стана заради ниските ипотечни лихви. Даже има смелчаци които купуват апартаменти с ипотека и го дават под наем.

# 626
Относно депозити в банките - твоя кредит е мой депозит. Мисля, че това е най-елементарния начин да ти обяснят защо депозитите се вдигат + вдигане на заплати разбира се, но основното е кредитна експанзия.

# 627
Относно депозити в банките - твоя кредит е мой депозит. Мисля, че това е най-елементарния начин да ти обяснят защо депозитите се вдигат + вдигане на заплати разбира се, но основното е кредитна експанзия.
Все още има достатъчно пари в банките и няма борба за депозити между тях.. В момента вдигането на лихвите по левовите кредити не е резултат от вдигането на лихвите по депозитите. Резултат е от увеличените капиталови резерви и натиска на БНБ да се охлади кредитирането

# 628
Само да кажа, че в момента депозитите са с приятен лихвен процент, но са въпрос на лично договаряне с банката и зависят от размера на депозита Simple Smile

# 629
Здравейте. Относно цените и еврото. Този месец ми гостуваха роднини. Естество направи се коментар на цена на имоти. Просто казаха че квадрата във Виена е кажи речи същия като в София.... От 2000 до 5000 евро. Повече не питах

Общи условия

Активация на акаунт