Парфюмни размисли и страсти - 284

• 83 368
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Имам повече от 1000 мостри и ги държа в подобни алуминиеви куфарчета за грим:

Във възможно най-затънтения ъгъл на гардеробната на тъмно и хладно, да не им стане нещо.😅 Някои са ценни.
Erba Pura и аз не харесвам, а особено ми се повдига от любимия на много Gris Charnel, долавям нотка на разложение. Ако някой иска да се отърве от мен - с него.😅
Чудя се на Dior Lucky, слаб и много нетраен, но го намерих за сравнително добра цена (наполовина на стандартната). Заслужава ли си, не си ли заслужава🤔

# 166
Започнах да си мисля, че частта от човечеството, харесваща Erba Pura и подобните му, просто не регистрира обонятелно острия плодов муск и затова и не му се дразни, напротив. В другата част сме тези, които не понасяме и се задушаваме от тази тъмнозелена отрова.
Преди време, когато пробвах Андромеда ТТ, бях много нещастна - под ужасния муск красивият аромат безуспешно се опитваше да надвие и наслади нослето ми - уви! така и не се случи. Пробвах го в топло, в студено, навън на вятър и дъжд - не и не.
Вероятно не му е сезон, но да попитам запознатите със Zagar Blend Oud що за чудо е, чета много суперлативи.
https://www.fragrantica.com/perfume/Blend-Oud/Zagar-69614.html

# 167
А, Андромеда ми е голяма любов.
Zagar е хубав летен парфюм. Добре блендиран с цитруси, плодове, цветя и ванилова база.

# 168
Аз Ерба Пура отдавна го продадох,а само като се замисля,че бих прекарала и час в една стая с някой офъскан до уши,и ми се повдига😂...преди време,когато не беше популярен,беше на почит,сега отвсякъде ме заливат миризми с подобията му:).Но все пак сме с различни вкусове,който го харесва,да си го носи с кеф.
Това лято ще се насладя на Коко Мадмоазел едт,вечерите са ми за него,не мога да му се нарадвам,винаги го поддържам последните 20 г,и понеже нищо ново не ми харесва,което се предлага в дъглас,ще се радвам на любими класики.Също съм хвърлила оЧо на един нелюбуван много Hermes -Kelly Caleche edt,много ми хареса във вечерния бриз на моя позната,едно такова луксозно алдехидно,в премерена доза.

# 169
мисля, че този тип аромати стоят различно на кожа. скоро една дама се изненада от мекото звучене на Касиопея върху мен. Ерба върху себе си аз не търпя, но върху мъжа ми е съвсем различен и точно тази леко отблъскваща сладникава съставка я няма.
Много ми се доноси Шанел 5 напоследък, но модерна и хубава версия, по въздушна и с по озонови алдехиди, ако има и повечко хубав иланг ще ме зарадвате съвсем, има ли такова животно?

# 170
Много ми се доноси Шанел 5 напоследък, но модерна и хубава версия, по въздушна и с по озонови алдехиди, ако има и повечко хубав иланг ще ме зарадвате съвсем, има ли такова животно?
Буквално описа No. 22😁 Аз и No. 5 L'Eau би препоръчала

# 171
Е, такъв отговор направо е равносилен на бутон купи.... имах и l'eau но силната асоциация с някой по възрастен роднина не позволи да се случи магията

# 172
  • София
За мен всичко това, без иланга, е Pikovaya Dama Xerjoff. Много мек, кремест и модерен прочит на тема алдехиди е.

# 173
Благодаря, Клодилия, имах май някъде тестер, ще взема да го извадя и понося

# 174
Chanel 22 и др.ексклузиви дирекрно от сайта на Шанел ли поръчвате?….че и аз съм на вълна модерни алдехиди.

# 175
Включвам се в новата тема с една питанка относно Jo Malone Mimosa & Cardamom, има ли сияж и как е като трайност?  Ще го тествам, но и чужди мнения са добре дошли Simple Smile

# 176
  • София
Dewi D - за сияж не мога да кажа, но трайност при мен си имаше, чак ми стана досаден и се разделих с него. Но държа да отбележа, че явно имам засилено обоняние, защото парфюми, които приятелки отчитат като леки и нетрайни, аз си усещам с часове...
А по темата с алдехидите - снощи имах възможност да си припомня Chanel 22 и за мен не е от най-съвременните алдехиди, но може би в сравнение с класическата 5-ца, е някакъв по-модерен прочит. По-скоро като съвременен алдехид припознах Chanel 1932. И двата са много красиви, но лично за мен по-носим е 1932. Въпрос на предпочитания и усещания, разбира се.

# 177
Досега четох отзиви за 1932 Шанелчето-и съм вече влюбена,но и в доста от сайтовете 75 мл е свършил,даже и в официалния,а за 200 мл цената ми идва висока.Тя не е висока спрямо количеството,но 75 е по-резонно:).

# 178
  • The Evergreen State
Chanel 22 и др.ексклузиви дирекрно от сайта на Шанел ли поръчвате?….че и аз съм на вълна модерни алдехиди.

Аз обичам да поръчвам от сайтовете директно (когато има смисъл разбира се). Повечето марки умеят да глезят с добри лоял програми и са щедри с подаръците. Всичко е на ниво от опаковката до шипинга и кастъмър сървиса (споделям от опит със Шанел, Диор, Герлен и Ланком но според мен така са и всички други реномирани марки).

# 179
Набелязала съм 7 парфюма, искам ги всичките на куп, но няма да стане, разбира се.

Как успявате да разпределите кога кой да купите, когато сте се прицелили в няколко, а няма бюджет за всички на веднъж?

Общи условия

Активация на акаунт