Парфюмни размисли и страсти - 284

• 82 477
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Аз малко имам въпрос без отговор сигурно, но...
Някой ако познава аромата на този сапун за ръце https://www.notino.bg/jeanne-en-provence/divine-olive-techen-sap … a-rce/p-16074319/ може ли да даде идеи за сходен по аромат парфюм? 
Усещам повече някакви цветя или цъфнали дървета знам ли и аз.
Душ гела със същото име обаче има малко по-различен аромат повече ми напомня на други сапуни с маслини, които съм ползвала

# 256
Последните дни постоянно се люшкам от чудесни към неприятни моменти и обратно (по независещи от мен причини). В момента разпускам, парфюмирана с Valentino Coral Fantasy,  и слушам Scorpions. Не е лоша комбинация.

# 257
Аз пък си купих Coffee Addict и като че ли съжалявам. Обичам кафе, и парфюмът е много реалистично, силно и горчиво кафе, но не усещам никаква сладост, а съм гурме фен. Може би ще се опитам да го комбинирам с други сладки аромати.

# 258
Интересно, при мен има и сладост Coffee Addict. Обаче ми се струва, че в по-хладно време ще е по-хубав.

# 259
Tочно влязох да похваля Coffee Addict, че в Гърция на 31°C е страхотен!
Но наистина е до кожа. Върху мен е карамел с кафе, но в жега кафето излиза много повече. Иначе е карамел в несвяст.
На юг съм, и ароматите на Калотинис ги няма. Искам да взема още 2 ( Аlluring Fig и Jasmin of Athens), и да пробвам непознатите за мен.
С него, на излет днес. Музикален фон- Хебридите на Менделсон.
https://m.youtube.com/watch?v=zcogD-hHEYs

# 260
И при мен има сладост кафето. Не е сладко като да ти изпадат зъбите, но си сладни определено. Ще играе много добра поддържаща роля с всеки аромат, който има кафеена нотка.
Да не е някакъв проблем със самата бройка? Може би си заслужава да го помиришеш и от някъде другаде, ако имаш възможност. Да не се окаже спукано гърне като с моята мостра на лимоновия тарт.

# 261
  • София
Моето кафе в парфюм се намира тук
https://www.fragrantica.com/perfume/Carthusia/Terra-Mia-46640.html
Зимата е изключителен. Сега в това време не знам, как се държи. Пробваха го поне 4 приятелки и всички бяха много очаровани.
В момента го има наличен в Нотино, а това рядко се случва. Почти цяла зима стоеше изчерпан.

# 262
На плажа тази година -с една мостра на Beach walk изкарах
Вечерите - Wood sage and sea salt и Alien Goddess 😍

Сдобих се с Molecule 02 и съм много щастлива 🥰

# 263
Моето кафе в парфюм се намира тук
https://www.fragrantica.com/perfume/Carthusia/Terra-Mia-46640.html
Зимата е изключителен. Сега в това време не знам, как се държи. Пробваха го поне 4 приятелки и всички бяха много очаровани.
В момента го има наличен в Нотино, а това рядко се случва. Почти цяла зима стоеше изчерпан.
Може ли малко описание на аромата и може ли да го сравниш с друг/и кафеен парфюм?
Малко множко започнаха да ми идват купените на сляпо бутилчици Sweat Smile

# 264
  • София
Сравняват го с Montale Intense Cafe, но за мен за различни. В Монтал има повече роза и като цяло марката ми идва много синтетична.
Terra Mia e  кафе с кафява захар и лешников ликьор, а на масата букет с рози и още нещо. Плътен и дълготраен.
Единственото в повече за мен е прекалената сладост. Аз като цяло не харесвам гурме аромати. Все едно има кафява захар, която те преследва постоянно с кафето. Или може би ванилията ми дава тази илюзия.
Ето, мога са кажа недостатъка, но не мога да опиша всички други красоти, които усещам. Може би от страх, че нещо ще пропусна и няма да се приеме от аудиторията такъв, какъвто е в действителност.
Потърсете за проба от някой.
Или пък, ако нямате проблем с гурме ароматите, директно стреляйте.

# 265
Нямам, даже съм голям почитател, но трябва да са добре направени, че има някои, от които ми се повдига, особено в крайната фаза на аромата, ако останат сладко-блудкави.

# 266
Аз ви чета тихичко, за вдъхновение и не пиша тук, но не се стърпях за Terra Mia. Намерих го тук, в стара тема, миналата есен се запознахме. Прекрасен бленд. Кафето стои до край-истинско, точно с кафява захар, но на мен не ми е прекалено сладко. Ванилията не е водеща, до край е аромат на кафе-с киселинната нотка и захарта и определено няма блудкав момент. Той и A’mmare са безспорните ми любимци на Carthusia. Аз го купих на сляпо, цената му определено беше подходяща за целта и ще го подновя. За мен обаче е есенен аромат, лятото не бих го пипнала пред A’mmare.

# 267
Починал е парфюмерът Оливие Пешо (най-известен с работата си за Diptyque, мисля, и с 1 Million). Списък със (съ)създадените от него парфюми:
https://www.fragrantica.com/noses/Olivier_Pescheux.html
Обожавам неговия Eau Moheli през лятото и утре ще съм с него.

# 268
  • София
Жалко, много млад си е отишъл. Eau Moheli и на мен ми е любимец, с радост ще си доизпръскам мострата и при възможност ще взема бутилка. Изобщо Diptyque се оказа марка, която много ми пасва и харесвам доста техни парфюми. Наредила съм в уишлиста още Eau Duelle, Ilio и Eau de Lierre.
Чета ви и се чудя какво да взема със себе си към морето. Ясно е, че ще са отливки. Пълноразмерни бутилки не мога да си представя да помъкна. Имам останали към 3-4 мл отливка от Womanity, която мисля да изпръскам там, както и разни други недоизпръскани мостри. Не мога да се огранича до 2-3, по-скоро ще взема около 20 и ще реша на място какво ми се носи. Така или иначе, повечето ми парфюми са по-скоро летни и се носят по-лесно в топло време, та не ми е много лесно с избора.
Вчера приятно се изненадах от едно бюджетно нещо - Jeanne en Provence - Lin Blanc . Мушнах го в кошницата заедно със слънцезащитата, колкото да не е без хич, нали. Въпреки, че е таргетиран към мъжката аудитория, за мен е абсолютен унисекс, мек и кремообразен, с ясно изразена лавандулова нотка в първите...30 секунди Grinning Напомня наистина на някои Clean, само че е доста по-"парфюмен", не мирише на прах за пране, но оставя усещане за чистота.

# 269
Добро утро! Моля за мнение за Paco rabanne lady million royal и fabulous. Винаги съм бягала от 1 million линията, но някак ми хареса дамския вариант..

Общи условия

Активация на акаунт