Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 222
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Аз ако бях щях да се съобразявам с бебето.Бих се пръскала с парфюм ако ще излизам или вечер в стаята си преди лягане

# 436
Оф, момичета и момчета, от няколко дни в нас има бебче, което ще остане до края на лятото. Две пъти се престраших да се пръсна с парфюм помъничко (Tea Tonique Miller Harris, Gabrielle Chanel). Младото майче обаче ги усети и й стана неприятно.
Как е при вас с ароматите при малко дете покрай вас? Аз без парфюм се чувствам направо като гола, иска ми се да намеря компромис. Благодаря предварително.
Ако бебето е под годинка, бих се въздържала от парфюмиране, освен като излизам навън.

Някой има ли наблюдение върху парфюмите на The Dua Brand?

# 437
Момичета, поръчвали ли сте парфюм директно от сайта на Chanel, доставят ли до България?

# 438
  • До сърцето...
Ако не се грижиш ти за бебето не виждам проблем.  Мамчето нали е гостенка?
Да, гостенка е, но все пак близък човек.

Перспективата е явно да се въздържам от парфюмиране, ясно. Ще го преживея някак...

# 439
  • София
Момичета, поръчвали ли сте парфюм директно от сайта на Chanel, доставят ли до България?
Да, доставят.

# 440
  • София
Да, доставят.
А Диор?

# 441
  • София
И те доставят до България, но парфюми не съм купувала от сайта им. Няма опция за поръчка, т.е. цена и възможност да сложиш избрания аромат в кошницата и да финализираш поръчка.
Една диорска витрина от миналата седмица в Прага. Simple Smile

# 442
Парфюмите на Нарцисо, за моя нос имат една "потна" нотка както каза една съфорумка по-горе. Някой може ли да каже от коя компонента се получава този ефект? Усещам я във всички на марката, които съм мирисала.
грам потна миризма няма при мен с нарцисо и мускусните парфюми, до кожа и организъм е, а и най-вече до нос Blush, проба трябва

# 443
Да, доставят.

Скоро поръчвах, над 50 евро доставката е безплатна, и цените бяха малко по-ниски от тези в БГ.

# 444
  • гр.Добрич
Здравейте! Къде в София може да се разгледат Монтали?

# 445
грам потна миризма няма при мен с нарцисо и мускусните парфюми, до кожа и организъм е, а и най-вече до нос Blush, проба трябва
+1

Не оставам никога без NR Pure musk
Ползвам го предимно пролет и лято
Прекрасен, прекрасен!

# 446
Добро утро, търся препоръка на парфюм. Много харесвам на Марк Джейкъбс - Дейзи, Дейзи лов, Дейзи Дрийм...
Ама не мога да се пречупя да ги купя заради това че просто нямат издръжливост. Колко пъти съм се пръскала от тестери и след 1 час няма никой, едва ли само при мен е така, защото виждам много такива коментари.
Пробвали ли сте парфюми, които ви напомнят на някои от тези, но да са с добра издръжливост?

# 447
Най сетне стигнах до Valaya, и се включвам с пресни впечатления, при това по стечение на обстоятелствата, и температурата е подходяща за разносване то и....
За моя нос няма никакво съмнение, че е изключително близка до Fleuer Narcotique. Особено ако просто сравня начина, по който ухаят от капачките им. В първите 15 минути усещах много симпатична мандарина, прозрачна и свежа, която бързо отстъпва място на влажен мускус, който пък силно силно ми напомня на Azora Attar-Collection. Във Валая има малко повече цветни нотки, които не мога да определя и близо до кожата наистина има и нещо от сладката Делина, но поне за сега във шлейф най близката ми асоциация е Азора, защото и тя е малко по плътна и задушлива от Ex Nihilo, но ги намирам, поне за сега за изключително сходни, до степен, че не ми се струва оправдано да имам и двете.
Малко допълнение, драйдауна, след 4тия час е според мен доста вкусен, става все по сладък, бонбонов и секси, напомняйки на purEve I и Peut-Être
Една друга не нова придобивка беше бутилчица Изия,която бях харесала много по препоръки и след разносване преди около година. за това време обаче явно възприятието ми се е променило, защото ми се стори малко по-класически и ретро отколкото ми е приятно да нося, така че се разделихме.... Все още го намирам за много близък до Woman in Gold на Килиън, който е малко модернизирана и подсладено-ванилова версия на по-строгата Izia.....

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 16:48 от Солена Луна

# 448
Днес си взех Idole Now. По вкуса ми е, топъл и плътен. Благодаря на Deetron, че запали интереса ми към този парфюм.
Към поръчката имах 2 мостри подарък. Едната е Black Orchid EDT 2023, която реших да оставя за утре. Днес пробвах другата, J'adore, онази миналогодишната безалкохолна версия. По принцип парфюмите на Диор, които съм пробвала, не ме очароват, и този не е изключение. Стои ми твърде зелен и воднист и не ми допада.

# 449

Чудна и много реалистична дървесна ванилия, точно каквато трябва да бъде - не десертна, не синтетична, не алкохолна (като Spritueuse Double Vanille), а 100% ванилова шушулка (или паста, приготвена само от зърна и безароматна база като глицерин). Сладостта идва от кокос и нищо друго. Това старата версия, не знам настоящата какво са я направили.
Maison Francis Kurkdjian вдига цените, поне щатските, от 1 август, Frederic Malle и Le Labo също (те дори май вече са с новите цени в магазините). Chanel, Dior, Hermes, Diptyque, Serge Lutens, МММ и не помня кои още я свършиха тази работа още през март, не помня Том Форд вдигаха ли ги тази година?

Общи условия

Активация на акаунт