Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 124
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
С търсачката ще намерите много писано и за трите. Вземете, който ви хареса след като ги пробвате. Трите са от различни светове просто.

# 631
Днес пробвам Eau des Merveilles. Първоначално ароматът ми харесва, но не след дълго става твърде опушен/смолист за моя вкус.

# 632
Изчакай малко да паднат температурите. Чудесен аромат си е. Няма да те предаде в по хладните месеци. ✌️✌️✌️

# 633
Здравейте, моля Ви за мнение за тези парфюми - Шанел 5, Муглер Алиен и Тициана Кирке. Ако може да ги опишете. Кой да взема? Благодаря предварително и прекрасен ден.

И трите не са за на сляпо.
Ако не можете да ги пробвате, бих препоръчала Alien.

# 634
Изчакай малко да паднат температурите. Чудесен аромат си е. Няма да те предаде в по хладните месеци. ✌️✌️✌️
Да, тогава може и да го пробвам отново, обаче сега доби твърде мъжки уклон според мен.

# 635
Аз имам този проблем с Елексира. Всички го хвалят, а моята кожа го прави мъжки след 5тата минута. Явно е индивидуално за съжаление. 😕

# 636
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Издирвам един аромат, ако може малко помощ?Аромата е опушен, силен и нотка на черен пипер или нещо пикантно.Не е сладък, остър или цветен.Не знам дали описвам правилно нотките, но се усеща присъствието дори човека да е далече.😆 Тъй като не попитах, сега се опитвам да го намеря. Не е масов, на 2-3 пъти съм го засичала през студените месеци.Първият път преди 2 години някъде, така че не е нов.Ако имате някакви предположение, тъй като мисля да отида във физ.магазин и да попитам консултантките, 😅но знам че тука може да ми дадете някаква насока.Благодаря!😄

# 637
Здравейте! Издирвам един аромат, ако може малко помощ?Аромата е опушен, силен и нотка на черен пипер или нещо пикантно.Не е сладък, остър или цветен.Не знам дали описвам правилно нотките, но се усеща присъствието дори човека да е далече.😆 Тъй като не попитах, сега се опитвам да го намеря. Не е масов, на 2-3 пъти съм го засичала през студените месеци.Първият път преди 2 години някъде, така че не е нов.Ако имате някакви предположение, тъй като мисля да отида във физ.магазин и да попитам консултантките, 😅но знам че тука може да ми дадете някаква насока.Благодаря!😄

Amouage Fate. Two Hearts
https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Fate-Woman-18542.html

Ouarzazate е тамянова бомба с черен пипер и чай, но стои по-близо до тялото.
А това е само върха на айкберга.
Кой знае какво е било. Някоя арабелка, може би.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 20:22 от Dez

# 638
  • София
Скрит текст:

Тествах ги днес, вдъхновен и от впечатленията на Sebastian /The Perfume Guy/ и според мен, са много добри предложения. Ето по няколко думи за всеки:
Започвам със SPELL CARAMEL EDP

Определям го като 100% дамски. Отваря се закачливо, сочно, наистина с нюанси на дъвка, може би идващо от сочния грейпфурт и въпреки, че не е описано, усещам сладка тубероза. По-късно тази сочност изчезва, аромата омеква и се включва карамел и османтус, който дава велурено-плодов нюанс. Много приятен и секси дамски аромат. Усеща се и дъхавия кардамом, но някак по-деликатно е поднесен. Той дава чувственост, топлина и баланс. Общите ми впечатления са много добри за този парфюм.

Следващия: TENDER AMBER EDP

Намирам го за много хубав мъжки стилен аромат, в модерната минерално-дървесна тенденция. Мъжествен, елегантен, с приятна дълбочина. Гледам пирамидата - нищо общо с това, което усещам. Посочени са роза, тубероза, амбър и касис. За касиса и амбъра - да, мога да се съглася, но не го намирам за цветен. Може би следващия път ще го тествам самостоятелно да видим дали пък не съм се повредил нещо. Smile Общото ми усещане за Tender Amber е за балансиран аромат, който започва свежо, чисто, в мъжка посока, и постепенно завива към унисекс с мека и обла амброва база.

LUSH VETIVER EDP

Чудесно предложение по темата ветивер! Рафиниран, класен, мъжествен, дървесен, класен! Наистина много силно дървесно предложение! Намигам на феновете на Лалик Енкре Ноар, дори на Еремес Тере и тн.
Ковачева, хелоу!! Тествай! Ще се влюбииииииш! Въобще дамите, които харесват този тип хладни и леко усойни, мъжки аромати - преслушайте задължително Lush Vetiver.

Завършвам с моя фаворит: TOBACCO SUBLIME EDP

Приказка! С нотки като  тютюн, ирис, пачули и ванилия, как да не се влюби човек! Animal Heart Eyes Cat
Отново чудесна рафинирана композиция, стои хармоничен, отлично смесен, чувствен, елегантен, мек и обаятелен. Абсолютен разкош ще бъде за есента! Гореща препоръка! Мисля, че ще се хареса от тези мъже, които не си падат по остри цитрусови или морски, въздушни, или пък по прекалено тежки и натрапчиви парфюми.
Tobacco Sublime е изключелно приятен, изкусителен, елегантен, но не и скучен и дистанциращ. Преслушайте го - заслужава си!

Дали купих нещо - купих Satisfied Но не от изброените, а погледа ми се спря на един страхотен аромат, който Зара върнаха: SUNRISE ON THE RED SAND DUNES EDP

Него го бях тествал преди месеци, когато беше пуснат за първи път, после се изчерпи, изчезна и сега явно пак са го върнали. Пръснах, веднага уау фактора щракна и се предадох на мига Green Heart
При мен се усеща невероятен микс от липов чай, листа липа, фин морски бриз/не е солен акватик/, сякаш дюля, чист и прозрачен портокалов цвят, трептящ джиндфил и зелени мъхести листа от мандарина. Чудо! Много добре миксиран, напълно заслужава милион похвали!  Елегантен, ефирен, живителен, исктинско безгрижие и Зен хармония в бутилка. Не го изпускайте за тест. При мен, при първите тестове преди месеци показа невероятна трайност.

Парче за деня: Manu Chao - Bongo Bong (Lucas Zarate & Dulus Edit)

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 20:56 от Deetron

# 639
  • Germany
Deetron, страхотни ревюта и настроение, благодаря ти Hug! И аз съм любопитна много за тези нови издания на Зара, ще се тестват разбира се! И ти благодаря страшно много за подсказката за Cherry smoothie zara, купих го след първото пръс! Жестока опушена череша Амарена, топла, ликьорена, с много амарето, ванилия и кафе, пълен разкош! Феновете на Cherry Smoke Tom Ford да го пробват задължително, може да се окажат много приятно изненадани! Като голям фен на черешовите парфюми мога да кажа, че съм във възторг от него. И честит ти SUNRISE ON THE RED SAND DUNES EDP, жесток е! И аз си го купих веднага след излизането му и го усещам точно по същия начин. Изключителна трайност и много комплиментарен, да си го носиш със здраве! И за това свежо парче благодаря, идеално ми е за петък вечер след работна седмица.
И задължително ще тествам Lush Vetiver, след това намигане Stuck Out Tongue Winking Eye

И за да не съм спам да споделя и аз впечатлението си от новият парфюм на Нарцисо Родригез, с риск да мина за киселяк Joy.
All Of Me От любима парфюмна къща, май ще стане поредната, от която няма да очаквам вече нищо интересно. Последният истински добър парфюм, който направиха за мен беше Pure Musc, след него започна и залезът на марката. All Of Me е като доведено дете сред останалите, със съвсем нов като дизайн и прозрачен флакон. Парфюмът е силно женствен, много цветен, и много далече от характерния стил на NR. Направен е в новата белоцветна тенденция, и ще се хареса на всички, които харесват знойни и богати белоцветни аромати, тип Гучи блуум, Класическите тела на Гутие, Онор на Амуаж. По пирамида се очакваше да ми хареса много, но не усещам нито магнолия, нито роза, нито мускус. За сметка на това има в изобилие много индолови, плътски и мръсни бели цветя; жасмин и магнолия може би, както и сто процента съм убедена, че има тубероза в тази композиция. Нищо от характерния чист мускус на марката не улавям, вместо това тези индолови цветя буквално ме задушават. В базата улавям един мръсен и мъчен сантал, какъвто има в Самсара, и който ме докарва буквално до лудост. Парфюмът е топъл, силно еротичен, на границата с вулгарността за мен и ще се хареса на всички, които обичат бели цветя, и не харесват старият стил на НР. Безобразно траен при мен, много цветен, буквално като питон се беше увил около мен. Мисля, че съм добро мерило за феновете за белите цветя и съм сигурна, че те ще го оценят високо Grinning! От мен голямо Не!

Парфюм за деня беше този лимонов разкош Shalimar Cologne Guerlain, даже и комплимент получих от мъжа ми.
Хубав уикенд и наздраве и от мен, парфюмни момичета и момчета Hug

# 640
Ковачева, чудех се с какви думи да предам разочарованието си от последното творение на НР и ти благодаря за включването. Както винаги си изчерпателна и точна.
Няма нищо общо с първата ми среща с NR for her. Не можех да спра да душа китката си. Не оставам без него.
Ох, днес пак тествах Dioriviera. Със сигурност ще приютя един. Така добре се развива върху мен!

# 641
Препоръчайте ми парфюм, който да ме  разтърси  - силен, присъствен, запомнящ се и секси 🥰 Пред близо месец от Лондон от чудене какво да си взема грабнах Bois D`Amande по препоръка на доста напориста консултантка 😁
За мен е просто разкошен (според мъжа ми мирише на мухъл), но стои близо до кожата.
Вероятно ще трябва да пробвам нещо съвсем нова на пазара, при колекция от близо 150 аромата 🫣

# 642
  • София
BDK Velvet Tonka ме разтърси мен последно. Силен, секси, всичко, което се търси.
https://www.fragrantica.com/perfume/BDK-Parfums/Velvet-Tonka-68119.html

# 643
Сърдечно благодаря!
 Пирамидата е разкош ❣

# 644
Да, много е добър.
Обаче още по- разтърсващ е Addictive Vibration Initio Parfums Prives. Той е просто убиец и много сексапилен.
https://www.fragrantica.com/perfume/Initio-Parfums-Prives/Addict … ration-38666.html

Новият Нарцисо звучи, като за мен.

Общи условия

Активация на акаунт