Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 136
  • 754
  •   2
Отговори
# 615
нови неща от zara

# 616
Объркахте ме с Guidance, кога да го нося? Едни казват за зима, други не... доста силен изглежда за лятото.

Да се оплача какво преживях с това "Not a perfume", добре че ми казахте да пробвам преди да купя. Няма такава смрад, че и супердозата му пробвах също... корема ми се обърна направо.

# 617
Здравейте, искам да направя подарък на приятелка. Вкусовете ни за парфюми са доста различни и имам нужда от съвет- тя харесва много аромата на диня. Ще ме насочите ли към такива парфюми. Иска ми се да са трайни и шлейфови по възможност.

# 618
Здравейте, искам да направя подарък на приятелка. Вкусовете ни за парфюми са доста различни и имам нужда от съвет- тя харесва много аромата на диня. Ще ме насочите ли към такива парфюми. Иска ми се да са трайни и шлейфови по възможност.

На мен този ми ухае точно на диня.
https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/D-G-Anthology- … trice-3-6086.html

# 619
Да се оплача какво преживях с това "Not a perfume", добре че ми казахте да пробвам преди да купя. Няма такава смрад, че и супердозата му пробвах също... корема ми се обърна направо.

А на мен това ми е един от любимите парфюми. Имам го от 2-3 години, нося го когато ми трябва допълнителна доза самоувереност и непукизъм.

Сега се опитвам да си харесам нещо на Amouage, не ми се получава. Два дискавъри бокса си имам, всеки ден упорито тествам, дотук всички аромати са ми сходни - скука в мускалче розово масло. Скъпа скука при това.

# 620
Ето списък на аромати включващи диня:
https://www.fragrantica.com/notes/Watermelon-173.html
На първо място е добрата стара Императрица, обичана класика от всякакви възрасти.
https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/D-G-Anthology- … trice-3-6086.html
Не споменавате бюджет.
Динята не е тренд в момента, не очаквайте огромен избор. Може би Juicy Couture или Victoria's Secret, трайност и шлейф средни.

Аромат за деня- Amouage Ashore. Омагьосващ, сладък жасмин в уханна Критска нощ окъпана в лунни лъчи. Точно така ухаеше жасмина в алеята край морето, и ще го помня с нощното плуване и разходки край брега този юли. Името му отива. Достоен съперник на Jasmin Rouge на Tom Ford, който е еталон за изпипан жасмин.
Задължителна проба за всеки жасминоман. Аз лично нося този тип аромати изключително рядко, но ако ще имам 1 жасмин солифлор в гардероба си, ще избера Амуажа, защото е реалистичен, а не трактовка и интерпретация на нотата. Трайността е вечна, шлейфът с метри. Издържа и къпане, усещат се нюанси и на сутринта, типично за Амуаж.
Преполовила съм отливка от 10мл, и мисля, че достатъчно го опознах. Омбислям пълноразмерна бутилка.
Amouage Honour на моята кожа е предимно жасмин, а не тубероза, а него искам пълноразмерен със сигурност. Не мисля, че бих взела и двата обаче.
Понеже по-назад споменахте Bracken , не мога да не споделя колко красиво се развива на моята кожа- много интересни ароматни сухи билки, нищо подобно не бях носила дотогава. Сега ще го нося повече през ранната есен, имам сериозно количество да му се порадвам.
Моите любими Амуажи са Fate, Lyric, Epic, Sunshine. Първите 3 ще нося много тази есен.

Честито на придобилите Guidance! Нямам търпение да го пробвам. На сляпо не бих го поръчала.
Форумните любимци Lilac Love и Blossom Love например не са ми тръпка. Винаги има риск.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 10:38 от Dez

# 621
Още малко впечатления от мостри

Imperial peacock Alexandre.J - много нежен и траен аромат. Не мога да го обясня, но мирише луксозно. Сладко-свеж, заслужава си пълна бутилка, но редовната му цена не ми харесва и ще чакам някое Коледно или черно петъчно намаление. Става за всекидневен

Bianco Latte Giardini Di Toscana - откровено мирише на топъл шоколад с много захар. Много семпъл и силен, чак тежък в началото аромат. За мен е прекалено сладък и накъртващ. Става за комбиниране, с нещо, на което не му достига сладост и е в гурме категорията. Не мисля, че си заслужава пълна бутилка.

Oud Nude Guerlain - влюбих се в този аромат, определено заслужава пълна бутилка и отива в списъка. Нежен, женствен аромат и интересен характер. Ненатрапчив и бих го носила ежедневно. Определено си заслужава цяла бутилка.

Още един парфюм, който много искам в пълен размер е Cherry Punk на Room 1015. Привършвам отливката и определено ми трябва цяло 100 мл шише. 

И малко стари съкровища
Трябват ми малки отливки - 10мл от Tom Ford Tobacco Vanille и Vanille Fatale. Не бих ги носила навън като че ли, но много искам да имам по малко количество за "лична" употреба. Много ме привличат ароматите на тези двата, но не съм сигурна дали бих ги разходила навън. Все пак ги искам.

# 622
Amouage Ashore е наистина омагьосващ неиндолов жасмин. Имам много Жасмин руж Том Форд и затова не съм го купила досега, но се замислям, защото Амуажът е по- лек, момичешки и флиртуващ.
Honour е любов и вечна класика в белите цветя.
Цветните Амуажи имам и обичам страстно. Съдбата също.❤

# 623
Много благодаря за предложенията с диня Simple Smile
Бюджета ми е до 150 лв. Императрицата ми се струва удачен избор, ще погледна и другите

# 624
Много благодаря за предложенията с диня Simple Smile
Бюджета ми е до 150 лв. Императрицата ми се струва удачен избор, ще погледна и другите

Списъкът върши работа само в много общи линии. Повечето са летни лимитки и не се намират вече, други са по-трудни за намиране за тест. Императрицата е добро решение.
Аз никак не си падам по плодови аромати, но разбира се, изключения и особени настроения има винаги.
Голяма изненада за мен бе О, Лола! На Марк Джейкъбс. Още страдам от спирането му. Жесток, жизнерадостен парфюм беше. Тяхната кожа! Така глупаво да го спрат!
На мен ми приличаше на диня, въпреки че няма в състава.
https://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Oh-Lola-11789.html
Сега го видях в няколко непознати за мен сайта.....Ох, изкуших се! Satisfied

# 625
Днес пробвам Un Jardin a Cythere. Не ме впечатлява кой знае колко. На моята кожа е приятно свеж лимон, но нищо повече. Все пак отчитам, че е удачен за лятото и не бих го купила, но бих го носила, ако ми го подарят.

# 626
Шамфъстъка усещаш ли и хлебната нотка?

# 627
Здравейте! Какво мислите за парфюмите на Zara ? И по-конкретно този аромат https://www.zara.com/bg/bg/rose-gourmand-10%D0%BC%D0%BB-p20110247.html

# 628
Денси, освен лимона, който в интерес на истината е много хубав, усещам само намек за маслина, но не намирам парфюма достатъчно интригуващ, за да се замисля за покупка.

# 629
Здравейте, моля Ви за мнение за тези парфюми - Шанел 5, Муглер Алиен и Тициана Кирке. Ако може да ги опишете. Кой да взема? Благодаря предварително и прекрасен ден.

Общи условия

Активация на акаунт