Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 152
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • The Evergreen State
Ахаа! Феновете на Герлен веднага са разнищили въпроса значи. Е, малко загадъчност може би не е чак толкова лошо нещо всъщност, ето как разпалва страстите сред парфюмните среди Smile. Благодаря Flâneuse.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 05:51 от Athena

# 601
И мен ме обзе нов ентусиазъм за мостри, след набелязах поне 4 за пълна бутилка по-нататък ....
Но днес, за беда се влюбих безпаметно в нов аромат, само вижте презентацията
А ароматът, просто ме разтопи. Сочна праскова с ванилия и кардамон, напомня ми на сладкиш от детсвото, на пресни
зрели праскови. А лактонния кардамон веднага асоциирах с Versace Crystal Noir, какъвто беше преди много години.... Дори усещам намек за какао, кокос, нещо много вкусно и секси...И
Изобщо много ми е спешно това Мемо и и нямам търпение да пробвам и втория от линията

# 602
Dacob има и друг канал, горещо го препоръчвам за гледане, много е забавен Simple Smile

Гледам че ще излиза розов Cloud от Ариана Гранде, нотките ги крият все още (има уж публикувани на места, ама не се знае със сигурност), ще видим дали ще е хит пак.

# 603
  • София
Солена Луна може ли да кажеш откъде се снабдяваш с мостри на споменатия Memo и другите парфюми по-горе. Палиш заспалото ми любопитство с прекрасните описания и интересен избор. Yellow Heart
Следя мненията ти, защото се припокриват донякъде с моя вкус.

Аз въртя стари любимци: Wulóng Chá Nishane - свеж, зелен, чаен, траен Green Heart

Néroli Outrenoir Guerlain най-любимия ми слънчев парфюм, обичам го, имам го в старите бутилки, яд ме е че спряха серията в България.

REPLICA BEACH WALK - водих го на море, но няма любов между нас, добре че взех сет от по 10мл.

Парфюмно любопитна съм много, но за жалост не мога да се влюбя в нищо напоследък.

# 604
Tedy,  благодаря! Отливки и мостри изскачат от групите във фейсбук и от spray parfums, които предлагат доста мостри и безплатна доставка до бг:)
Иначе също се каня на wulong cha и outneroli, но май пак ще останат за следващото лято....
Сbeachwalk и аз не се спогодих, струва ми се му липсва цитруса на eau du soleil blanc, повече ми прилича на слънцезащитата от моето детство и по-малко на "ваканция на яхта" , каквато ми е незабавната асоциация с Том Форда.
Като споменах за чай, тествах още два на maison matine
warni warni  е супер свеж и приятен студен чай, с воднисти бели цветя, по пирамида фрезия, които наистина ни  напоннят на цветята от fleur narcotique
nature insolente също е много симпатичен, с ясно изразен свеж и зелен пъпеш.
Като цяло ароматите им са симпатични и жизнерадостни, не линейни, някои по присъствени от други. Планувала съм поне 4 бутилчици от минитата им от по 15 мл, които прддлагат със следващата поръчка от Спрей Парфюмс,
От  новите тестове попаднах и на напълно непознат бранд Plume impressions  и от там взех, чв харесах цели три:
Murmure d'Ete, летен шепот, дело на г-н Биш, е дървесно-млечно-акварелна смокиня, която хем е тръпчива, хем д сочна и сладка и дървесна и зелена, почти изпръсках пробата, толкова ми хареса.... Прилича на микс от всички смокини които притежавам плюс още нещо
Etat de grace този е странен микс на кайсия и розови карамфилчета, от тези, които растат в българските градини, много арлматни и сладки. много лесен за носене, при това и елегантен унисекс. Може би ми допадна заради специфичния аромат на карамфилите, който толкова обичам

Eclat de Joi този беше изненада, основно галбанум, водни нотки, които при тест сбърках с алдехиди и морковен ирис. Звучи ми като модерен прочит на класически аромат, с много въздух и свежест

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 01:18 от Солена Луна

# 605
Здравейте!
Скоро не съм писала, но вчерашната ми придобивка така ме вдъхнови, че трябва да споделя с някой, който ще ме разбере. И с кой, ако не с вас.🙂
Покупка на сляпо, много мечтана, много хвалена, дооста скъпа, но си струваше всяка стотинка - Amouage Guidance.
https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Guidance-78656.html
ЛЮБОВ! Разкъсах нетърпеливо целофана и с треперещи нетърпеливи пръсти отворих кутията и припряно натиснах да изкарам спрейовете на празен ход. Едно фъс на китката и вече бях безпаметно влюбена в този красавец. Все едно мина и ме отнесе. Като шамар ме удари силна вълна от сочна круша, посипана с ароматни лешници, току що изпечени. Когато започна да утихва, но без да изчезва, се прокрадна тихичко локумена роза, зад която надничат много потайно жасмин и османтус. И нещо, което няма в пирамидата, но моят нос долавя- здравец, дъхав и свеж. След още малко време пристигта и сладостта на ванилията - мека, креместа, като от ванилов пудинг. И си прави компания със  сандалово дърво. И лешниците, които усещам на приливи и отливи са там до последно. А драйдаунът е...съвършената женственост, така както аз си я представям. Сладка, омайна, нежна, загадъчна, която кара хората да искат да те прегърнат, за да бъдат по-близо до теб.
Ето такива емоции ми донесе вчера това парфюмно сънършенство. При условие, че аз не се разбирам много с бранда.
И още нещо, което не вярвах, че ще ми се случи - толкова ми харесва този парфюм, че не искам да купувам нищо друго, за да му се насладя на макс през есента и зимата.😀 И си го пазя като съкровище, прилежно прибран в шкафа. Ще почака там да свърши лятото. Аз също.

Извинявайте за дългия пост, но нямаше как с по-малко думи.
И сега е невероятен, но мисля, че при студено време още ще разгърне красотата си.

# 606
Честит и с много радост!
 Хубав е този парфюм, но се оказва и той труден за носене, както и другите от марката, защото показва различни лица през различно време.
В събота се напръсках с него 4-5 пъти и да има много здравец, който не се изяви на ръката ми при проби. Лошото е, че аз здравец ненавиждам и ми става лошо от миризмата му. Та този така желан парфюм, единственият желан от мен, от доста време насам, ме отрови, без никакви индикации, защото ми се струваше абсолютно женствен и безопасен.
Не купувайте Амуажи вк. и този насляпо, особено на редовните им цени.
Montal, носи го сега, не го пази за студ. Не ми се вярва да се разкрие по-хубаво. Не е зимен парфюм. Радвай му се сега, когато си луда от любов, не чакай да се прояви различно.

# 607
Честит и с много радост!
 Хубав е този парфюм, но се оказва и той труден за носене, както и другите от марката, защото показва различни лица през различно време.
В събота се напръсках с него 4-5 пъти и да има много здравец, който не се изяви на ръката ми при проби. Лошото е, че аз здравец ненавиждам и ми става лошо от миризмата му. Та този така желан парфюм, единственият желан от мен, от доста време насам, ме отрови, без никакви индикации, защото ми се струваше абсолютно женствен и безопасен.
Не купувайте Амуажи вк. и този насляпо, особено на редовните им цени.
Montal, носи го сега, не го пази за студ. Не ми се вярва да се разкрие по-хубаво. Не е зимен парфюм.

Ех, жалко че така се е развил при теб, Densi!
Значи не съм си въобразила здравеца. За щастие аз го харесвам.
Да, Амуаж са трудни за носене. Освен един Опус, нищо друго до сега не съм имала, защото не съм могла да понеса. Но този...този ме омагьоса. Рискувах, но уцелих.
Но подкрепям, че е по-добре първо да се пробва. Аз обаче си го бях наумила и не можах да дочакам.

# 608
Montal , честита да е новата придобивка и много положителни емоции да ти носи Flowers Hibiscus
И аз го слагах и вадих от кошницата, но като чух сега за здравеца / обожавам аромата на здравец / много сериозно ми се запалиха отново "фитилите" ......

# 609
  • София
От Amouage единствено мога да нося Interlude и то с 2 пръскания зимата. Тогава ми носи голямо удоволствие. Уравновесява ме и ме праща в друго измерение. Много любим Heart
Като четох поста на densi си спомних преди години получавам на сляпо Amouage Bracken и с 4-5 пръскания на работното ми място за "проба". Усещах само кора на бреза. Ужасен ужас изпитах до края на работния ми ден. Дори не му дадох шанс повече. От тогава, когато нещо е на сляпо започвам с 1 или максимум 2 пръскания.

# 610
Леле, аз него го купих насляпо. Мъчих го няколко години и го махнах. Уж хубав, уж различен, но като го сложа и нещо ме мъчи.

# 611
Като сте заговорили за Amouage, аз не съм запозната с марката, но от последната торба с мостри поръчах една и на Material
Пръснах само на китката, пръснах нетъроеливо малко и от други, но на първо четене мисля, че се влюбих😍 определено се открои на ръката ми.
Стори ми се перфектния аромат за наближаващото студено време, но определено ще има още проби по-обстойно.

# 612
Аз си получих мостричките.
Първи впечатления от няколко. За сега толкова, че нямам капацитет да подуша и оценя повече аромати. Списъкът с бъдещи покупки започна пак да набъбва.

Café Cabanel неочаквано ми хареса и то много. Въпреки, че не харесвам канела (истинската подправка) и не ми хареса в Angels' Share, тук за мен е попадение. Нямам нищо, което да мирише подобно и вече е в листа с бъдещи попълнения, ако не си променя мнението, докато изпръскам мострата.

Soie Malaquais за сметка на това, не ми хареса изобщо. Много остър в началото - прекалено цитрусов и в развитието си, този цитрус се запазва и остава през цялото време. Не знам дали не съм получила пак дефектна мостра...  Rolling Eyes въпреки, че се усеща кестена. Какао, дори с голямо въображение, не мога да усетя.
Мирише ми на евтин ароматизатор.

Sand Dance ми хареса, но не чак толкова, че да купя цяла бутилка (за сега), за цената която му търсят.

Имаше подарък една безплатна мостра на BDK Velvet tonka -  хубав, но не уау. Има потенциал за разтеж у мен обаче и вероятно ще го тествам с по-голям а мостра или отливка. Приятен и ненатрапчив, ежедневен аромат.

Дойде и поредната отливка от абонамента. Този път е Ambre Khandjar на Une Nuit Nomade. С много смесени чувства ме оставя този парфюм. Унисекс с мъжки уклон, но в същото време сладък. Асоциирам го с греяно вино с много подправки в компанията на сладко от сливи потопени в ликьор. Не е за мен, но ми хареса.

# 613
  • София
От Amouage единствено мога да нося Interlude и то с 2 пръскания зимата. Тогава ми носи голямо удоволствие. Уравновесява ме и ме праща в друго измерение. Много любим Heart
Като четох поста на densi си спомних преди години получавам на сляпо Amouage Bracken и с 4-5 пръскания на работното ми място за "проба". Усещах само кора на бреза. Ужасен ужас изпитах до края на работния ми ден. Дори не му дадох шанс повече. От тогава, когато нещо е на сляпо започвам с 1 или максимум 2 пръскания.
Дозата на спрея и самото разпръскване са доста различни при различните марки. Някои пулверизатори никак не са качествени. Дозата е голяма и не се разпръсква като мъгла.

# 614
Честити придобивки на всички! Влизам с голяма жалба, счупих си бутилката на Hibiscus mahajad на плочките в коридира, голяма мъка...
Вчера носих hоney dragon на Мемо, не е точно моята тема, но пак ми допадна, в сияж е мед цветен букет, като от бъркана в шкафа, отблизо е минерален и дървесен, както и лира пийч, отличен сияж и трайност и много въздух, така че не е твърде ориенталски и плътен, точно по мой вкус....Допълвам, че разнасяйки го за трети път мисля, че honey dragon  в драйдауна има много от l'instant на gierlain

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 17:50 от Солена Луна

Общи условия

Активация на акаунт