Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 158
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Dewi D, благодаря, ще го разгледам Simple Smile
Athena, върху моята кожа е много нетраен за жалост.

Понеже заговорихте за мъжки и женски, да попитам този наистина ли е унисекс, или по- скоро мъжки- Side Effect Initio Parfums Prives

# 586
Унисекс е с лек мъжки уклон. Не го харесах аз.

# 587
По въпроса какво нося в тези жеги, най-честичко посягам към Wulóng Chá Nishane, Le Sillage Blanc и Erawan на Dusita, Mon Guerlain Bloom of Rose Guerlain. Също и към моя универсал Twilly d’Hermès Hermès, не мога да реша дали го харесвам повече на топло или на студено, с този съм на настроение. Много интересно ми звучи новотоTwilly. Нямам търпение да се появи. Взех си и една мостра на Philosykos Eau de Parfum Diptyque, и неочаквано се влюбих в него, имам за още едно пръскане може би и ще се мисли за бутилче. Четейки за Serge Lutens днес реших да нося Arabie и за пореден път се убеждавам, че за мен този парфюм е направен да се носи на жега 30+ градуса. Мммм тъна си в блаженство.
Имах и време за убиване днес и минах да тествам новите на Sisley за които прекрасната Klodilia беше споделила няколко страници назад. Много ми допаднаха определено от блотерите, жалко че не запомних кой кой е но ще ходя специално и на кожа да тествам.

# 588
  • у нас
Получих подарък от половинката първата Chloe по случай РД, юбилей и останах разочарована. Усети че не ми е Ок ( аз го имах подарък  и го преподарих ) и се е уговорил да го сменя( ако не ми допадне) . Предложили са му го за  лек,летен, аромат. Аз ли нещо не съм в ред или не съм му дала шанс в топло време ?! ( имах го преди повече ат 3години, нямам спомен кога съм го носила, но помня че ме дразнеше нещо в началото ). Въпреки реакцията ми,макар и прикрита, той няколко пъти каза че много му харесвал, та се чудя да му дам ли шанс :/ и е купил 75мл Оплаках се ….
направих замяна и си доплатих, че тези двата много ми харесаха Simple Smile

# 589
  • София
Някой има ли мнение за Soie Malaquais на Dries Van Noten и като цяло за останалите парфюми на марката?
...
Пробвах цялата колекция преди време, имах сетчето с 10 виала. Не са лоши парфюмите, всички са приятни и носими, но са доста семпли, нямат безброй нюанси и голямо развитие. Не мога да им оправдая цените, въпреки красивите бутилки (всъщност, капачките не ми се връзват с естетиката на самите бутилки, но това е друга тема Laughing). На моята кожа не бяха нито много трайни, нито много излъчващи, но това е субективно. Soie Malaquais не помня в детайли, макар че ми беше много интересен - бутилката му е страхотна, пък и пирамидата. Кремест, oбъл, вкусен, но в крайна сметка съм пробвала доста по-интересни гурманди. Simple Smile Ако Ви привлича подобна минималистична стилистика в сходен ценови клас (макар и значително по-малко мл в бутилката), по-скоро бих Ви препоръчала запознанство с Floraiku - One Umbrella for Two например е по-интересен сладкиш от Soie Malaquais. За моите възприятия Floraiku са по-добре направени, усещам ги по-ярки и рафинирани, с по-добри съставки. Специално One Umbrella... също така е изключително траен (на моята кожа). Отделно, тук-таме могат да се дебнат отстъпки или да се вземе рефил на по-ниска цена. Съжалявам, че не успях да си взема поне една бутилка Floraiku в старата презентация, наскоро смениха дизайна на капачките и новите не ми харесват изобщо в по-голямата си част. Sad
Oт Dries на мен лично ми допадна ирисът с мента (Neon Garden), просто защото нямам точно ирис с мента, а имам всякакви други ириси и съм фен на нотата. Grinning За момента не планувам покупка обаче, освен ако не го видя някъде силно намален. Относно сетчето - можеха да се постараят и да сложат спрейър според мен... Доста е тегаво да се пробва от dabbers, аз поне не обичам, но това е положението. Simple Smile
П.П. Току-що видях, че цените са още по-високи спрямо миналата година, 250 - 275 евро за 100 мл ЕДП (не съм пробвала двете им ЕДТ-та Sur Ma Peau и Orange Smoke, не бяха включени в сета). Ами... не от мен. Grinning В този ценови клас са Profumum Roma, които са на светлинни години като качество, излъчване, плътност и т.н. Simple Smile

# 590
Много полезно, Klodilia, благодаря! В интерес на истината, ме привлече бутилката Flushed Дори капачката ми харесва - много еклектичен стил. Няколкото хубави ревюта в ютуб също допринесоха. Цената обаче, изобщо не ми хареса, но бях готова да я преглътна, ако ароматът е хубав. След прочетеното, ще търся мостри и ще погледна препоръките. Мерси още веднъж.

# 591
  • София
Да, в този ценови клас - задължително мостри. Simple Smile Бяха трудни за откриване миналата година, дано вече ги има на повече места (на мен ми съдейства приятелка, която ми ги донесе при едно пътуване). Flowers Four Leaf Clover Пак казвам, не са лоши парфюми, но с нищо не ме изненадаха и възхитиха и в категориите им (гурманд, роза, зелен, османтус с кожа и т.н) има доста по-интересни представители, често и за по-скромни суми. В крайна сметка обаче всичко опира до субективната емоционална връзка с дадена марка/парфюм, затова е добре винаги човек да пробва лично. Simple Smile

Elits@, ще ми е интересно да споделиш впечатления, като пробваш пак колекцията на Сисли. Hug Аз също задължително ще я преслушам отново и по-съсредоточено при първа възможност, глътка свеж въздух е. Simple Smile

От новите издания с интерес очаквам https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/The-Amara-83989.html. Green Heart

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 21:27 от Klodilia

# 592
Ами Klodilia, Lease Rêvée D'Eliya Sisley и L'Eau Rêvée D'Hubert Sisley (опитах се на момента да ги запомня двата) ми се сториха най-интересни от блотер, но подозирам че върху кожа няма да е така Simple Smile. Пък и някой от другите беше попаднал върху пръстите, но го усетих прекалено късно, за да разбера кой е, ама доста ми хареса, та незнам. Т.е. трябва си планирано ходете. И според мен са много свежи и приятни всичките.
П.п. о да и новия Van Cleef също звучи интересно.

# 593
  • София
L'Eau Rêvée D'Hubert харесах и запомних и аз, много хубава мента има в него, идеален за летни жеги. Simple Smile

# 594
Днес ме радва Mugler Aura EDT. Още се колебая относно музикалния фон, но мисля, че би му подхождало нещо леко и закачливо, типично лятно.
Междувременно поръчах няколко мостри за проба. Когато ги получа, ще пиша.

# 595
Днес ме радва Mugler Aura EDT. Още се колебая относно музикалния фон, но мисля, че би му подхождало нещо леко и закачливо, типично лятно.
Междувременно поръчах няколко мостри за проба. Когато ги получа, ще пиша.
Aura този ли имате предвид, понеже аз много го харесвам, но в Дъглас го няма от някакво време.

# 596
И аз намерих и поръчах мосри на
Café Cabanel - Teo Cabanel
Imperial Peacock - Alexandre.J
Bianco Latte - Giardini Di Toscana
Soie Malaquais - Dries Van Noten
Sand Dance - Stéphane Humbert Lucas 777

На сляпо поръчах, но ги слагам в скрит текст, защото не са за тази тема
Скрит текст:
Orientica - Amber Rouge и Lovely Cherie на Maison Alhambra. Имам Tom Ford Lost cherry но е наистина изключетилно нетраен и реших да видя дали в комбо с този няма да се поудължи.

# 597

Aura този ли имате предвид, понеже аз много го харесвам, но в Дъглас го няма от някакво време.

Това е Sensuelle версията и се различава като аромат. EDP и EDT са и двата в зелени флакони и ухаят доста сходно според мен.

# 598
  • The Evergreen State
Дали ще можем тук да разгадаем мистериозния Герлен на Линда Еванджелиста, много хора питат в коментарите но досега сякаш мистерията не е разкрита.

# 599
То хората дори видеа правят и дискусии водят по темата! 😆

Но няма как да се разбере, защото (нарочно) ползва подобен 30мл refillable атомайзър, а вътре може да е каквото си иска:

https://www.ebay.com/itm/266281105249

Съдейки по цвета, прилича на почти всеки от Легендарните - L'Heure Bleue, Mitsouko или Champs-Elysees най-вече, но може и Samsara или потъмнели Nahema или Jicky...

Общи условия

Активация на акаунт