Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 162
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Новото Туили и на мен ми е интересно. И с Eau Ginger бих се радвала да се запозная между другото.
И, да си призная, на този етап още не познавам (почти) нищо от Шанс на Шанел. Май трябва да се поправи тази грешка. Помирисвала съм само от блотер Chance EDP или EDT, даже не помня. Сигурно е обаче, че не ми допадна, което не означава, че на кожа не би било съвсем друго.

# 571
За по-малко от година изпръсках 30мл. от Twilly d'Hermès и тутакси поднових 50 мл. Много пристрастяващо ми действа, има дни, в които не мога без него.
Прелюбопитна съм да тествам и  Tutti Twilly.

# 572
Tom Ford Noir Extreme се води унисекс. Въпросът ми е към мъжки ли клони или към дамски и какво ви е мнението за аромата като цяло?

# 573
  • The Evergreen State
Glossycherry намирам Daisy Marc Jacobs на Амазон, цената му е добра ($74 за 3.4оз; 52 за 1.7), може да погледнеш ако решиш да си вземеш него щом ти харесва вместо някой заместител, за мен не е нетраен но от нос до нос и от кожа до кожа има разлика.

Тук не е чак такава жега но си е топло, ще ви се отще да ме четете с моя Mugler Alien който купих посред лято и който хич не е подходящ за горещини. Тази мостра на Alien дето се мотаеше в шкафчето ми е виновна за покупката. Мострите са виновни за много от продуктите пълен размер които купувам. Оценявам щедростта когато добавят по някоя друга мостра при покупка но си е такава зарибявка и за парфюми и за бяла козметика.
Отдавна не деля парфюмите си на зимни и летни но признавам - аз по принцип слагам парфюм в микро доза от по две пръс с които изкарвам до следващия ден. През повечето време съм на хладно което също има значение, отделно не понасям парфюм ако не е пръснат на чисто след душ, нито на себе си нито на някой друг, не съм фен на подновяването.
На път или за ваканция предпочитам да взема с мен някой лек парфюм.
Бях на едно работно събитие наскоро (там не посмях да съм с парфюмна бомба, взех с мен Gabrielle Essence Chanel) и се изненадах приятно да усетя макар и слабо парфюми от някои от присъстващите, някои по-плътни и някои по-леки, удоволствие за сетивата.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 06:23 от Athena

# 574
Alien ми е любимият на Mugler, като няма значение дали е зима или лято, че да си го ползвам. 😀
Никой не се изказа за новия аромат на Issay Miyake, че му се чудя дали да не го поръчам направо.

# 575
Tom Ford Noir Extreme се води унисекс. Въпросът ми е към мъжки ли клони или към дамски и какво ви е мнението за аромата като цяло?

За мен е уни, но ми е твърде остър и натрапчив. Не е сладникав като дамски, но и не е с типичен мъжки уклон. Ако познаваш  Noir de Noir, този е неговият шумен и невъзпитан братовчед, който не би поканила на празнична вечеря у вас Grinning

# 576
Мъжки си е! Хубав е иначе, но аз не нося и не харесвам върху жени мъжки парфюми.

# 577
Новият аромат на Issay Miyake два пъти го тествам на листче  и на китката. И на мен ми хвана окото като аромат, но май не толкова, че да го купя. Тествайте го първо. Трайността не беше нещо особено, но не е и от тези, които нямат никаква трайност.
През пролетта го забелязах, повече ми е пролетен, на мен поне.

# 578
Да, той е с божури и си е пролетен. Нежен е.

# 579
Мъжки си е! Хубав е иначе, но аз не нося и не харесвам върху жени мъжки парфюми.
И аз не нося мъжки, въпреки че харесвам да ги мириша. За това реших първо да попитам, че четох разнопосочни мнения.

# 580
Ух, вярно си е голяма жега. Аз сега залагам само на Intense tiare. Другия ми любимец сега е Alien Goddess и  Pure gold.
Aз също много мостри събрах, но нетърпеливо си чакам по-хладното време, защото са по-тежки.

Днес съм на плажа и пробвах само Novellista summer flare, ами не ми хареса. Не е мой тип и има нещо което ме дразни в него, дори не мога да преценя какво😂

# 581
  • Виена
Cutesmallcat, отсъде поръчахте The Amara на Van Cleef.. Не го намирам още никъде

# 582
  • Sofia
Cutesmallcat, отсъде поръчахте The Amara на Van Cleef.. Не го намирам още никъде

Не съм го поръчала, само го мернах във Фрагрантика. Мисля, че още не се е появил официално по магазините.

# 583
  • София
Също и мнение за Café Cabanel на Teo Cabanel би ми било много полезно.
Café Cabanel е за любителите на канелено-алкохолните аромати. Канелата се усеща много ясно и доминантно от началото до края на развитието на парфюма. Лично мен не ме впечатли с нищо. Представител на семейството на L de Lolita Lempicka , Meharées L'Erbolario, Musc Ravageur Frederic Malle, Oajan Parfums de Marly....
Почеркът на Сесил Зарокиян е много разпознаваем тук. Ароматът се разкрива с ясен цитрус, който след секунди се превръща в пикантен такъв. Тук се появява и една горчиво-тръпчива нотка за кратко, която може да се оприличи като аромат на горчиво кафе, но за мен по-скоро не е. Постепенно ароматът започва да омеква и да става по-сладък и кремест. Появава е и млечно-маслен аромат, който е много приятен, но той има поддържаща роля. Драйдауна е топъл и мек, с нотки канела, ванилия и сандалово дърво.
Не мисля, че е за сляпа покупка, освен ако човек не е голям почитател на канелата и всички посочени по-горе парфюми като ориентир.

# 584
Много благорадя за описанието. Ще взема мостра, че определено не звучи като подходящ за купуване на сляпо.

Общи условия

Активация на акаунт