Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 254
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Чисто нов Narciso, даже бутилката е нова Simple Smile

https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/All-Of-Me-83740.html

# 316
Мацките и господата посетили вчера събитието на Nishane да се явяват, да разказват какво са харесали и как са си изкарали сред това пиршество от парфюми и коктейли отвеждащи към пирамидите им.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 11:55 от densi

# 317
Здравейте отново! Вчера ми пристигна тестерчето на Мемо Марфа. Много лек и минималистичен аромат е, поне според мен. Ще се радвам да ми препоръчате нещо по-силно, женствено, с добра дълготрайност и проекция. Миналия ден много харесах Rouge Malachite при тест в Мола, та подобни аромати биха ми допаднали. Благодаря предварително.

Аз бих препоръчала да пробвате https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Nova-61519.html - доста присъствен, понякога и нахален аромат. На моята кожа е пиперест и сладък заради малината. Трае не по-малко от 8-9 часа и остава шлейф. Доста комплименти изядох заради него.

# 318
Докато търпеливо чакам Guidance реших да взема Choco musk, защото го хвалят много, пък и цената е направо смешна.
В началото миришеше на евтин ароматизатор, но през деня няколко човека ми казаха че мириша много добре, и като си помирисах китката бях много приятно изненадана. Като ванилов сладолед, ама от хубавите Simple Smile
Знам че не е за жегите, ама аз работя в много студен склад, затова съм смела с парфюмите.

# 319
Привет, от една мостричка много ми хареса Loewe Solo ELLA, но не знам абсолютно нищо за марката. Може ли, ако я познавате, да кажете с две думи нещо за парфюмите им.

# 320
И аз не бях чувала за тази марка, от Нотино ми изпратиха мостра на един мъжки парфюм, дадох го на ММ и много му хареса. Става въпрос за Loewe Solo atlas. На мен ми идва прекалено цитрусов, но го оставих да се чуди дали го иска.

# 321
Привет, от една мостричка много ми хареса Loewe Solo ELLA, но не знам абсолютно нищо за марката. Може ли, ако я познавате, да кажете с две думи нещо за парфюмите им.

Loewe е испански производител на луксозни стоки, който е най-старата компания в портфолиото на LVMH. Започва с производството на кожени изделия, после разширява предложенията, колекции за нея са правили Giorgio Armani и Laura Biagiotti, а в даден момент креативен директор на модната й линия е Narciso Rodriguez.

# 322
Eva Ilkova 708937, и аз го имам, трайността му е и след пране на дрехите, като аз не пръскам по тях.
EDP имаш предвид, нали?
Аз най-много го хaресвам на 23-25 градуса, не на 40.

# 323
Моля, препоръчайте ми парфюм за интензивни разходки на открито. Досега ползвах Theodoros Kalotinis Plumeria, но му виждам дъното. Загледах се в парфюмите на Karl Lagerfeld, доста са бюджетни, но прочетох, че са доста нетрайни.

# 324
  • Germany
Seti Beti, Loewe са отдавна на парфюмния пазар, луксозна испанска марка, които в момента се намират в огромен възход. Много съм впечатлена от парфюмите им в последните три четири години. Пролетта бях в Испания, и ми направи впечатление, че марката се носи масово, и че е представена в луксозните им магазини изключително добре.
Парфюмите са от типа на колоните на Акуа ди Парма, Ателие Колон. Характерното за тях е, че са много цитрусови, природни, хармонични и много носими. Последните линии са и много трайни, и ги препоръчвам горещо точно за летния сезон. Цяла Испания миришеше на цитрусови парфюми, и това много ми хареса.
Моите любимци на марката са Aire Sutileza by Loewe и A Mi Aire by Loewe, но бих носила всеки един парфюм от марката без никакъв проблем, включително и мъжката линия. За мен повечето парфюми са унисекс, и са много добре направени, идеални за Средиземноморския климат.
Малко мои снимки от марката в El Corte Inglés

# 325
Loewe е като всички останали марки, глътнати от корпоративен гигант. Не че преди това са блестели с оригиналност. Да не споменавам и колко са им напомпани цените. Интересна е високата им линия, другото е в категорията мидъл ъп.

# 326
има ги от много време Loewe, из парфюмите групи също се въртят, гледам са започнали и да ги порекламирват, какво всъщност питате, не виждам нищо уникално в ароматите им, нито пък са особено престижен бранд, ако това изобщо ви интересува де...... аз също харесах няколко от високата линия, но не достатъчно за да търся бутилка

# 327
  • Germany
Мале, какъв ентусиазъм, с кеф да пише човек в тази тема...

# 328
Докато търпеливо чакам Guidance реших да взема Choco musk, защото го хвалят много, пък и цената е направо смешна.
В началото миришеше на евтин ароматизатор, но през деня няколко човека ми казаха че мириша много добре, и като си помирисах китката бях много приятно изненадана. Като ванилов сладолед, ама от хубавите Simple Smile
Знам че не е за жегите, ама аз работя в много студен склад, затова съм смела с парфюмите.
И аз го загледах и се втрещих от цената. Вероятно ще взема да го пробвам, заради добрите отзиви и заради това, че е без пари. 
Малко съм разочарована от шоколад като парфюмна нотка, до сега не съм харесала нито един, а съм любител на шоколада, но не се отказвам да намеря такъв, който ще ми хареса.

# 329
Сакън да не покаже някой малко критична мисъл в тази тема Laughing.
За да не съм голословна, ето няколко примера от скромния ми личен опит с парфюмите на Loewe, след придобиването на марката от LVMH:
- Loewe Aura Floral е почти идентичен с LVEB и подобните му, като усещането е за малко по-плътска и анималистична ванилия;
- Loewe Aire Sutileza е много сходен с друг испански и несравнимо по-бюджетен - Desigual Fresh, както и с Etoile Fragonard;
- Loewe Aura Pink Magnolia е 100 % Byzance 2019 Rochas, на една възраст са и от еднакво време на пазара.
Мъжката им линия или, пардон, вече унисекс, е по-добре направена според носа ми, но не съм сравнявала с други известни мъжки парфюми.
Да, направиха си бутилките еднакви - реверанс към тенденциите за простота на дизайна и изчистени линии в ниш-марките. Цветовете на дъгата няма да ги коментирам, че ще ме обвинят в хомофобия, нетолерантност и отричане на евроатлантическите ценности Laughing за мен лично е липса на оригиналност, най-меко казано.
Може да съм маниак на определени парфюми и то в немалка степен, но не съм загубила способността да мисля със собствения си мозък и не се водя по "ама една мацка ми каза, че този парфюм е страхотен". Още повече Loewe ги издирвах и носех заради втората Loewe Aura, по-късно и заради Paula's Ibiza и имам някаква представа за бранда.

Общи условия

Активация на акаунт