Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 389
  • 501
  •   1
Отговори
# 120
ама много сте странни, разбира се, че ще дразни, че тъщата си идва и решава какво ще се купува и къде ще стои.
Леля ми е същата, дойде на гости за две седмици и смени каквото не й харесва, пренареди ми хладилника. и тн.
Обаче апартамента в случая е общ, та е по-трудно, а автора има пълното право да не позволи такива неща.
Представям си се в тази ситуация, да трябва да спазвам две седмици различен от нормалния си начин на живот, щото майка ми й е скучно сама.

Честно казано жената явно е много мека мара, аз мразя да ме командорят и нямаше да търпя подобно нещо.
Особено ако не ме е предупредила от предишния месец, да забрави.
И защо трябва човека да мълчи и да търпи това?
Хареса ми този съвет, да говори направо с тъщата, че дъщерята явно не може дума да й каже. Сигурно цял живот е била възпитавана така,каквото мама каже е закон.

А между другото, и да е купила апартамент, не значи че е в правото си да го ползва когато си иска. (ако имаше и капка такт и отношение)Нали го е купила ЗА младите.

# 121
Как ли па няма да дойде някой в собствения ми дом - независимо майка, баба, стринка, леля, тъща, свекърва - да ми се натриса за 2 седмици всеки месец и да ми прережда, а мъжът ми да ми обяснява колко съм лоша, че не го трая това.
За мен това е директен dealbreaker и бих го обяснила на половинката.
Ако не схване и му е по-важна маминка - ей къде е вратата, делим каквото имаме да делим и кой откъде е.

# 122
И за мен, проблемът е в жената на автора. Ако има следродилна депресия, да ходи на психолог, а не да вика майка си за 2 седмици! Аз не бих издържала собствената си майка като бях с новородено. Бабата нинджа явно цял живот е била оправна и няма проблем да решава проблеми, но тук прави лоша услуга на дъщеря си- разваля семейните отношения и се замазва другия реален проблем-жената на автора явно има трудности със справянето с предизвикателства. С дете тепърва започват, ще вика майка си нон-стоп ли?!

# 123
Гаранция ако това беше свекървата преобладаващите коментари щяха да са “ Ама къде е мъжа ти, защо не я постави на място? “, “ Ами като си взела мамино синче така ще е “ и тн…

# 124
Емм да е гледал автора като е избирал. Не успях да изчета всичко, ама май не бяха много време заедно преди бебето. Трябвало е да се опознаят повече. Ама свършено вече. Да се опита да постави ясни граници. Да говори с жената, дано се вслуша. Единствената разлика от това ако беше наобратно снаха-свекърва е, че тогава веднага бих предписала раздяла ако "маминото дете" не се вслуша. Но когато е мъж е кофти избор, защото детето остава с майката. Та затова да се опита да наложи границите - тъщата да не спи в тях. Но да, за мен вината си е в жената.

# 125
Авторът да предложи на жената в останалите две седмици от месеца да идва майка му да помага.

# 126
Не съм чел всички страници и не зная другите мъже какво са казали.
Но моята тъща идва у нас няколко пъти в годината за по 1-2 дена. Не е правила дума да остава повече. Ако остане трети ден, аз ще си взема в един сак малко багаж и ще кажа на жената "отивам на риба няколко дена, нали не ви трябвам тука нещо?"
В къщи е носила само ядене и пиене тъщата, а неща като подноси и чаши само като подарък, но без да пренарежда и подменя. Както и аз съм правил, като съм на гости в нейната къща.

# 127
За какво идва тази жена у вас не ми е ясно. 3 деца имам и си ги гледаме с мъжа ми сам сами от изписването от родилния дом. Имаме две баби. Единствено съм оставяла децата на едната баба за 1 седмица при отбиването им. 10 години ходя недоспала, не мога да седна да се нахраня спокойно, но никой не ми се мотае из краката и не ми се бърка. Жена ти да се вземе в ръце. Времето при мама е отминало. Сега трябва си вземе живота в ръце. Ако бяхте сами в чужбина като нас, няма кой да ти помага за количката, ньма кой да сготви и стои при детето дори за 5 мин., за да вземеш душ.

# 128
  • София
Има един тип жени, които заради властни майки, си остават стари моми до живот. Част от тях пък хващат мъж, докато се роди дете и после майката успява да го изгони. И кеф й дъщеря, кеф й внуче. Надявам се случаят на автора да не е от тези. Но ако е, сега е моментът да застъпи. После няма да става по-лесно, и измъкването ще е само с раздяла. Дано и на жената й дойде акълът. Разбирам, че като жени веднага реагираме на по-категоричния подход, но понякога той е необходим, защото с добро просто не се стига доникъде.

# 129
  • Далечният изток
Аз питах на кого е жилището, защото често този, който го е купил или предоставил на детето си и семейството му, си остава със съзнанието, че то продължава да си е негово и има правото да се разпорежда в него както си реши. Та напълно е възможно и тъщата така да разсъждава и да си казва "че аз съм си у нас и мога да си идвам и да си правя каквото искам тук".

# 130
Надявам се да ползвате като мен това 'млада майка' иронично. Не е млада и би трябвало да е свикнала да се оправя относително самостоятелно. Че тя поне 1/3 от времето не може сама да се оправи. Авторът не пише да е имало някакви съществени проблеми, които да изискват помощ.

# 131
  • Далечният изток
Млада, в смисъл току-що станала майка, ясно, без значение възрастта.
Аз родих на 23 и нямах нужда никой да ми помага за каквото и да е. Особено пък баби...

# 132
Просто жената на автора си е мамина лигла отвсякъде.

# 133
Версията за помощ от тъщата си я пробутва дъщерята, за да оправдае идването ѝ. Докторката си идва по график и на работа, и си ѝ е удобно да пребивава в дома на младото семейство, общуват си с дъщерята, радва се на внучката, вечер чашка винце. После се прибира в нейния си град и другия месец пак така, нищо общо няма с гледане на бебето. Има такива хора, подреждат си нещата да са удобни за тях. Много правилно е реагирал таткото, тъщата като си има работен ангажимент да си подреди пребиваването отделно от младото семейство. Дори и една вечер да им отиде на гости през тази седмица, не е като да влиза и излиза според нейния си график.

# 134
Като ходех в командировки, имах къде да остана в половината градове - от роднини до (кандидат) секс бъдита. И през ум не ми е минало да се натрапвам. Някои хора просто са екстремно нагли помияри.

Общи условия

Активация на акаунт