Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 377
  • 501
  •   1
Отговори
# 105
Ако хотелът е осигурен от работодателят, защо не?

# 106
Майката не гостува. Гостуване е да идва да ги види за малко (или много, но рядко). Тя си прави сметка да работи в чужд град и да живее с тях по половин месец.

# 107
  • София
Чашите са си борба за контрол. Даже символ някакъв. Оня все чаши мъкне като се опитва да се намъкне обратно.

# 108
Някой идва у вас и ти казва "твоите чаши не ме кефят и ти ги смених с други".

# 109
Някой идва у вас и ти казва "твоите чаши не ме кефят и ти ги смених с други".

Е колко да е 'някой" този Някой? Някой, който е родил и отгледал жена ти. Който вероятно е дал някой лев за жилището, в което живеете. Някой, на който разчиташ за какво ли не ...
Ами преживява се от такива някои, дето им пука имам ли или нямам хубави чаршафи. Идва ден, дето не остава ни  един дето иска да те зарадва с нови чаршафи.... Тогава се чудиш на детинщините си от преди 30 години.

# 110
Граници трябва да се поставят. Тъщата в тях си ако ще и всички сервизи може да смени. Там не е нейният дом. Няма право да се разпорежда. Ако гледа на дъщеря си като на малко момиченце имащо нужда от непрестанна помощ и насоки - мъжът да бяга..

# 111
  • София
Който и да е този някой, няма право да се разпорежда в чужд дом.

# 112
Такам, стигнахме ли вече до щом е за мама- може, щом е за свеки- ауууу, никога, да си отива при майка си смотльото като не може без нея?

# 113
  • София
Май да.

# 114
Точно и на мен това "приятелство" ми избоде очите. Говориш толкова неангажиращо за жена си и дъщеря си, че думи нямам. Не разбрах какво толкова е станало, че жената е купила чаши за вино??? Представяш го сякаш тя е легнала в леглото ти и ти е казала да се изнасяш. Твърде много драма при липса на нещо съществено. Според мен просто се подтискаш от нейното присъствие, защото осъзнаваш колко неспособен си да се справяш с някакви неща. За мен лично се комплексираш и заради това започваш да тормозиш "приятелката" си. Имаш възможност да избереш себе си и чашите си, заедно с подредбата им пред "приятелката" и "детето" или да избереш тях, да пораснеш и да се държиш като съпруг и баща. Наистина се вижда огромно егоистично поведение от теб.

Тази "приятелка" ми избоде очите на всяко изречение. Ти не я ли приемаш за твоя жена и нямаш ли някакви дългосрочни намерения? С това приятелство ми звучиш като супер дистанциран и неангажиран. А по темата - подкрепям те, не е нормално всеки месец да идва за по седмица тъщата, подлудяващо ми звучи.

# 115
  • София
По едно време майка ми идваше инцидентно да гледа малкия. Един път седмично следобед, примерно. Ей, всеки път разместваше нещо! Направо полудявах! Помня саксиите на балкона.
Ама и по чашите беше пипала.

# 116
Дорис,
Хубаво е някой да ти купи чаршафи/чаши/нещо и да ти го подари.
Не е хубаво да смени твоето, защото на него не му харесва, нищо, че теб си те кефи.

# 117
И на мен ми е интересно чия собственост е жилището.
Не мога да оправдая нито жената, нито майка й. Абсолютно безобразие е това да се натресеш за толкова време в чужд дом. Не е ли било близко до акъла, че това не е ок, а е трябвало авторът да им казва? И тъщата в качеството си на каква ще си позволява да размества нещата в чужд дом? Може да са тъпи чаши, но и аз няма да остана очарована някой да ми наглее така. Автора го съжалявам, че е взел мамина лигла, която има нужда някой друг да й помага постоянно (то тъщата, то свекървата) и не може гък да каже на нахалната си майка.
И за мен "приятелка" не е драма. "Моята жена" и "жена ми" го приемам за съпруга. Интересно тук защо няма брак.

# 118
Божеее, изядохте го момчето( за мен, че може да ми е син). В обратната ситуация щяхте да обяснявате как проблемът не е свекървата, а Мамин Муньо, който не може да се откъсне от полата на мама. А сега - доминантен бил, не разбирал жена си ...та чие било жилището. На когото ще да е, щом са го отстъпили на младите, то авторът си е домакин там. И е редно да го уважават.
   А, че маминка ходи там само за да има "принцесата" компаньонка и да има с кого да си говори  - думи нямам.
    Авторе, копирайки мнения от темата "С какво в дразнят свекървите" , ще кажа: много рано сте се събрали и направили бебе. Събрал си се да живееш с принцеса - ще трябва да се научиш да живееш с нея. Не се поддавай на манипулации(че ще те напуска, че не я искаш и гониш майка й). Постарай се да опознаеш жена си, поне да не се стресираш от следващите й изцепки.

И потърси информация за "манипулатор" и признаци, че си манипулиран. Ако не се разпознаеш в жертвата - идеално. Ако прочетеш нещо познато  - поне ще се научиш как да реагираш.

# 119
  • Варна
Аз принципно обикновено клоня към раздяла в доста от писаните казуси във форума, но тук раздялата ми се вижда не само излишна, но и абсурдна. Не толкова младото майче е една гевезана, която не знае какво иска. Дори майка й е схванала, че не е редно да постъпва така и е отстъпила, а тя продължава да тропка с краче. Колко време можела да идва майка й да гледа детето, което всъщност не гледа, докато е у тях, а ходи на работа?! Сериозно ли? Ми що тогава не се грабне тя с бебето и да ходи за по половин месец всеки месец на гости на майка си, където бащата на това дете няма да я притеснява? Да видим бабата лекар, активно работеща на две места,  колко свободно време ще има и колко ще гледа бебе. Намирисва ми, че абсолютно сама ще си го гледа, даже и помощта на бащата няма да я има и набързо ще види откъде изгрява слънцето.

Грам не ми пука на кого е жилището, те живеят там, създали са семейство, не е редно някой да се бърка в това семейство. Не чух също бебето да е проблемно, да не спи, да плаче, че да има нужда тъщата да му бае. Минало е достатъчно време от раждането за да се напаснат тримата, така че за чий бабата продължава да им се натриса?!

Общи условия

Активация на акаунт