Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 373
  • 501
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Аз мисля, че авторът е абсолютно прав да се дразни и хубаво е решил да говори и ситуацията да се изясни. Жената да се оправя с майка си. И дано заплахата за раздяла да е само заплаха и да се дължи на недоспиване и ненаместени чакри от раждането щото тая пъзлива и не толкова млада майка не я виждам как ще се оправя сама, ако мъжа й наистина се навие на раздяла. Особено с активно работеща баба, която не гледа бебето, а седи у тях наготово понеже нямало къде другаде да спи. Направо ще цъфне и върже барабар с детето.

# 91
Знае 2 и 200.
Когато се наложи се справяме.
"Приятелката" как се справя когато я няма майка ѝ и приятеля е на работа? Значи - може.
Но ако си замине този няма да има над кого да доминира.

# 92
Скрит текст:
се за майката на моя приятелка. Омъжи се приятелката ми и тъщата се натресе с тях на меден месец, защото нали как без нея... Разведоха се.

Кажи, че се шегуваш, моля.
Съвсем сериозна съм.

Добре де, а приятелката ти с кой акъл взима майка си на медения си месец? Направо онемявам.

# 93
Не мога да повярвам, че има хора, които обвиняват автора и го карат да се извинява! Вярно, че все жени сме се събрали тука, ама айде да не си кривим душите!
Съвсем чистосърдечно го съветвам да се извини. И обратната ситуация да е, т.е. на жена, пак бих дала такъв съвет.
В семействата възникват много ситуации, в които нарочно или без да искат влошават отношенията. Ако не ги говорят тези неща и не намерят решение, всичко приключва. В неговия случай проблемът е бил с бабата. Веднага щом казал на жена си, тя е реагирала, говорила е с нея и всичко е изяснено. Уважават желанието му, няма да идва с оставане.
Но тя също е казала какво не ѝ харесва във връзката им, от негова страна обаче няма никаква реакция. Неговият проблем е решен със скоростта на светлината, нейният - подминат.
С което още веднъж ѝ е доказал точно това, което не я устройва - че не я цени като човек (нейни думи). Явно смята, че само доминиращият има право да иска уважение.

Та, затова беше моето мнение, че трябва да се извини - за подминаването на нейния проблем. С външен човек е лесно, спира да идва, но когато проблемът е вътре в двойката е още по-сериозно.

# 94
Ейййй, изядохте го с тази “приятелка”..

Голям праз, че така й казва. От мухата слон.

Съвсем сериозно казвам, че като чуя “мъжът ми” или “жена ми”, за мен става въпрос за съпруг и съпруга.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 22:13 от Luellis

# 95
Изчетох всичко (браво на мен!) и през цялото време имах усещането, че това е писано от жена. И явно пречещата майка е свекървата, но по някаква причина авторката е решила да обърне картинката наопаки и да събере реакции.
Особено ми направи впечатление оплакването от новия сервиз, купен от тъщата. За първи път чувам мъж да се подразни, че са му пренаредили чашите, ама знам ли, в днешно време границите между мъжете и жените все по-силно се размиват, та може пък и да има реално такива прояви на дребнавост и при „силния“ пол.
Съвместните разходки с тъщата и бебето също звучат интересно, както и още някои неща.
Ако зет и тъща са по цял ден на работа и се виждат само вечер, интересно кога пък успяват да се подразнят, че чак и да кръстосат шпаги?
Все повече се убеждавам, че проблемът не е зет и тъща, а снаха и свекърва.
На мен ми стана чудно какъв секс прави прясна родилка, че да му пречи тъщата, ама какво разбирам аз.

# 96
Ако тази тема беше написана от жена, мъжът й щеше да бъде изяден и сдъвкан поне 60 пъти до сега.

Не намирам нищо нормално и логично, майката на майката ( или бащата) да е толкова време в чужд дом, при отделно семейство.

Наистина, както казаха, пъпната връв не е скъсана и извинявам се, ама да се разделяш заради подобна глупост и да предпочетеш маминка пред бащата на детето ти - си много проста ******.

# 97
  • Далечният изток
Каза ли се на кого е жилището?

# 98
"Приятелка" звучи дистанцирано и неангажиращо, при положение, че имат дете.
А причината за избухването срещу него и раздялата, най-вероятно не е само тази. Сигурно е последната капка. Седнал е да пише във форум за разместени чаши, представям си какво нетърпимо чудо е вкъщи.

# 99
А дали жената не чака предложение за брак и от там да е драмата, всъщност?

# 100
  • София
И на мен са ми странни някои от отговорите. Свекърва, особено толкова властна, не бих търпяла, и не смятам, че мъжът трябва да търпи такава тъща. Двамата трябва да могат да си организират сами гледането на детето, а мъжът явно се включва активно.

Напрежение, ако има между тях, да седнат и да уточнят от къде идва. Двамата. Тъщата пак няма място в схемата.

# 101
  • София
И аз питам на кого е жилището?

# 102
Аууи, какъв грях, че си е купила чаши и е избутала чашите на автора... Дано приятелката ти да ти бие шута, да си живееш спокойно и злата тъща, дето не ти е тъща, да не ти пречи. Няма да се учудя, ако жилището е на тъщата. Ако е така, вероятно гледаш към вратата.

# 103
Еми, грях е. Не е твой дом, надявам се не и собственост - авторът да се включи вече и да каже.
Това е наглост, пезпардонност и на цялото й учение и титли, показва липса на базова култура.

# 104
Бих натирила мъжа ми ако заяви, че майка ми трябва да спи на хотел, когато ни гостува ... При положение, че тя показва, че ще се съобрази с желаието му да не гостува често... Приключва за мен като партньор!

Значи тази жена, отгледала сама това момиче, за да и помага и да е с нея трябва да плаща по 100 и косур лева нощувка да са заедно.

Общи условия

Активация на акаунт