Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 414
  • 501
  •   1
Отговори
# 180
Това да им е проблемът!

Важното е, че не я нарича “милото”, “зайчето”, “писето”, “бейбито”, “слънцето” и други подобни извращения!

# 181
Не са семейството, тя не му е жена, тъщата не му е тъща. Това е положението. С нищо не е извоювал авторът уважение от страна на двете дами. Ако мъжът ми ми каже, че майка ми не е добра в дома, в който живея, просто е до тук, независимо колко години сме били заедно и колко неща ни свързват.

# 182
Тук във форума, ако някоя неомъжена нарече партньора си "мъжа ми", я спукват от хапане как може да го нарича така като нямат брак.

Къде това? Нямам спомен някога да са искали свидетелство за брак на жена или мъж, които наричат партньорите си мъжа ми/жена ми. Щом живеят заедно и имат общо домакинство, особено пък когато имат и деца, значи са си мъж и жена.
Тези, които след куп години заедно, още се изживяват като гаджета, обикновено са с единия крак навън. На нисък старт в очакване да срещнат правилния човек.

# 183
А, това за неомъжените сгаджосани и какъв мъж им е тоя без брак и аз съм го виждала твърде често.
Не са семейството, тя не му е жена, тъщата не му е тъща. Това е положението. С нищо не е извоювал авторът уважение от страна на двете дами. Ако мъжът ми ми каже, че майка ми не е добра в дома, в който живея, просто е до тук, независимо колко години сме били заедно и колко неща ни свързват.
Ми като не са семейство, жената с детето да ходи при майка си. Значи, когато мъжът се държи така, е мамин златен и други епитети, обаче когато го прави жената, няма проблем. Че що?

# 184
Вече е ясно...тъщата е наритана от другата дъщеря (авторе, нека жена ти се замисли защо са я наритали) и търси къде да се навре, за да не скучае. За съжаление не виждам светло бъдеще тук. Дъщерята вероятно ще клекне пред майка си. Дано да греша.

# 185
  • Great Britain
Бабет,  няма личен живот. Навестява периодично  двете си дъщери. Тя определя правила и престои в чужди домове. Не, не е ок. Авторе, разбирам дискомфорта ти.

# 186
Струва ми се, че авторът е неконфликтна личност, много премисля и се страхува да не развали нещата, поради което мълчи много по-дълго, отколкото е добре. За съжаление, това е проблем в някои ситуации. Понякога за да се разтури седянката, трябва да се влезе рязко. Той трябва да подкрепя жена си, но не по начин, който я кара да мисли, че може да му се качва на главата.

Авторе, важни въпроси. Преди да заживеете с жена ти, тя с кого е живяла? Имала ли е друга сериозна връзка със съжителство? Или е живяла с майка си?

Със сестра си е живяла. Това го написа авторът.

# 187
Ако мъжът ми ми каже, че майка ми не е добра в дома, в който живея, просто е до тук, независимо колко години сме били заедно и колко неща ни свързват.
Айде, разведохте го мъжа - той не е и женен де, ама все пак е взел младата да живее с нея, а не със старата.
Защото за мен това си е баш живот с бабата - да идва всеки месец на гости за по 1-2 седмици.
Жените хич не щете със свекърви, ама мъжа с тъща - може.
Защо ли има повече вицове за тъщи, отколкото за свекърви?

# 188
Човекът не е казал, че не е добре дошла.
А че му е трудно да живее половин месец с властна тъщата, която се чувства у дома си.
Това, ако беше свекървата, лелееее. Досега да сте я изяли. И мамин муньо.
Но, нали е тъщата и не може дума да се издума, колко не е нормална ситуацията.

# 189
  • Далечният изток
Е, айде де, само две защитават тъщата, мнозинството сме на страната на автора.

# 190
Авторе, ти нямаш вина, че тъщата е рeшила да работи в града, че дъщерята на която е осигурила жилище, не я иска и че всички са решили някак си, че да бъде във вас е много ОК. Жена ти също не трябва да изпитва вина. Мисля, че няма начин нещата да се кажат деликатно, така че на всички им е ОК. Началото на брака, особено при раждане на дете, е време за напасване. Това е процес, не се случва в една точка. Ако ти приемеш ситуацията, ти ще си нещастен в собствения си дом. Мисля, че вие с жена ти имате предимство в случая. Не ми харесва как реагира тя. Излиза, че ще си бъде женена за мама, а не за теб. Трябва да й ги обясниш, че вашите отношения са важни, а не какви са нуждите на мама. И, да с малко бебе имате нужда от спокойствие. Също, не мисля че мама се е затичала да гледа бебето, докато вие сте на СПА.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 07:33 от liola

# 191
Ясно обясни на приятелката ти, че вие сте семейство...

Извинявай, но това е оксиморон. Ти с всичките си приятели ли се броиш в едно семейство? Simple Smile
Това, че нямат брак, не пречи да са семейство. Но в семейството хората не се наричат приятели, а с други думи.
Няма как хем да се чувстваш семеен, хем да гледаш на партньорката си като на гадже, особено когато вече имате и дете.
Откъде този страх от обвързване, не знам и не ме вълнува, но ми е странно чак толкова да си пази свободата, та да нарича „приятелка“ жената, която му е родила дете и с която живеят заедно. Ако някой счита, че „моята жена“ хапе и подкарва с остена към гражданското, какво ѝ е на думата „партньорка“?

Въобще не съм вложила този смисъл, който ти вменяваш и налагаш, като разсъждения те са твои, не мои.  Един подпис не значи нищо и статистиката ясно показва, че над 50 % от децата са родени от родители без брак. Идеята е с брак или не, те са родители, те са семейство и имат дете и свои живот, навици и дом и тази жена няма никакво право да се държи сякаш те самите са деца. Някой вярно беше написал, че тя самата няма личен живот. Синдром на празното майчино гнездо. За съжаление от такива добри родителски чувства, се съсипват семейства или връзки въобще от наистина най-добри родителски намерения. Представям си тази жена колкото и да помага, колко е токсична и докато той е на работа как "разбърква" мозъка на дъщеря си. Осъзнайте, родителите са до време, после се отделяте от тях, остава уважението и колкото и да ви се струва "егоистично" партньора е пред родителите. Наскоро четох някъде, че ако родителите ви поставяте, като приоритет пред партньора, значи имате голям проблем. Това не значи да не ви пука за тях, но както пише и в Библията с нищо не сте им длъжни освен да ги уважавате. Същото е и с децата, грижа, любов според нуждите и възрастта. А не подобно на тази жена да се меси и от най-добро за дъщеря й да създава проблеми и да се налага.  Автора е добронамерен и толерантен. Имам опит от подобна ситуация и с такава жена няма диалог и компромис, само токсичност. Авторе бъдете живи и здрави, обичайте се, гледайте си детенце то и не позволявай никой да застане между вас. Веднъж скъсани отношения, трудно се възстановяват. Жена ти и детето ти са най-важните.

# 192
  • Бургас
Четох само първия пост: Аз разбрах, че тъщата няма да поднови договора си и просто трябва да минат 6 месеца. Т.е жената се е съобразила с автора.
Ако до сега е идвала три месеца, то говорим за още 3. Ако няма къде да остава, трябва евентуално да е на хотел. Ми грубо ми се види. Нито свекърва си ще върна, нито майка си.

За мен проблема е решен. Приключва договора и тъщата престава да спи при младите. Струва си да издържиш три идвания, а не да създаваш излишна драма на току що родила жена.

Автора - не си алфата в семейството. Може би и там е проблема. Нещо с егото е. Ако беше, нямаше да виждаш заплаха в тъщата и в чашите за вино. Щеше да я помолиш да ти сипе едно вино, не да хленчиш, че е купила чаши.

# 193
Автора - не си алфата в семейството. Може би и там е проблема. Нещо с егото е. Ако беше, нямаше да виждаш заплаха в тъщата и в чашите за вино. Щеше да я помолиш да ти сипе едно вино, не да хленчиш, че е купила чаши.

По-съгласна не мога да бъда.

Познавах един такъв мрънкалник. Тъщата беше извикана в чужбина да им гледа децата, докато те работят. Жената обаче изчистила шкафовете в кухнята и подредила/пренаредила подправките. Драма голяма стана.

Това ако са днешните мъже, Господ да ни е на помощ.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 23:25 от NotMyCircus

# 194
Забелязвам постепенна активизация на тъщите.

Общи условия

Активация на акаунт