Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 258
  • 501
  •   1
Отговори
# 60
  • Great Britain
Тъщата да си подрежда и пренарежда чашите в нейния си дом. В дома на дъщеря си е на гости. Би трябвало да се държи като гостенка. И да не се застоява твърде дълго. Новороденото си има родители. Авторе, щом си ползвал двуседмичен отпуск след раждането, тъщата с какво толкова помагаше? По скоро е генерирала трафик в дома ви.

# 61
На колко години са авторът и жена му? И жилището да не би да е купено от тъщата (само предполагам)?

# 62
Абсолютно прав си. Всяка баба да си знае къщата. Но, проблема е в жена ти. Тя е човекът, който трябва да озапти майка си.
Ако позволя и на моята, щеше да е същата.
Не бих позволила нито тъща, нито свекърва да ми се бърка в семейството.
Сега жена ти трябва да осмисли влиянието на майка си върху вашите отношения и дано прояви разум.

# 63
  • София
Какво семейство сте изобщо? Каква е тая приятелка, която постоянно спрягаш, въпреки че е родила дете от теб? Звучи ми гадно и някак пренебрежително.
И кой мъж, за бога, ще гледа чашите дали са махнати и разместени! Rolling Eyes
Тъщата, че не е много стока, не е, но явно и ти си имаш трески за дялане.
Тъй наречената ти приятелка сигурно има и други причини за иницииране на раздяла, освен положението с маминка.
И за да не излезе, че напълно оправдавам приятелката, не е нормално да не смее да се конфронтира с майка й. То дори не е въпрос на конфронтация. Аз моята примерно директно ще я информирам, че в нашия дом има наши правила и подредба и да бъде така добра да ги спазва. Също така любезно бих я помолила да зачита авторитета на мъжа ми и да не се държи като фелдфебел на чуждо място.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 19:07 от Тонка*

# 64
Според мен да говориш с тъщата пак ще е проблем, защото тя пък ще се оплачи на дъщеря си и ще я настройва евентуално. Добра идея е да поемаш детето, а жена ти да почива често, защото вероятно освен хормони е и уморена. Просто потърпи и баба известно време.

# 65
На колко години са авторът и жена му? И жилището да не би да е купено от тъщата (само предполагам)?
Е той писа, че са на 35 и 36 години. Дето се вика, не са първа младост, а човек, който живее сам дълго време става егоист. Надали тя е купила жилището, иначе той нямаше да я гони.

# 66
Пропуснала съм поста с годините.

# 67
Абе като знам колко жени се оплакват от свекървите, които си мислят, че дома на сина е техен, гостуват месеци наред, бъркат се във всичко и командват, пък жените търпят... Автора за два месеца вече готов да се раздели с "приятелката", заради тъщата... Явно е свикнал да си живее сам.

# 68
Ама и жената е готова да се раздели с автора, защото й разваля рахата, както и този на маминка.

# 69

И на мен ми хрумна мисълта, че авторът/ката подмина въпроса за собствеността на жилището.
Ако се окаже купено от тъщата, ще умра от смях. Не за друго, ами заради клишето. Simple Smile

Надали тя е купила жилището, иначе той нямаше да я гони.

А, не се знае. Има нагли не само жени, но и мъже. Един познат така го изритаха от жилището на тъстовете, защото имаше претенции не само кога собствениците да ходят там, но и настояваше да го припишат на дъщеря си (защото разчиташе, че така няма да могат да ходят без покана). Ами, накрая дъщерята си остана в жилището, а той остана на улицата.

# 70
Ми да си кукуват самички. Семейството се крепи на компромиси

# 71
Все пак си по цял ден на работа, 5 дена в месеца все ще си намериш някакво занимание да не гледаш тъщата вечер , щом толкова те дразни.
Доста мъже са си намерили какво да правят не 5, ми 25 дни в месеца и жената като се върне на работа, инициират раздяла.

# 72
Ми да си кукуват самички. Семейството се крепи на компромиси

Кои точно да кукуват?
В дадения от мен пример жената отдавна е успешно обвързана, мъжът е този, който си кукува сам, че и в чужбина.
Ама така се получава, когато на гол г@з – чифте претенции...

# 73
Все пак си по цял ден на работа, 5 дена в месеца все ще си намериш някакво занимание да не гледаш тъщата вечер , щом толкова те дразни.
Доста мъже са си намерили какво да правят не 5, ми 25 дни в месеца и жената като се върне на работа, инициират раздяла.
Помияри много, спор няма. Правят деца, ама искат да живеят като ергени.
И двамата да си кукуват самички, како, и двамата.

# 74
Едно е да живееш като ерген, друго е да живеещ като баща на наборка.

Общи условия

Активация на акаунт