Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 442
  • 501
  •   1
Отговори
# 135
Ако авторът не успее да извоюва автономията на семейството си сега - с категоричност и постоянство, но и с разумни доводи (без скандали и обиди), няма да има друг подходящ момент, и оттук нататък нещата ще вървят само надолу. В темата има много полезни съвети как да постъпи, без да е грубо и унизително за жената и тъщата, дано успее да се справи, изглежда мотивиран.
Познавам такива семейства, в които властна тъща разваля семейството. Много е грозно острани, и както вече се каза - мъжът е в неблагоприятна позиция, защото обикновено детето остава с майката, и по линия на традиционните и дълбоко застъпени методи на родителско отчуждаване, колкото и да е настойчив, рано или късно е изолиран от живота на детето. Сега тука ще наскачате, че ако е читав човек, никой не може да го отдели от детето му, но всички знаем, че  не е така. Майките и бабите са достатъчно манипулативни, когато им е наранено егото, а малките децата са лесна мишена, и се държат така, както се очаква от тях. Резултатът винаги е изолация на бащата.
Така че авторът да се вземе в ръце, да изчисти отношенията с жена си, и да си отстои границите на семейството.

# 136
  • София
Имайте предвид, че майката е отгледала сама дъщеря си. Свикнала е да не се съобразява с никого и само нейната дума да се чува. Не е делила с никого вниманието на дъщеря си, която от своя страна е свикнала да се подчинява тотално на майката, защото не е имала гледната точка на друг родител. Не винаги се получава така, но този случай ми изглежда, че може да се окаже такъв. Тогава трябва трети човек, който са "среже" пъпната връв.

# 137
Това (горното) си го мислех и аз.
Никъде не се споменава тъста. Ако младата майка е израсла в такова семейство(с липсващо мъжко присъствие) тя просто няма модел и не знае "какво е  как да го използваме". Мъжът е само за да създаде детето и след това е излишен. Чувала съм няколко такива оплаквания и то от мъже. За съжаление с лош край - мъжа беше натирен да си ходи.
   Свекърва ми беше разведена, майка й от рано останала вдовица, зълва ми(сестра на ММ) изобщо не се омъжи. "За какво й е мъж? Да му пере вмирисаните чорапи ли?" - цитат от свекърва ми.

# 138
Напълно съм съгласна ,аз също родих на 23 в момента съм на 24 и си гледам напълно сама детето ,а никак не беше лесно в началото като изобщо не бях гледала дете до тогава ,също имах и след родилна депресия,но се справих сама с мм,живеем в чужбина и няма никой при нас ,свекървата дойде за 4 дни да види бебето и си замина . Жената на автора е родила преди 2 месеца и би трябвало вече да знае как стават нещата с гледането на дете ,депресия ако е имала също е изчезнала отдавна такаче освен от лиготия не виждам защо иначе ще се сърди за маминка ,че чак и раздяла иска
Млада, в смисъл току-що станала майка, ясно, без значение възрастта.
Аз родих на 23 и нямах нужда никой да ми помага за каквото и да е. Особено пък баби...

# 139
Знае си, че не е на нивото на приятелката си и майка й авторът, затова агресира, защото за мен това е агресия. Не отговаря на кого е жилището, така че вероятно е на тъщата.

# 140
Никакво значение няма на кой е жилището.
То е предоставено на младото семейство, а там трябва те двамата да се разпореждат.
Не, някакви си тъщи и свекърви да си врат гагата.

# 141
От първостепенно значение е на кого е жилището. Ако някой се нанесе в чуждо жилище се носи последиците.

# 142
„Трябва“ на теория често не се получава на практика.
Затова младите, когато приемат такива подаръци, трябва да си имат едно наум – готови ли са да платят цената.

Ако вариантът е тъщата подарила дом на дъщеря си с уговорката да отсяда там, когато ѝ се наложи... Нямат много опции.

# 143
  • Варна
Е, какво означава не им е на нивото?! Човекът  бачка, върши работа и вкъщи, взел си е полагаемите дни след раждането, не клинчи от задължения.

# 144
Знае си, че не е на нивото на приятелката си и майка й авторът, затова агресира, защото за мен това е агресия. Не отговаря на кого е жилището, така че вероятно е на тъщата.

То пък страшното ниво - да командори и да се разпорежда с хората, все едно са ѝ подчинени Rolling Eyes

Има маниера обикновено да не моли за нещо, а всичко, което излиза от устата ѝ, звучи като заповед и тотално незачитане на другия ("ела тук изкарай количката", "стой тук с детето да вляза в този магазин", "трябваше да минем по друг маршрут" и подобни).
Това е ужасно дразнещо, и с такива хора много трудно се общува.

# 145
  • София
Мъжът говори за "дома ми", казва, че тъщата идвала "на гости". Не звучи като да е на тъщата апартаментът, не че трябва да има значение. Ако има обаче, да търсят друг. Ако си е негов/общ с жената, да тропне по масата. Несериозно ми е чиято и да е майка на определя на хора, които са почти на 40.

# 146
  • София
Е, тук вината не е само на тъщата. Вярно, че е нахална, но и дъщерята е виновна. Не може на 30-ина години да чакаш мама да ти гледа детето.

# 147
От първостепенно значение е на кого е жилището. Ако някой се нанесе в чуждо жилище се носи последиците.
По тая логика, като са ни предоставили етаж от къща и те живеят отдолу, трябваше свекървата да ми подрежда и нарежда, щото било тяхно ли?
Тия граници се поставят отначало и всяка да си знае тенджерите и чаршафите.

# 148
  • Далечният изток
И аз бях в такова положение няколко месеца. В отделен етаж уж, отделно домакинство, но идваше през деня докато ме няма да подрежда по секцията. Два пъти се случи, на третия ден ключът в мен и приключи с влизането и подредбите.

# 149
Какво точно е нивото на жената и майка ù? За мене първата е с ръце в долната част на гърба, а втората е злобна недоклатена баба. Не блестят с ниво.

Общи условия

Активация на акаунт