Гримиране - идеи и техники. Тема №88

• 96 411
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 705
За да се получи нещо прилично, си трябва опит. При Вяра засега виждам едно опушено око, а не цялостен грим и доста добре се е получило като за първи път. Ако умишлено е пуснала тази снимка, за да се види лифт ефектът - добре. Ако и другото е нарисувано, трябва да се обръща повече внимание на симетрията.

Аз бих взела светъл коректор и с четка ще отсека границата от края на окото към веждата, после внимателно ще прелея навън. С отнемането на излишното отстрани се получава двоен ефект - допълнително повдигане и контраст, за да изпъкне окото.
благодаря с тази палитра ще се разделим вече за втори път я ползвам хубава е но на мен някак сами тъмни цветовете а искам сякаш да взема палитра с по светли тонове

# 706
  • волно калдъръмче
Коя е тази палитра? Ако в нея има светло, използвай го. За какво ти е чист цвят? Аз често взимам светло и тъмно едновременно, докато нацеля нюанса, който искам. Съшото правя с матово и блестящо, ако блясъкът ми е в повече.

# 707
Коя е тази палитра? Ако в нея има светло, използвай го. За какво ти е чист цвят? Аз често взимам светло и тъмно едновременно, докато нацеля нюанса, който искам. Съшото правя с матово и блестящо, ако блясъкът ми е в повече.
essens nude edition

# 708
Не е от палитрата. Напротив- гамата и позволява добър избор от опции за грим. С ужасен конюнктивит съм, но после мога да покажа стъпка по стъпка лесен грим с подобни цветове, но наистина би било достатъчно да нанесете тъмна сянка във външния ъгъл над окото, по-светла в средата и най-светла във вътрешния. Спирала, руж/хайлайт и готово.

# 709
  • волно калдъръмче
Идеална за начало, за да се свикне със зоните и се овладее техниката на преливането. Не е толкова тъмна. Един от цветовете е много драматичен, но по правило с тъмното се внимава. За да се избегне ефектът на зацапаното око, се прави корекцията във външния ъгъл на окото, за която вече споменах. За мен е повече ежедневна, отколкото празнична.

ПП Коригирам се. Даже никаква драма няма. Обърках есенс с катрис.

Скрит текст:
Първо база за очи. После с най-светлият цвят, смесен с малко от светлия блясък, се покрива целия клепач. Търси се неподвижния клепач и малко над него се прави дъга с бежовото. Дъгата не е просто полукръг, за да не стане кръгло окото, леко се изтегля встрани и нагоре. Вътрешната част се подчертава с белия шимър. Във външния ъгъл на окото се слага от втората тоналност тъмно. В средата светлокафявия шимър и с най-тъмното с твърда остра четка много пестеливо се очертава само външния ъгъл на окото. С четка и светъл коректор се обира излишното отстрани.

База за лице. Тониране, вежди, контури и другите салтанати.

Тънко очна линия (може и без), но задължително спирала. Очната я слагам за да не се вижат точици от спиралата после, а и изглежда по-завършено.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 18:06 от Алегриq

# 710
Здравейте момичета,чета темата ви непрекъснато,но не мога да определя какъв тип съм, за да мога да намеря подходящи цветове козметика и цвят на косата.Ест.цвят на косата ми е лешник.Моля за мнения и препоръки-бюджетна козметика.

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 16:01 от 20111

# 711
Здравейте търся мнение за 2 продукта. Приемам препоръки и за нещо по- евтинко че тези са ми страшно скъпи.

Bobbi Brown Under Eye Corrector
Charlotte Tilbury Magic Vanish Color Corrector

Искам коректор в този прасковения цвят, да стои добре под обикновения коректор, но също така да може да го нося и без друго отгоре. И най- важното да е хидратиращ. Много са им объркващи ревютата, и на двата едни казват че са хидратиращи, други казват че изсушават кожата.
Имам палитрата за корекция на цвета (не знам как да го кажа правилно на бг) на NYX, върши си работата, но е много изсушаваща, направо ми опъва кожата. За останалата част на лицето става, но за под очите не.

ЕДИТ: Отидох в Сефора, ами тези коректори изглеждаха пак изсушаващи. Дамата там ми препоръча коректора от бранда на Лейди Гага в един прасковен цвят, купих го (пак скъп, ужас).  Има хубави съставки, които уж ще подобрят подпухнали очи и т.н. Това, което ми хареса е че в коментарите казват че няма нужда от пудра отгоре, интересното е че се оказаха прави, наистина не мръдна, носих го само 5 часа, но все пак Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 13:54 от Glossycherry

# 712
Здравейте, скоро не съм се включвала.
Следващата неделя сме на коледен бал(живот и здраве) купих си сива рокля с камъни ,направо ще прикача снимка,моля да ми дадете идеи за грим подходящ към роклята,ще бъда с черни боти на ток .
Бала ще е за награждаването на дечица за модели. Синът ми участва. Исками се да е нещо нежно,но пък и с изпъкващ акцент,мисля си за очна линия и ярко червило ,но не съм сигурна,ще има известни личности и бих искала да изглеждам доколкото е възможно красива 😂

# 713
Аз бих казала, като цяло, подчертайте чертите, които намирате за най-красиви на лицето си Simple Smile

# 714
  • София
На тази рокля, ако е на събитие с деца, не бих сложила ярко червило. Всъщност роклята навява асоциации с рицарски доспехи и ако ви отива, бих гримирала очите с красив опушен грим в сивкаво-синята гама (не черна), красиво и нежно подчертани скули и не много ярко червило.

# 715
Зависи за какъв бал говорим, бал като бал или по- обикновено празненство.

# 716
Ами написали са го коледен бал пък какво ще представлява нямам представа ,иначе ще награждават дечица ,които участват за модели

# 717
  • София
Здравейте,
Преди месеци хвърлях плахи погледи към тази тема. Много съм невежа. Търся си червило, пробвам от тестерите на опакото на дланта.
 Как, аджеба, преценявате, че някой цвят ще ви стои добре!? Вече две червила си купих, които уж ми изглеждаха ок, а като се прибера и ги сложа - потрес! Едното оранжевееше, другото - много светло. Как точно да преценя, за какво да гледам?
Иначе търся нещо дрогерийно в нюд гамата. Ще съм благодарна на всякакви съвети.

# 718
Виж какъв е естествения нюанс на устните ти и се ориентирай по него според мен. Розовеят ли леко, или пък червенеят? Ако розовеят примерно избери нюд с розови оттенъци. Като пробваш тестера на ръката си излез от магазина да видиш на дневна светлина как изглежда също.

# 719
  • София
Горчива-червило само на устни пробвам, ако Ви е гнус си носете меки дунапренови четци за грим и пробвайте с тях.

Общи условия

Активация на акаунт