Гримиране - идеи и техники. Тема №88

• 96 382
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 780
Лъвичке аз проблем с консистенция нямам, виж цветово са ми други изискванията. Принципно не залитам в крайности и се придържам към дрогерийни бюджетни варианти, така че не ми е проблем да архивирам неподходяща покупка.

# 781
Абсолютно съм съгласна с теб Ccvet. ✌️
Аз имам всякакви цветове и консистенции, бюджетни разбира се, и са ми напълно удовлетворяващи като качество.

# 782
При добро желание , личен стил и малко находчивост дори и най- неподходящото червило може да се употреби. Комбирираш с друг тон или консистенция, подходящ молив за контуриране и форма и т.н. и т.н.😉
Лъвичке ти си благословена с визия🙂, но аз по принцип смятам , че грозна жена няма , има такива без  желание да вложат усилия.

# 783
Ccvet, ще се повторя, но отново в десятката с коментара си.
Благодаря ти за добрите думи.

# 784
  • София
Лъвичка, твоите изглеждат доста матови като консистенция. Интересно беше, че зимата ги отбягваш.
С годините все по-малко нося червила и все повече гланцове или дори тонирани балсами. Гримирам повече очи (но пак със стремеж да не е силно) и лице и по-малко устни.

# 785
Харпи, да, повечето са матови, но има разлика между течно такова и в гилза. Повечето течни, с малки изключения изсушават устните. Понеже аз съм с червило от 8 сутринта и през целия ден , по някое време ми е много сухо и некомфортно, от някои марки червила.
Харпи имаш изразително лице, жалко че избягваш да го гримираш изцяло. ✌️

# 786
При добро желание , личен стил и малко находчивост дори и най- неподходящото червило може да се употреби. Комбирираш с друг тон или консистенция, подходящ молив за контуриране и форма и т.н. и т.н.😉
Абсолютно съгласна Simple Smile
А да припомня и старият и хубав трик с претопяването на 2 или повече червила в едно... колко бледи и светли червила съм си поправила през годините Simple Smile

И да отговоря на Лъвицата... да определено през есента и зимата ползвам по матови и по-богати цветове (сливови, винени, червени, кафяви), докато през пролетта и лятото вкарвам много повече неутрални, розови, фуксия и по-леки консистенции - полупрозрачни, глосове. Последната ми голяма любов като лека формула е LUSTREGLASS SHEER-SHINE LIPSTICK Понякога дори мацвам от хидратиращо червило под матовото, ако не ми се рови за балсам или база за устни.

# 787
А тази база помага ли да не се изсушават устните?
Заради тези матиращи, после все си чопля кожичките.
Нямам, но мога да си купя.
Моля, препоръчайте някоя? 🙂

# 788
Aз от години ползвам тази:

# 789
Най- добрата за мен. Червилото ми издържа повече.

# 790
Най- добрата за мен. Червилото ми издържа повече.
^^^ +1
Аз да си призная май съм имала само една друга, та нямам и сериозна база за сравнение, но както казах дори прост вазелин или любимо хидратиращо червило под матово ми помага, когато не ми е под ръка.

# 791
  • Варна
Обичам ярки червила. Червено, цикламено, обичам и по телесни цветове, но рядко ги ползвам, само като гримирам очите. Глос също ползвам. Не обичам розови червила и тъмни към Бордо.

Матово ползвам от скоро и да сухо ми е, белят ми се устните. Ще пробвам и аз с база.

Навремето ползвах много цветни спирали. Основно на пупа и Голдън Роуз намирах. Сега освен че рядко ползвам имам черна, кафява и тъмносиня. Ааа и една червена(цикламена) на Диор. Обожавам я! Видях я на една клиентка рускиня и си я взех. Слагам я рядко за акцент на върха на миглите.

# 792
И лято и зима ползвам долу горе един и същ цвят, с малко разлика в нюанса.
Нося предимно матови- корал и нюд цветове.
Харесвам, много харесвам червени и тъмно червени червила на други жени, но  себе си не мога да възприема с тъмно червено червило или ярко червено червило.
Но всичко си е до натюрела, както обичам да казвам.☺
Та купувам и аз пробно, от време на време малко по- смели цветове, но ги потушавам набързо с нюд червила преди излизане.👌

# 793
Като консистенция обичам матови червила и ги нося целогодишно. Нюд пак през цялата година си нося. Но пред пролетта и лятото нося по-ярки цветове (например ярки червени, фуксия). Късна есен и през зимата си позволявам по-тъмни тонове като винените тонове. Макар че около празниците обичам да нося онова специално червено (което мисля че се определя за "истинско червено"). За да не ми се изсушават устните ползвам вазелин, който попивам с парче хартия преди да нанеса червило. Откакто го ползвам нямам никакви проблеми, независимо колко матови червила нося, макар че през последните години се стремя към олекотен мат, който не изсушава толкова устните.

Напоследък много ползвам кафява очна линия. И също през есента много обичам моливи за очи вместо сенки от палитри или просто малко кафяво за контраст. Миналата сутрин тъкмо гледах клипа на Лиса и Виктория и си мислих как отдавна съм хвърлила око на моливите за очи и на двете.

# 794
Някой изпробва ли новата палитра на Huda Beauty Grunge, мненията за нея са разнопосочни, чудя и се, в Сефора с отстъпката идва на 115лв. По принцип бях хвърлила око на Наташа новата палитра I NEED A NUDE, но пък цветовете са предимно светли, а ми се иска да има и за дълбоки визии. Търся в нюд гамата и студено-неутрална да е.

Общи условия

Активация на акаунт