Любители на котки - Тема 184

• 32 410
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
ЧРД на Тути!
Да я заобикалят проблемите!

# 151
И риба не харесва Joy

# 152

Неделен мързел 🥰
Честит рожден ден на Тути! Да е много здравичка!

# 153
Честита Тутка, да е здравичка и още дълги години да мърка 🐱🐾 като я видях с тортичката, исках да имаше опция сърчице 💜

# 154
  • София
Да е жива и здрава Тути и никакви проблеми повече!! HeartPoultry Leg

# 155
  • София
И ние с Блеки честитим рождения ден на Тути. 😻
Здраво да ви е момичето! ❤️

# 156
  • Крайбрежен район
Честит рожден ден на Тути! CakeBalloonAnimal Paw Prints Да е много здрава и много игрива! Heart

# 157

Ето го нашия данък 💞

Арти след седмица навършва 6 месеца и наблюдавам как се превръща във възрастен котак. Още си е глезено коте, но вече му пораснаха постоянните зъби, почна да се разгонва и по козината вече няма бебешко мъхче.

Тук идва чуденето за кастрация. Арти е шотландско клепоухо и ветеринарната лекарка каза, че е хубаво за неговата природа да се изчака до годинка, за да се развият добре пикочните пътища. Някой от вас чувал ли е нещо подобно и може ли да даде съвет за това дали да изчакаме с кастрацията или да го направим, щом почне да маркира?

# 158
ЧРД на Елизабет HeartFlowers Hibiscus
Да е жива и здрава и още дълги години да се радвате взаимно!

# 159
Миналата седмица Бети повърна сутринта няколко пъти като гъста каша. Но това длед като през нощта мъжът ми я беше почерпил по погрешка с повече с хапчета котешка трева, вместо бисквитки. Детето ги беше преминало и той не е загледал какво дава, макар че те са зелени на цвят. После беше спокойна, хапва си с апетит. 3 дни беше сама и като се прибрахме видях, че си е изпила водата, но беше яла малко гранули. Обикновено 1 път следобед даваме пауч/консерва. Снощи и дадохме я консерва, изяде си я за норматив. Гранулите не ги отрази особено. Сутринта Махнах престояли гранули и сложих нови. Не знам дали е яла от тях, но дъщеря ми се прави да каже  че е повърнала 1 път. После била спокойна. Сега като се прибера ще я проверя и се колебая дали да я водим на лекар. Как процедирате при повръщане?

# 160
Моите двама прекрасника. Кот е ужасно нахален и депресира кучо, иска да го изгони от легълцето. Но ще се разберат. Както виждам вече имат комуникация.

# 161
По-рано писах с чуденки за кастрацията на Арти, а час по-късно се стовари ново нещо в нашия дом.

Намерих пред блока едно малко плачещо коте. Беше изоставено на една приземна тераса. Имаше очевиден проблем с очичките, сълзящи и затворени. Успях да го взема и го заведох при близкия ветеринар. Той даде капки за очите му и препоръча храна и режим. Каза, че майка му най-вероятно го е изоставила, защото е болнаво и дребно. За очичките каза, че с капките ще се оправят. Нахрани го и каза, че е с доста добър апетит, което значи, че е здраво.

Взех му храна, шампоан и капки и го донесох вкъщи. Арти отначало не беше много заинтересован, но все пак гледам да пазят дистанция, не искам и на него да му се лепне нещо, въпреки че е ваксиниран.

След като го изкъпах два пъти с шампоан го поопощих малко от бълхите и го гушнах. Веднага заспа, спа няколко часа. После го събудих да хапне, яде и пак заспа. Сложих му в едно кашонче калъфки от възглавници да му е мекичко и пластмасово шише с гореща вода да му топли. Арти го подуши, погледа, после се доближи и го изсъска. Прецених, че това е достатъчно на този етап. Не искам да му скочи някоя останала бълха. 

Нагласих му в старата тоалетна на Арти малко силикон, но като го сложа само се ослушва и обикаля легена. Не съм сигурна как толкова малко коте може да бъде научено на навици. Притеснявам се също дали е възможно да има запек, но ще изчакам още малко.

Тук идва и дилемата ми. Нито аз, нито партньора ми имаме възможност да гледаме котето през деня. Нямаме възможност за работа от вкъщи на този етап, а котето е много малко и изисква постоянно наблюдение. Да, през по-голямата част спи, но си мисля, че е твърде малко, за да седи без надзор. В момента търсим някой близък с по-гъвкав график, който да може да поеме грижите за няколко дни, докато ние се освободим, засега полууспешно. Надявам се да успеем да се справим с това предизвикателство, да му помогнем да порасне здраво и да си намери щастлив постоянен дом.

Стискам палци на малкото котанче, да успее да се изхрани, да му се оправят очичките и да си живее щастливо и спокойно 💓

# 162
Много е сладко! Ще се оправи.

# 163
Тук идва чуденето за кастрация. Арти е шотландско клепоухо и ветеринарната лекарка каза, че е хубаво за неговата природа да се изчака до годинка, за да се развият добре пикочните пътища. Някой от вас чувал ли е нещо подобно и може ли да даде съвет за това дали да изчакаме с кастрацията или да го направим, щом почне да маркира?
да, нашият е порода  ragdoll  и човекът от развъдника ми даде същия съвет, и аз чакам да направи 1 година, изтъкна пикочните пътища. Ветеринарят казва, че няма проблем да го кастрира, когато искам. Все пак предпочетох да се доверя на някой, на когото дълги години са минали много котки през ръцете, и  специално от породата.

# 164
Кали,малко късно, но се надявам Бети да е добре. Пиши как е сега?
За повръщане, ако не е от косми и не е еднократно, бих завела на ветеринар.
Иначе нашата беше повръщала от преяждане, като беше сама за една вечер, слава богу в банята, а не из цялата къща.
Барбара, много сладко мъниче, дано намерите човек да го гледа.

Общи условия

Активация на акаунт