Любители на котки - Тема 184

• 32 413
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
За прибраното мъниче - на каква възраст е? Ако е много малко, трябва помощ  за да пишка и ака - с нещо влажно се масажират леко коремчето и дупето (все едно майка му го ближе). За свикването с тоалетна вземете бентонит. Поставяте котето в тоалетната и риете с предните му крачета. Веднага разбират.
Все пак го дръжте изолирано от баткото - може да е болно, а ваксините не пазят от всичко.

# 166
Не е повръщала повече. Вчера си изяде пауча. Спокойна е. Ще изчакам няколко дни да я наблюдаваме. Предстои и реваксинация и ще минем първо на преглед.

# 167
  • София
Барбара, това за пикочните пътища го казват за всички котараци, независимо от породата. Единствено за британците, ако е важно да направят бузи е добре да се изчака повече. За собствено успокоение потърпи, колкото можеш, но и не чакай да маркира дълго, защото ще му стане навик и после ще съжаляваш. Вече имам опит с 3 котарака, кастрирани веднага след като са "възмъжали" и 2 на по-късна възраст и разликата е огромна. С Рижко не съм имала избор, защото го взех на 7 години, но за Наско съм бясна на себе си, че не се престраших по-рано.

Успех с мъничето! Сигурна съм, че ще се оправи! А ако знаеш как хубаво ще си паснат с 6-месечния! Помисли добре преди да му търсиш дом. Wink И Недоволна е права. Добре е да сложиш бентонит, защото е най-близък до това, на което е свикнало. По-късно сменяй със силикон, щом държиш на него. Изглежда ми доста големичко и смятам, че вече знае за какво служи тоалетната.

Kaili, сезонът е такъв, че имат много косми за изхвърляне. И Боги ми повърна тези дни. Май досега не се беше случвало. Виждаше се топката косми.

# 168
Влизам за доклад =явно храната уринари вече му е дошла силна, връща се на старата си, но два дни в седмицата профилактично ще яде и уринари за сега. Не е пишкал извън тоалета повече..
Ние сме с мрежа силиконова от Зооплюс вече 8=9г, ММ я нанизани на две алуминиеви пръчки, а пръчките се хващат за бетонния парапет и тавана на терасата. Идеята е заимствана от корнизи, но сложи повече държави. По вертикала са закачени на кукички, завити в стената..Ако искаш да е отворена терасата откапаш от кукички и дърпаш по релсите ..Лятото достъпът до терасата муе неограничен, има и наблюдателен плот в ъгъла
Много моля за снимки на решението с мрежата. Може и на лично съобщение.
Отдавна търсим решение вкъщи и не стигаме до никъде. Sad Sad Sad
Котешката банда вкъщи е строго ограничена без никакъв достъп до терасите.

# 169
  • София
За кастрирането на мъжките котаци след навършване на една година съм го чувала и аз.  Нашия Грей обаче го кастрирахме по-рано. Много ми се искаше да изчакаме годинката, но той счупи кучешки зъб и докато стигнем до Стара Загора зъбчето вече трябваше да се извади. Коментирахме с лекарите там и взехме решение с една пълна упойка да се свършат и двете неща. Та така беше обезтопчен на 9-10 месеца. Месец преди това ни тероризираше с виене по цяла нощ. Живеехме на първия етаж, усещаше женските навън и вкъщи беше страшен среднощен концерт.

От днес секунди преди малкото човече да връхлети отгоре му да го гушка:

# 170
Бубалеса, не си писала скоро. Надявам се, че си добре. Как е Пиги? Свикна ли с присъствието на Буки? Бебето още ли е при вас?

# 171
Честито на рождениците!
Таня, това за британците не го знаех и кастрирах за на 9 месеца. Остана си дребен, но според мен чинчилите са дребосъци всички. Отказах се вече с неговото оскъдно ядене. Решил е ,че ще е атлет и това е...
Искам да си призная едно леко откритие(за мен си) по повод космопада. У нас е ад, всичко е косми, роботът чисти 2 пъти на ден и никакъв ефект...та...микря четката преди разресване.....падат топки направо, а Зе е късокосмест!
И да си призная нещо, преди да съм го свършила. Обмислям да изнудя мъжа за още едно коте...къде едно , там и две. Мисля че ще ми събере багажа, но ми се струва,че на Зе ще му е по - добре с другарче

Допълвам си поста, за да не пиша нов. Коментирах със сина ми ,че планирам да уговарям баща му за второ коте и той каза- мамо стават много котки....

Та в този ред на мисли, предлагам за осиновяване момче на 15 години и мъж на 49 с добри хигиенни навици....

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 18:41 от geo_antonina

# 172
Единствения зор с много рибните любимци е, че “няма мърдаме буквално”…
Как и на кого да ги оставиш, особено ако са в къща, и всеки си има режим и навици…

# 173
За прибраното мъниче - на каква възраст е? Ако е много малко, трябва помощ  за да пишка и ака - с нещо влажно се масажират леко коремчето и дупето (все едно майка му го ближе). За свикването с тоалетна вземете бентонит. Поставяте котето в тоалетната и риете с предните му крачета. Веднага разбират.
Все пак го дръжте изолирано от баткото - може да е болно, а ваксините не пазят от всичко.

На около месец е котето. Сложих му соева настилка в тоалетната, седи, оглежда се и иска да излиза. Ака си и си пишка по земята. Поне дава знак и обикаля, не го прави в завивките си. Забелязах го да рине с лапи след като ходи, но като го изместя в тоалетната спира. Доста му е воднисто акито и доста често ходи, дали не е получило диария или е нормално за толкова малко коте да е по-рядко…? Давам му от пастета през около 4 часа, хапва с апетит. Дали да не го храня с нещо друго?  

Намерихме и човек с опит в отглеждането на котета, който да го гледа от утре 💞 Много се надявам да му се оправят очетата и да му намерим хубав постоянен дом.

# 174
  • Велико Търново
Недоволна, 🤗
Добре съм аз. Ситуацията вкъщи върви все по на добре, пу пу. Пак от време на време се чува хъсс мъсс, обаче вече си стоят двамата в една стая, даже лежат заедно на леглото/дивана. Не постоянно разбира се, но не е каквото беше. Остават си сами през деня, а уикенда ги оставихме сами и за два дни и две нощи, приятелка идва в събота да ги оправи. В неделя като се прибрахме и чистих, намерих съвсем съвсем малко черно снопче косми, което значи, че не е имало драми. Нищо не беше съборено, извадено и прочие, относително спокойно е било явно.
Бебето вече е в новото семейство от мин четвъртък. Пратиха ни снимка вечерта, казаха, че е добре. ММ се ядосва, защото жената не му пише особено охотно и той се чуди дали е добре Божидарка. Едни бебешки гранули забравихме да и сложим, които и бяхме купили, той и писа вчера кога може да ги занесе, тя отговорила, че е на работа и дотам. Казвам му, че не всички хора са като нас, но той се притеснява дали са свестни.

Пускам ви снимка какво заварих като станах вчера 😊

# 175
Ами браво на децата:)

# 176
Много се радвам, че Пиги се е успокоила и всичко е добре. Дано да няма проблеми и при появата на новия член на семейството.

# 177
И аз се радвам.
Милата Божидара, дано е добре в новото семейство. Такава топка любов няма как да не я обичаш.

За бебето аз вече си знам, имахме гости миналата седмица с бебе. Ушатото не го отрази, като започна да реве хайванчето принца както си спеше изведнъж стана и с вирната опашка напусна стаята. Joy

# 178
Моля ако е имал този проблем да ми пише:
Имам котка от почти една година.  Като я взех беше малка и нямаше изградени хигиенни навици (трябваше да ги изграждаме тепърва), но първото място на което се изпишка беше спалнята ни. След време се научи да си ходи в котешката тоалетна, а после дори без аз да я уча ползваше за пишкане сифона на банята. Преди седмица за пръв път се наложи да я оставим по дълго време сама (около седмица) и съседа ми се грижеше за нея. Не знам дали, защото е разгонена в момента (още не съм я кастрирала) или вид отмъщение, но в момента само ме дебне да не я гледам и пишка отново в спалнята. Писна ми всеки ден да пера завивки. Добре, че имам и протектор. Не знам как да я отуча. Затварям я в банята, но ми се струва прекалено по цял ден да е там (че работя). Ако някой е имал същия проблем ще се радвам да ми сподели как се е справил.

# 179
  • София
Цитат
В неделя като се прибрахме и чистих, намерих съвсем съвсем малко черно снопче косми, което значи, че не е имало драми.
Точно четях на дъщеря ми как е имало само едно черно снопче косми и Рижко "прегърна" Киро, след което на килима имаше 4-5 черни снопчета. Joy

Cruella_de_Vil, мисля, че е от разгонването. Кастрирай при първа възможност!

Общи условия

Активация на акаунт