Любители на котки - Тема 184

• 32 425
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
И аз така, на 95 %.

# 181
Когато Таласъма ни се изпишка на спалнята, просто му спряхме достъпа до спалнята. То даже не беше пишкано, а по-скоро маркирано. Това след като един котарак влезе в двора и той побърза да си маркира къщата като негова. Joy Затваряне в банята ми се струва прекалено. Не те съдя, предлагам смяна на тактиката. Повечето дами в темата знаят, че и моя Блеко имаше такива изяви периодично. Съчувствам ти. Търси обаче причината, поради която го прави и я елиминирай. Може би момичетата са прави, че трябва да я кастрираш.

# 182
Когато Таласъма ни се изпишка на спалнята, просто му спряхме достъпа до спалнята. То даже не беше пишкано, а по-скоро маркирано. Това след като един котарак влезе в двора и той побърза да си маркира къщата като негова. Joy Затваряне в банята ми се струва прекалено. Не те съдя, предлагам смяна на тактиката. Повечето дами в темата знаят, че и моя Блеко имаше такива изяви периодично. Съчувствам ти. Търси обаче причината, поради която го прави и я елиминирай. Може би момичетата са прави, че трябва да я кастрираш.
Да, ще я кастрирам при първа възможност. Просто в момента лекуваме нещо друго при нея и е невъзможна катрация. И проблема е, че спалнята е част от хола и няма как да огранича достъпа до нея. Направо ме върна в “детската градина”, но се надявам да е период и бързо да отшуми.

# 183
Правилно, разбирам те.
И при предишното ни коте всякакъв вид интервенции бяха "забранени", с изключение на животоспасяващи. До смъртта си той не маркира нито един път.

Опитай със спрейовете за отблъскване, може и да помогне.

Успех с лечението.

# 184
В такъв случай можеш да затвориш холоспалнята. Така котето ще може да си ходи и в коридора. В банята е много тясно. Извинявай че така настоявам. Предупреждавам да се внимава със спрейовете за отблъскване. Аз щях да колабирам след такъв. Това трябва да се ползва с работно облеко, най-добре пчеларско и маска. Започна да ме сърби кожата, да кашлям. Това продължи два-три дена. В стаята не може да се стои поне 7-8 часа. Аз хем напръсках и излязох и пак като се върнах, беше задушливо. А, и не подейства отблъскващо на котарака. И него не съм го оставяла в стаята, но аз поне успях да напусна апартамента, а той нямаше как.

# 185
  • София
Аз съм купувала отблъскващ спрей, който миришеше само на лимон. Не помня марката за съжаление, но беше някакъв натурален. Имаше ефект, но не бях постоянна и след като изветря котан успя да съсипе ъгъла на дивана. Иначе ходеше, подушваше там, правеше онази безкрайно отвратена физиономия и си врътваше опашката. Някой ден, когато сменим дивана, ще търся подобен и ще бъда по-настоятелна.

# 186
като каза диван, има в Алиекспреса едни протектори за страните на дивана, че  и за облегалката, някой ползва ли такива? Вършат ли работа?

# 187
Днес малкото коте трябваше да отиде в приемния си дом, но вчера и снощи ме притесни с тази диария и го заведохме да го види лекар. Тя каза, че е обезводнено и го взе при нея да е на система. Довечера ще ходим да го приберем и да кажат как е.

Вчера му направих още една баня и махнах още 3-4 бълхи. Милото, като усети топлата вода се отпусна и направо заспа в ръцете ми 🥺 Иначе си хапва добре, жизнено е, спи си, а и започва да се поразиграва - гони ми пръстите с лапи и се мъчи да ги захапва. Явно се е окопитило, кой знае колко време е седяло само без майка си 💞 Мъчи се да си отвори очичките, изглежда капките помагат. Надявам се напълно да му се излекуват, да може да вижда и да няма повторни проблеми. Надявам се също диарията да се оправи, щом му влеят системите. Междувременно му взехме и котешко мляко на прах, струва ми се че е твърде малко да живее само на пастет. Стискайте палци за мъника! Още не мога да определя пола, довчера бях сигурна, че е женско, днес вече мисля, че е момче. Каквото и да е, цял ден го мисля на работа и се надявам да се оправи.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 15:27 от Barbara_Millicent

# 188
Стискам и на краката.
Ще се оправи.
Браво! Hug

# 189
Стиснати силно палци за малкия герой.

# 190
  • София
Стиснати палчета!
Бързо оздравяване на мъничето! 🩷

# 191
като каза диван, има в Алиекспреса едни протектори за страните на дивана, че  и за облегалката, някой ползва ли такива? Вършат ли работа?
Аз ги гледах. Това е всъщност прозрачно фолио.
После взех широко прозрачно тиксо и лепнах на дивана.
Наистина я отказа да ходи там.

# 192
Аз ги гледах. Това е всъщност прозрачно фолио.
После взех широко прозрачно тиксо и лепнах на дивана.
Наистина я отказа да ходи там.
а ако забие нокти, отиде ли тиксото?

# 193
И проблема е, че спалнята е част от хола и няма как да огранича достъпа до нея.
Котките уж мразят на стъпват на алуминиево фолио. Ако си направиш една завивка от алуминиво фолио и я слагаш на спалнята, може и да не ѝ хареса мястото (ако само спалнята е проблем).

Barbara, това коте е болно. И не се знае от какво. Реалистично погледнато, шансовете да оцелее са малко. Пази твоето коте, да не стъпва по места, където малкото е акало и пишкало, да не ползва същата тоалетна. Дезинфекцирай с белина местата където е акало. Спазвай стриктна хигиена, след като обслужваш болното коте.

# 194
  • София
amy_nkа, как са Слънчи и Джери?

Общи условия

Активация на акаунт