Любители на котки - Тема 184

• 32 420
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Не режа нокти аз.

# 571
  • София
Ние да сме рязали 2 - 3 пъти, но само връхчетата. Буквално 1 милиметър.
И Томчето не яде сега в жегите.

# 572
  • София
Явно само на моето "прасенце" не се отразяват, яде си без промяна.

Днес водих Барни на годишната ваксина, и понеже поисках 5-валентна, му направиха кръвен тест преди да сложат ваксината, за ФИП и левкемия (поне така ми прозвуча), няма, не е носител. Беше хубаво да знаем, доволна съм. След ваксината дори не е поспалив, нещо много лесно взе да ги понася реваксинациите. И с възхвала на ваксините да кажа, че като изключим "приключението скок от покрива и счупена лапа", когато беше на 9 месеца, е много здрав, чак ме е страх да се похваля, да не си урочасам късмета.

# 573
Добре си хапват нашите, въпреки жегите - предимно пауч с повече сос. Бебето особено е като прахосмукачка, пълна купичка не търпи. Но много играе и расте усилено, не смятам засега да го ограничавам. Интересно е, че то налита на гранулите на Фиона, а тя си хапва от неговите. Една марка са, но за различна възраст, не знам как да разреша проблема.

Нокти режем зимата, когато не излиза навън. Лятото не се налага. Ползват си драскалките всеки ден. Изцяло премахване на нокти намирам за варварско.

# 574
И ние не режем ноктаци.
Не само, че плюска, ми на слънце се изтяга 🧐

# 575
И аз не режа нокти.

# 576
  • София
Рязането на нокти не разрешава проблема с раздирането на мебели, дори се налага по-често да ги точат, за да ги "подострят" по-скоро. Joy Но при малки деца бих посъветвала да се подрязват краищата, за да не ги драскат прекалено много при игрите. Лесно е! Реже се около 1 мм и се внимава да не се засегне живеца, т.е. там, където нокътчето започва да розовее. Лошото е, че при малките котенца ноктите са толкова тънки, че и подрязани пак са остри. Убедена съм, че ветеринарят е имал предвид да им отреже крайчетата. За щастие, засега не съм чувала нашенски вет да съветва премахването им.

На мен хич не ми се занимава, но е добре, когато са с тъпи нокти. Така има по-малки поражения при непрекъснатите им спречквания. Обаче няма как едновременно да оправя маникюрите на петимата, а ми се струва несправедливо в един момент някой да е в по-неизгодна позиция спрямо другите. Joy

Приятел с котка ми каза, че в тоалетната я изхвърля и ми стана странно.
В един момент ще запуши канализацията на целия вход. Sad Това нещо изобщо не се разгражда. Даже по едно време в темата имаше хора, които миеха силикона, за да го използват по-дълго време.

При моите няма промяна в апетита. Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 20:44 от Таня67

# 577
МамаНаПринцеси , това котенце с този вид и тегло е поне 3 месечно. Не че има някакво значение де. Прекрасен е.

# 578
Аз режа нокти, за да не ни дере. Нямам никакво време напоследък от пътувания, искам да го заведа да го кастрират. Май ще отложа за есента. Той вече е на годинка, за жалост не знам кога да празнуваме, така че цял месец му е рожден ден 😃

# 579
Докато живеехме в апартамент, режех нокти, за да съм по-малко издрана. Щетите по мен бяха по-малки. Joy Откакто сме в къща, не му правя маникюр. Вече имам голям белег на крака, когато се опита да се хване за него, за да не падне. Joy
Днес комшийката казала на мъжа ми, че Блеки редовно им ходи на гости. Дружки са си с нейните котараци. Даже домакините Мишо и Чочо му давали да им яде от купипките. Joy

# 580
Кат каза маникюр 😂
https://www.facebook.com/100092270892552/posts/pfbid02YJb3Kx2NKE … tsGqvUgX5GCusel/?
Другите неядящи котки да не би и те да ходят на гости 😂

# 581
  • София
Моите и тримата не ядат. Вода пият много.
Днес ММ взе Гурмета, за да могат да хапнат малко. Дейзи и Аш ядоха. Аш яде от консервата и я разхожда наляво-надясно.
Оникс се опита да хапне, но беше спрян с писъци. Нали е на лечебна храна...

# 582
Аз режа нокти, за да не ни дере. Нямам никакво време напоследък от пътувания, искам да го заведа да го кастрират. Май ще отложа за есента. Той вече е на годинка, за жалост не знам кога да празнуваме, така че цял месец му е рожден ден 😃
и моят е на 1г,, този месец ги направи, зодия Рак, (ха ха) също нямам време да го кастрирам. Не му режа нокти, първо, че не се виждам как ще го хвана за педикюр, второ съм почитател на естествени и най-близки до природата неща, трето, 'Укротителят на котки' от кабелната телевизия каза, че ноктите са важни за равновесието на котките и с тази реплика ме спечели някак. Нашият котарак се научи да не вади нокти, е, за непознати, за  гости, за ветеринари, може и да извади.

Даже ми е трудно да взема решение за кастрация на друго същество. Нямам време да се занимавам да му търся женски.

# 583
Не ми харесва тази работа... Cold Sweat Много зачестиха болните... Ще трябва да си отворим отделна темичка за фип болни май...

На колко месеца е мъника? Писах ти, ИванПопов...

# 584
Използвали ли сте масла, за да привлечете котето към тоалетната/драскалките?

През нощта с 300 зора направи и двете бели в бентонита, но трябваше да го държа в него, не иска да го погледне даже. Сега пак ме издебна и докато го хвана, направи локвичка на плочките.

Общи условия

Активация на акаунт