Любители на котки - Тема 184

• 32 419
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Много от маслата са опасни за котките.
Дано по-бързо свикне на хигиенни навици. Защо не се консултирате с вет, може да се държи така и от стрес от новото място или някакъв здравословен проблем.

# 586
Ще свикне котето, дайте си време 🐾

# 587
  • Велико Търново
Пробва ли да сложиш ако и пишу в постелката на тоалетната?
Според мен не е добра идея да го натискаш на сила там-да го държиш, както каза. Това може да му създаде още повече стрес и да свърже ходенето там с нещо наложено насила. (Аз се извинявам вече с тоя моя стрес, че сигурно ставам досадна, но такава котка ми се падна 🙄😁 и започнах да обръщам внимание на разни неща)

# 588
Ако трябва да се привлича с миризма, ами то няма по-добро "масло" от тяхното си лично производство... Laughing
Попиваш със салфетка и я пускаш в легенчето му, "кебапчета" и "тортички" също там ги местиш... Smile

# 589
Слагах и малка нужда на тампонче, и голяма нужда се кипри там, ходи (без да влиза), души за кратко и изчезва.
Силно се надявам да свикне скоро. Ветеринарят каза, че му трябва време, защото е по-голямо коте. Да бъда настоятелна.

# 590
Мисия-изкъпана Тути, завършена успешно.
Joy

# 591
  • Варна
Оф, хора....
на свекърва ми котето (дето онзи ден писах за него, дето му търси дом) избягало снощи от тях. Днес го намерили блъснато от кола, живо е за щастие, но му ампутирали крачето Sad ММ се обади току-що, бесен, разтревожен за свеки, как ще приеме нещата, как ще се справи, с антибиотици, с превръзки, със самата история, просто не ми се мисли... Може да се наложи да го вземем вкъщи поне докато пооздравее, за постоянно не виждам начин, ние сме нависоко, а то е мега бясно, следващото нещо ще е да се изръси от терасата не дай Боже, оф, не искам да си го представям даже. Нашите са кротки, възрастни, знам отлично какво биха и какво не биха направили, това е непредсказуемо просто. Оф, боже, защо няма малко спокойствие, бре.

# 592
Ох, как те разбирам. Важното е, че е добре, спокойно ще си живее и така, но ти ще се озориш много сега.
Мен ме е страх да не намерим някое бебе, че лошо.... Гледахме преди години 3, редувахме се с моят през 2 часа да ги храним, намерих майка - кърмачка с помощта на организации, но тези 3 дни бяха ад.

Да пиша за Дейзи.
Добре е при баба, остава там, не използва крачето, опитва се, но.... Ще пробваме с водните процедури, надявам се сработят. После заминава , когато и документално всичко е наред.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 17:32 от Ивекс

# 593
  • Варна
Ето го милото 😢 Цялата предна лапичка я няма… Добре че е оцеляло. Това се случва с домашните котки, ако се озоват на улицата…

# 594
Има късмет, че е живо, единици оцеляват.

Ще се справи, животните се адаптират много бързо.

# 595
Ах, душица! Дано се възстанови бързо!

# 596
# 597
Котките спокойно и щастливо си живеят и с три крака дано сега поне се кротне и да не бяга повече.

# 598
  • Варна
Ветеринарката като разбрала, че свекърва ми е на 80 казала, че ще гледа котето у тях, докато се възстанови. Страхотен жест, това е лекар със сърце.

# 599
Ние на времето имахме един Мъри, голям разбойник беше. Имахме  и едни супер "страхотни" съседи, всички животинки им пречеха / къщата на родителите ми правела сянка на доматите им, люляка и малините също им пречеха и ги убиха със сол/. Та тези мили люде, сложили капан в  градината си. Нашия го нямаше ....много дълго. Появи се с прекършена лапа, стърчеше една кост. Гледахме го като бебе. Оправи се, мацки въртеше, че даже през покрива успял на тавана да се намърда и татко го хвана да виси, захапал един суджук, закачен горе да съхне. Joy

Общи условия

Активация на акаунт