Любители на котки - Тема 184

• 32 418
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Ох, затова не се включвам в такива теми, защото много трудно ги понасям 😭🥺 милото писанче, цунки да не го боли

# 601
Милото котенце! Дано бързо се възстанови, а за ветеринарката- едно голямо браво! 🫶

# 602
Бързо възстановяване на котето. Милата душичка. Heart

# 603
Хваля се тихичко, че нещата вървят към промяна. Стоя с него в банята, слагам го, той изскача, аз пак слагам и се "предава" и върши работата. Тази нощ даже не ми наложи да го слагам- влезнахме и сам отиде за малка нужда, а после се върна и за голяма, но още не иска да зарива.
Прояде и гранулите, та можем лека-полека да отбелязваме прогрес. Пу-пу! 🐱

# 604
  • София
Бебе Блеки- преди 6 години, когато на 21 юли го взех у дома ❤️
Вчера имаше РД, но съм на работа и ще се черпим утре 😅

# 605
  • Варна
Ехее, честито на Блеки, още дълго години да подскача щастливо, да мърка и да ви ви радва 🥳🎂😽

Вечерта ММ се чу със свеки, цялата история е станала малко по-различно, но явно е била ошашкана в началото. Котето не е блъснато, било се е скрило при двигателя на някаква кола и когато тя пали  го ранява, то се разпищява, шофьорът излиза, мъчи се да види къде е, не успява и се започва звънене на 112, от там го режат, събират се хора, няколко часа звънят  на 112 и се мъчат със собствени сили да го извадят, накрая идват от пожарната и се налага да изрежат някаква част от колата, за да го измъкнат, карат го в някакъв приют, където по чипа го разпознават и така… Ужасен малшанс…. Добре че все пак е имало добри хора и не са се отказали.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 10:03 от Месечинка виторога

# 606
Малееее.
Скоро ми разказваха история за странна неприятна миризма от една кола… дълго време. Докато се разбере какво е станало.
Душиците търсят топло през зимата. Но лятото какво ?
А блеки с тези дълги крачета:) много са смешни като са малки. Само крака, тумбаци и комбалаци Simple Smile

# 607
  • Варна
Ще ме посъветвате ли как да извадя 5 котета изпод колата ни? Видях вчера, че я ползват за къща. И как да съм сигурна, че няма и 6то? И също как да се уверя, че няма да се намърдат там пак?

# 608
Здравейте, от 7дни вкъщи си имаме нов домашен любимец. Имаме куче (мини пинчер на 11г) , папагал и рибки, а от понеделник и бебе коте🤪 Бебето тежи 300гр. обезпаразитено вътрешно и външно.
Още си няма име. Чакаме сина да реши как да се казва малчугана.
Веднага се научи да пиша и ака в тоалетната. Имахме до сега само една беля, но за там мисля, че кучето е виновно🤭

Имам въпрос за храната!
С каква храна храните домашните котета?
Проблем ли е ако яде само гранула?
Четох във фейсбук, но там много се обърках😒
Сестра ми, зълва ми и майка ми си хранят котараците само с гранула. А във фейсбук пише, че едва ли не ако не яде пауч, ще умре.
Гледам за кучето да купувам храни без зърнени култури в тях. Днес в магазина жената чак ми се изнерви, че търся такава и за котето🙄
Та дайте идея за хубава храна, моля🤗
И пауча задължителен ли е или само за глезотия. На кучето пак му купувам от време на време, но залагам на гранула заради зъбния камък и аналните жлези 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

# 609
  • София
Честито коте! Simple Smile Аз лично давам и гранули, и консерви/паучове. Старая се да са качествени, без зърно, с повече месо. Поръчвам от зооплюс, не ми се разправя с продавачки Simple Smile.

Във ФБ не съм се и опитвала да търся информация по тези въпроси, тук има достатъчно, виж и темата С каква храна храните котката си, или нещо подобно беше.

Допълвам марки, може би това питаш - гранули давам Пуризон основно, мокра - Шезир (само че я няма напоследък) и Косма.

# 610
Благодаря, не знаех, че има такава тема. Отивам да чета!

# 611
И моите са на purizon суха и cosma, almo nature мокра. Но ако поръчвате суха, пробвайте първо пробна опаковка, че не всички вкусове им допадат.

# 612
  • на брега на морето
Здравейте, момичета Simple Smile Влизам със здравословен проблем на Нала - от 3-4 седмици е със спуснати трети клепачи на двете очи. Водена е при лекаря си  - каза, че това е симптом за недостатъчно оросяване на мозъка и едва не получих удар. Даде някакъв силен антибиотик - кортикостероид; дадохме два пъти по половин таблетка и я заведохме при някакво светило в Горна Баня. Правени са й пълни кръвни изследвания и биохимия - всичко е наред. Слагахме капки в очите и витамини на капки в устата. Борбите са епични, защото Нала е и голям майстор на изплъзването Simple Smile. Капките свършиха, а днес сигурно и витамините. Клепачите вече не са плътни и бели, а се виждат кръвоносните съдове. Сутрин са почти прибрани, но след обяд са отново уголемени. Докторът е казал, че са нужни 3-4 седмици и че Нала трябва да се пребори с някакъв вирус, виновник за тази история. Аз не бях на прегледа и имам информация само от детето; затова винаги присъствам на прегледи - защото питам за всичко, което се сетя и не се задоволявам с беглата информация от доктора; но този път бях потресена и не отидох. Четири седмици вече минаха и резултатът от лечението не ме задоволява. Иначе се храни, пие вода, избягва ме, посещава тоалетната - резултатите са хубави, нослето е сухо, но не топло (и термометър купихме). Питам се какво да правя - нови изследвания ли, какво да изследваме, ще ми се да направим един тест за ФИП, не знам вече. Че и четири седмици без нет ме държаха от Булсатком и съвсем ми вързаха ръцете. Помагайте с информация, мили мои Heart.

п.п. Бременните как са в тези жеги?

# 613
И моите са на purizon суха и cosma, almo nature мокра. Но ако поръчвате суха, пробвайте първо пробна опаковка, че не всички вкусове им допадат.
За първи път чувам за пробна опаковка.
От къде ги вземате?
11г се побърквам със злоядо куче. Навсякъде ми предлагат или насипна храна или мин.1.5кг.
Даже в момента пак съм опънала блок масата. Отказа старата храна... новата не ще и да я подуши 🐕
Вече и от котето имам пакет за "сервизната" котка. Мъжа ми има сервиз за коли и там също имаме куче и котка. Те за щастие не са злояди🤣

# 614
От сайта Зооплюс - има по 400 гр. Има голям избор, при цена над дадена доставят без куриерска такса до адрес със Спиди.

Общи условия

Активация на акаунт