Любители на котки - Тема 184

• 32 428
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви за всички съвети. Купих бентонит и пак го слагах, галих го, за да го задаръжа, но успех нулев. Не е и пишкал/акал повече никъде, но очаквам включване. Притеснява ме, че не иска водичка да пие. Хапна малко гранули, игра с децата и спи като пън от часове вече.
Очаквам обаждане от ветеринаря, за да го заведа, та в този ред на мисли го обзаведох с транспортна кутия. Дано не му дойде в повече стресът.

# 556
  • София
Голям сладур е Heart Eyes

# 557
  • Варна
Нашата Кетя като я взехме не искаше да ходи до тоалетната, бяхме взели силиконова с всичкия си акъл и тя не я хареса, все наобикаляше саксиите. Накрая ММ се затвори с нея в банята и с един кашон ситни дървени стърготини, седяха там час-два, как я е убеждавал не знам, но накрая се изпишка. На следващия ден купихме бентонит.

# 558
Бонбонче 💜

# 559
Ако някой знае марка леко ароматизирани кърпички, моля да ми напише.
Има безароматни бебешки в Лидл, биоразградими. Sensitive ги водят. Hands V

# 560
В горещините как издържа моят палавник на терасата не знам, затова набързо го прибрах, и го наснимах, де 🤭
Скрит текст:

Скрит текст:

# 561
# 562
  • София
С нашия котарак действахме така - затворихме го в банята, като през по-голямата част от времето и аз бях с него. И така докато се изпишка в тоалетната. Не сме стояли повече от 20 - 30 минути.
Бяхме купили бетонит. След време я сменихме с една на пръчици (не точно от по-големите пелети) на Стефанов и много я харесвах. Изхвърляше се директно в тоалетната. Но много скъпа стана и сега сме на бетонит.
Пелети веднъж купувах - много се ронят и стават на прах, не ми харесаха.
В момента отново е с бетонит от много време.
Силиконова не съм купувала никога. Те нали не могат да се изхвърлят в тоалетната? Приятел с котка ми каза, че в тоалетната я изхвърля и ми стана странно.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 19:11 от miamim

# 563
Силиконовата е пълно безумие! Единствената, която изобщо не се разгражда. Малко ли са другите боклуци, които се трупат в природата и я замърсяват?

# 564
  • Варна
Taka e, освен това е абсолютно противоестествена за котките, все едно да си зариват съкровищата в камъчета. Само че преди 15 години се смяташе за новаторска и по-добра от бентонита. Веднъж се излъгахме и това беше.

# 565
muamim , смених пластмасовата тоалетна с един капак от кутия от обувки (да, осъзнавам, че това не е дългосрочно решение, но исках да видя дали ще има промяна) и го затворих почти час в банята след хранене. Нищо не беше свършил, но поне го видях, че души около кутията и самия бентонит.

Сега се прибрахме от ветеринар. Момчето ни е 0.900 гр, здрав, прав и пълен с бълхи 🤣. Напудри го външно мноого хубаво, даде му някаква паста за вътрешно и другата седмица ваксина и може би рязане на нокти. Какво мислите за подрязването им, правите ли го? Ще му навредим ли по някакъв начин на начина на живот? Забравих да питам бълхите кога се очаква да се тръшнат. Учудващо само голямата се оплака, че е ухапа чна на 2 места, а по нас нищо, а цяла нощ ни беше в леглото. Сега вдигнах да изпера всички чаршафи.

# 566
Всякакви мнения ще получиш за ноктите, но моето е, че независимо дали са рязани или не, ако си е решил да си точи ноктите някъде, разлика няма, та даже ако са рязани по-настървено точи. Ако напада и драска е друго, там може и да се наложи, но моите постепенно се научиха да не ме пипат с нокти и нямам драскотини и без да им ги режа.

# 567
Може би може да се приучи на драскалка като е малък? Или да си хареса само едно място. Скоро някой показваше авторски столове.
Като каза кутия от обувки… може да му е голяма/висока/страшна кутията на тоалетната. Пробвай да сложиш бентонита в капака на кутията от обувки. Така по-лесно ще влезе.

# 568
  • София
Режа нокти когато станат като "копия" (както казва дъщеря ми), т.е. големи.
Когато извеждам Аш навън не му режа ноктите, за да може да се катери по дърветата. Скоро не сме били навън.

Премахването на ноктите ми се струва брутално и мега болезнено.
Оникс си беше изскубал един нокът и много го болеше лапата. Представям си изобщо да няма нокти.

# 569
Котаракът нещо не яде в горещините. Вчера почти не беше пипнал. Днес му взех паучове на Applaws, не пипва. Само малко близва и паничката е пълна. Вашите така ли са ?

Общи условия

Активация на акаунт