Любители на котки - Тема 184

• 32 468
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Извинявай за въпроса, но колко време след като ослепя братът на котанката, заболяването погресира и завърши с фатален край? Заседна ми на гърлото... Persevere
След две-три седмици, максимум месец. Да го приспим беше изключително тежко решение, но накрая не можеше да си стои на краката и падаше... абе мъчеше се животинката.

Мога ли да я обезпаразитявам докато кърми? И дали може да се натрошава в храната, защото това е единственият начин.

О, не, противопоказан е бил при лактиращи животни! Няма да можеш да обезпаразитиш докато не станат на 2 месеца котетата. Иначе, знам, че не се стрива, но натрошен би трябвало да може да се дава.

# 226
Ветомюн също са много добри витамини.

# 227
Самоцитирам се от друга тема :

Неприятни новини за любителите на котки.
В Полша умират котки от агресивен щам на птичи грип, който е и много заразен. За съжаление предвижданията са песимистични - скоро ще се пренесе в съседните държави, оттам и в цяла Европа. Научната общост е притеснена.
Пазете любимците си, особено ако излизат навън. Избягвайте контакта им с безстопанствени котки, ако може не ги пускайте навън, спазвайте хигиена, когато се прибирате в къщи, мийте ръце и почиствайте обувките си, наблюдавайте котките си за признаци на  заболяване.
Линковете са на английски
https://www.cidrap.umn.edu/avian-influenza-bird-flu/polish-offic … u-link-cat-deaths
https://www.jpost.com/health-and-wellness/article-747913
https://notesfrompoland.com/2023/06/27/authorities-investigate-m … ts-across-poland/
https://tvn24.pl/tvn24-news-in-english/polands-chief-veterinaria … e-country-7191891

# 228
Божееее! Какво е това сега!

# 229
Много лошо ...

# 230
Благодаря за споделянето.

Аз каквато съм паника не знам какво ще правя. Сега ще прочета линковете.

# 231

Споко, Ушито не излиза на вън. Гледай спокойно, особено в сегашното ти състояние.

# 232
Аз,понеже не мога да добавя нищо към важните теми.Мога само да стискам  палци на болните котета..
Само ще кажа това,което ко ето ми хрумна първо,към АнМари за Оникс..
"the ladybug is special because it absorbs the bad luck around everyone else, allowing others to avoid those woes.."
От bullet train,а аз обожавам калинки/и светулки😊/
След 2 седмици,оставяме котаците на съседката.

# 233
# 234
  • София
Сега пък и птичи грип. Sad
Аз скоро не съм извеждала Аш. Няма да го извеждам.
Ако се разпространи и тук даже и на площадката няма да ги пускам.
А и тримата обичат да тичат по площадката и посрещат всички на вратата.

Звъннах днес на вет-а, но явно е бил много зает и не ми върна обаждане. Но не ме беше забравил. Дойде преди малко за инжекция. Боцна го. Даде му и Feruro на Virbac.
Питах го колко струва дом. му посещение - "Ще се оправим после в клиниката".

Някой му е набил голямото дете
Скрит текст:
ММ е питал вет-а "за шиене ли е?". Той е казал "одрано е".
Изрязахме всички нокти и го мажа с йод.

# 235

Това е за дворните и излизащи навън котки, които ловуват диви птици.

# 236
Прочетох, но страх лозе пази.

# 237
Сина е полудял. Една муха гони и не гледа къде се мята. В супер форма е момчето. Всяка сутрин първо получава супичка с четвърт цистон и ги смуква за секунди. Не знам дали е от цистона, но е пушка Joy Мм не дава да го спираме цистона. Не и преди да се върнем от Корсика / Кардю остава у дома, Сина - с нас /.

# 238
  • София
Сина е полудял. Една муха гони и не гледа къде се мята.
Дъщеря ми смята, че Аш е паднал на главата си и се е одрал. Не можело да обвинявам Дейзи Simple Smile
Днес и двамата гониха една муха и скачаха без да гледат къде и как. Мисля че мухата се спаси все пак.

Забравих да питам вет. лекар за Цистона. Но утре ще взема.

# 239
Хора, като казахте мухи...
Моето е изкусен ловец, казвам ви честно, не подбира, всичко гони. За норматив хваща и изяжда плячката, много нависоко скача. Явно уличният ген си казва думата.
Топче рядко ги гонеше , но и да ги хване си играеше.

Като гледам Таласъмчето как си ходи и играе в градината съм сигурна, че и моето би било щастливо. Той обича да излиза навън, стига да не е до клиниката.

Общи условия

Активация на акаунт