Любители на котки - Тема 184

• 32 486
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Бяхме до преди малко във ветеринарния кабинет. Блеко се прибра в необичайно за него време и си легна, първо на дивана, после се премести в спалнята. Очите му се затваряха сякаш му се спи. Отидох да го нагледам и видях, че е леко подут в лице. Паникьосах се. Звъннах на спешния телефон на Клиниката за дребни животни към Тракийския университет. Там никой не ми вдигна. Реших да опитам на телефона на клиниката, в която водя Блеки. Вдигна ми една от докторките. Казах й какво се е случило и се разбрахме да се срещнем в клиниката. Докато проведох разговора, лицето на Блеко се увеличи ужасно много. Много се притесних. Получил е алергична реакция. Боднаха го с кортикостероид и стояхме в клиниката 30 мин, докато докторката се убеди, че отока спада. Провери го как му е дишането. Огледа го за рани. Искаше да изключи ухапване от змия. Не намери и жило от пчела. Предполагам че може някоя щипалка да го е защипала. Изживях голям ужас.

# 256
Интересни са как идват и сякаш търсят помощ в такива монети.
Шошо когато беше ухапан по гушката от оса, също така беше дошъл да си легне рано рано

# 257
  • София
Бързо оздравяване на Блеки.

На Оникс му сложиха поредната инжекция днес. Усеща се вече и мрънка.
Започнах и Цистона. Вет-а каза "чудесно" и да му давам 3х0,5.
ММ каза, че като остане сам у дома няма да се справя с даването на сироп и хапчета.

# 258
Първото място, на което легна, беше в краката на мъжа ми.

# 259
Привет, дами!

Живот и здраве и ние ще си имаме коте до няколко месеца ^^ Доколкото знам, ще е научено на бентонит тоалетна.

Бих ви помолила за препоръки, за такава постелка (бентонит), която:
- максимално обира миризми
- не вдига много прахоляк
- по възможност да не се завира много в лапичките на животинчето

Тъй като в последствие, вероятно ще се пробваме със соева постелка, бих ви помолила за препоръки и за такава, отново със горните характеристики (:

Благодаря предварително!

# 260
Момичета, аз искам да ви попитам, нормално ли е котката да не приема вода/ или да консумира в минимални количества?
Видимо здрава е, има апетит, постоянно е във вихъра си, но не забелязвам да пие вода.
На разположение има поне два различни съда, като гледам постоянно да е прясна.
Хапва пауч или два на ден и си дояжда гранулки. Знам, че пауча съдържа вода, но се притеснявам дали е достатъчно... не мога да я накарам да пие на сила.
Трябва ли да се притеснявам?

# 261
Ако чишка нормално няма място за притеснение. Възможно ли е да пие от някъде другаде?

# 262
Мини. Hug
Да се оправя бързо Блеки.

# 263
Ако чишка нормално няма място за притеснение. Възможно ли е да пие от някъде другаде?
Мислим, че не пие.
Преди пиеше само от нашите чаши на кухненската маса, но сега сме в ремонт и ни маса имаме, ни чаши ползваме.
Изглежда си много добре, енергична е и с добър апетит.
Не ми се ще да я стресирам с посещение при ветеринар, ако е излишно....

# 264
На докторката й звъннах в 22:36 Тя ме разпита какво му има, за да прецени колко е спешен случая и като казах, че е подут, веднага каза че се облича и тръгва към кабинета. Каза ни, ако се влоши вечрта
да й звъннем. Преди малко ми звъня, за да пита как е.
Сега искаме с мъжа ми да й вземем някакво подараче. Някакви идеи?

# 265
Мини, добре, че си реагирала бързо, защото такава алергична реакция е много опасна. Няма да забравя как първата котка гонеше една оса и гадината я ужили по муцуната. Веднага започна да се посева. В паниката си веднага й наврях в гърлото едно от моите хапчета (доста силни). След 15-20 минути потокът започна да спада. Чак тогава се замислих, че съм дала на едно миниатюрно животинче 1/3 от дневната човешка доза, при това с доста кофеин вътре. Е, нищо й нямаше.
Блеки ще се оправи, вече е забравил. Но е добре да питаш вета за някое лекарство и дозировката му, за да имаш, ако пак се случи.

# 266
  • Варна
И защо те е нападнал така,не кастриран ли беше?
Не беше, тогава нито имахме интернет, нито ветеринари под път и над път, изобщо не сме се замисляли по въпроса за кастрацията. Плашлив беше, а аз гледах мач на Черно море по телевизията и нещо възкликнах и подскочих рязко, явно се стресна.
Кити,
когато ядат мокра храна пият по-малко вода. И Кетя преди никак не пиеше, водата в купата не намаляваше. Между другото когато преместих водата далеч от храната започна да пие повече.

# 267

Ей го Сина от тази сутрин. Похапнал и полегнал Stuck Out Tongue Winking Eye

# 268
Бих ви помолила за препоръки, за такава постелка (бентонит), която:
- максимално обира миризми
- не вдига много прахоляк
- по възможност да не се завира много в лапичките на животинчето

Тъй като в последствие, вероятно ще се пробваме със соева постелка, бих ви помолила за препоръки и за такава, отново със горните характеристики (:

Благодаря предварително!

Ние ползваме на соева на weelitter. Има и други, по-евтини марки. Стига да се сменя редовно, не задържа миризми. Става на хубави буци и се чисти лесно - директно се хвърля в човешката тоалетна и се разтваря във водата. Докато Арти беше по-малък, понякога си намокряше лапите като пишкаше и му полепваше от соевата тоалетна, но вече няма такъв проблем. Като цяло съм доволна и е много по-добре от силикон или бентонит според мен, както и е по-екологична. Бих препоръчала.

Котето (кръстихме го Тигър) от вчера е при баба. Тя много му се радва и е готова да го гледа, колкото време е нужно. Аз съм спокойна и вече не ми е толкова тъжно, мога да го навестявам когато поискам. Другата седмица ще го водим на ветеринар да видят как се развива.

За Арти се чудя дали не е понапълнял малко, навърши 6 месеца и е 3.5кг. За неговата порода уж е нормално, но така или иначе и на него му предстои посещение при вет, където ще изговорим тия неща.

# 269
Преди да дойдат гостите

Сега гледа от далеч и се крие. А още е само майка, която не я закача. А като дойдат племенниците ще се скрие зад гардероба.

Общи условия

Активация на акаунт