Любители на котки - Тема 184

• 32 390
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря!

# 616
  • София
Да е жив и здрав Блеки! Още много години да се радвате един на друг! Heart

Честито на новите попълнения! Страхотни малчовци сте показали! Heart

Предполагам, че вече си купувала от Зооплюс заради кучето. Ако ти е първа поръчка, е добре някой да те покани. Тогава ти дават код за 10% отстъпка на една поръчка.

Месечинке, чудя се как може в жегите да се завре в кола? Котешка работа... Sad Пак е имало късмет, че е попаднало на отговорен шофьор. Още помня как вадихме едно коте, което се виждаше през предната решетка на колата на една "кифла". Не беше забелязала и хората от улицата я спряха. През цялото време се кахъреше не за котето, а за колата си, в случай, че моторът го премаже. Sad

Котьо, кое беше светилото в Горна баня? Ако е д-р Войчев, наистина му се носи славата. Доколкото си спомням Аминка и Малката лисичка водиха котетата си заради ФИП и епилепсия при него.
Скрит текст:
Прощавайте, ако бъркам!

Мини, и с едно оченце се справят. Но операция ще трябва. Иначе може да стане инфекция. Голямо сладурче е! Heart

И да ви покажа нещо сладко, на което попаднах наскоро:
Цитат
1. Влезте в Google
2. В търсачката напишете Cat
3. Натиснете иконката във вид на лапа
4. Натиснете няколко пъти на произволни места по екрана

# 617
  • Велико Търново
И ние сме ходили при Войчев с Рижко, докторът ми направи изключително добро впечатление.
Котьо, стискаме палци и лапички да минава неразположението на Нала!
Ани, честит да ви е Блеки! Още дълги години да ви радва много и да дивее на воля на село!
Месечинке, много лошо за котето 😢 Като видях снимката и... 😓 Браво на вас, че сте реагирали!
DZ, бебето е разкошотия ❤️
Едната бременна вирее супер успешно на жега за разлика от студените месеци😁 Така че аз съм добре, надявам се Ивекс и Лисичка също 💕

# 618
Таня67, не съм поръчвала от там.

Иначе се разрових в сайта. Порових и в зоомагазин. Оказа се, че храната която купувам за кучето има такава и за котета. То логично, но в тази жега кой да се сети🤣
Има и малък пакет, което е супер.https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/brit-27854/brit-premium-by-na … etsa-300-gr-65617
Още утре ще отида в магазина във Варна да купя, ако имат🙄
И да сменя тази на кучето с такава за злояди, ако имат🤣

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 21:23 от DZ

# 619
  • на брега на морето
Таня, д-р Войчев е, да.

# 620
DZ, и аз мисля, че е най-добре да опиташ пробните опаковки, за да избереш храна, която ще му се хареса. Иначе рискуваш да се затрупаш с храна, която може да се чудиш какво да правиш. Joy Много ти е сладък черньото. Нашият Таласъм яде само мокра храна, не желае гранули и аз се водя по него. Преди кастрацията си хапваше и гранули, след нея в един момент спря да ги яде.

Таня, благодаря за мнението. Ще го заведа да му извадят окото. Сега е на антибиотик, капки и гелче. Чакам още да ми звъннат, за да запазя час за операцията. Две мили съфорумки предложиха да ми помогнат със средства, за да платя операцията. За което съм им много благодарна! И ще се възползвам, само да разбера колко ще струва, че не съм сигурна дали запомних вярно и дали ще има допълнителни разходи като нощувка, други лекарства. Аз, разбира се, ще им предоставя документ за това какво съм платила.
Котьо, стискаме палци и лапки за Нала. Hug

# 621
  • на брега на морето
Мини, гадно ми е, че се налага ампутация на очето, в темата имаме един Риш (Пират), рижав и едър сладур. Живее си съвсем спокойно. Ако може направете предварително изследване на котето за поносимост към упойката. По правило не е задължително, но все пак. И ние стискаме лапички, крачета и палци.

# 622
Мини, мерса!
Ще взема от малките опаковки🤗
До сега пазарихме от МaxiPet, а там нямаха от тях и не знаех, че съществуват🙃

Вече си имаме име- Блеки 😁 Синковеца днес е решил най-накрая!
Та си имаме и адаши във форума😘

# 623
Здравейте!
Пиша за първи път в тази тема. Моля за съвети и евентуално помощ.
Майка ми живее в Сливен. Тя гледа и храни котки край блока, в който живее. Видяла е, че една от котките не е добре и чрез позната са я завели на лекар(д-р Кожлеев, дано не греша името, той има договор с общината за кастрация на котки ). Котката е с ФИП и е бременна в първи месец . Това е вирусно заболяване, за съжаление с не добра прогноза, скъпо лечение.
Лечението продължава 85 дни, в първите 20 се слагат инжекции. Една инжекция ще стигне за 3 апликации, т. е. за 3 дни, всяка струва около 75-85 лв. В стационара дневният престой е 15лв.
Майка ми е на почти 80 години, вкъщи гледа две котки, едната с епилепсия. Аз живея на 160 км от Сливен. Нямаме в момента финансова възможност за лечение.
За първи път се сблъсквам с подобен проблем и имам въпрос.
Ще обявя във фейсбук групи за това, че се събират средства за лечение на котка. Но каква банкова сметка се посочва, къде се събират парите? (живея в малък град и тук като обявят, че се събират средства директно ги носим във ветеринарния кабинет, където лекуват животинката).
Ще съм благодарна на всякакви съвети как бих могла да събера средства за котката. Ако има мами от Сливен в темата, ще съм благодарна да ме насочат в коя от групите във фейсбук да пиша.
Извинявам се, ако объркано съм обяснила проблема. Предварително благодаря за коментарите!

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 22:36 от Fortuna

# 624
Това е добра идея да се изпращат дарените средства директно по сметката на клиниката. Така хората ще са сигурни къде отиват парите им. Може би в поста да качите подробна информация за състоянието на котката, както и документи от клиниката, които го описват.

# 625
  • София
Имаме бебета в квартала. Нахраниха ги. Утре сутрин ще им сваля храна.

3 са. ММ не иска бебе Joy

# 626
  • София
Fortuna, може би ще стане като се посочи сметката на клиниката, а при превода, хората да изписват името на котето. В ЦВК София, където лекуваха уличника Рижко (в последствие остана при мен), освен по банкова сметка, можеше да се плаща и с Пей пал. Лошото е, че не винаги има пълна прозрачност. Хората, които превеждаха парите ми казваха, аз ги сумирах и пак накрая имаше разминаване в полза на клиниката. Simple Smile Все пак щом се занимават с бездомни животинки, може да се надяваме, че ще са коректни.

# 627
  • София
Момичета, дълго време не оставаше време за бг-мама. Сега на един дъх изчетох последната тема.
Четирикраките са все така прекрасни. Историите със спасените котки на Ивекс и Месечинка виторога ме разчувстваха Green Heart
Влязох да потърся информация за гиардия и херпес вирус. Написаното от Barbara_Millicent ми беше доста полезно Yellow Heart
Преди няколко дни чух бебе-коте да пищи вечерта около блока. Пратих брат ми да го търси. Оказа се доста диво, скрито под кола и бързо като стрела. На другия ден се свързах с едно невероятно момиче - Теди, която лови котки. Тъкмо идваше към нас по късните часове, когато брат ми го хвана. Водихме го на ветеринар. Съвсем малко е, на около месец, прекрасно момиченце. Тестовете са положителни за тия две болести. Сега го лекуваме, изолирано в клетка в едната стая. Излиза само на единия балкон. Бързо се научи да ползва тоалетна, драскалка и да се търкаля с играчки.
Въпросът ми е дали има някой с повече котки, който да посъветва как да пазим другите две. Нямат контакт, често мия, сменям дрехи и не позволявам да имат досег до нещо, което е било до котето, но ме е страх.
Може и да не помните, но имам Майки (Майкушин) и Кайли (Бебка). Вече рядко някой ползва първоначалните им  имена Laughing
Новото при тях е, че както ги държахме заедно само под надзор, защото се хапят, последните месеци се породи поносимост, а последните няколко дни ги оставям спокойно и сами (когато съм вкъщи само засега).
Изтръпвам, като си помисля, че нямах план за котка номер 2, но не намерихме желаещ да я вземе... Сега не планирам номер 3, но...
Ето го бебето, което вече няма секрет от очите, поприбраха се вторите клепачи и се оказа малък гремлин:
Скрит текст:

Ето ги и Майкушин и Беба:
Скрит текст:

# 628
Добро утро и от мен. Тъкмо тази сутрин се зарадвах, че сам  ходил по малка нужда, където трябва и след 10 минути отиде за голяма нужда и когато го вдигнах, за да видя да не се е изцапал, имаше малко червена кръв на козинката под опашката. 🤔 Яде гранули, пие си водичка и е весел. Ще го следя, дано да няма повече, че се притесних много.

# 629
Скрит текст:
Момичета, дълго време не оставаше време за бг-мама. Сега на един дъх изчетох последната тема.
Четирикраките са все така прекрасни. Историите със спасените котки на Ивекс и Месечинка виторога ме разчувстваха Green Heart
Влязох да потърся информация за гиардия и херпес вирус. Написаното от Barbara_Millicent ми беше доста полезно Yellow Heart
Преди няколко дни чух бебе-коте да пищи вечерта около блока. Пратих брат ми да го търси. Оказа се доста диво, скрито под кола и бързо като стрела. На другия ден се свързах с едно невероятно момиче - Теди, която лови котки. Тъкмо идваше към нас по късните часове, когато брат ми го хвана. Водихме го на ветеринар. Съвсем малко е, на около месец, прекрасно момиченце. Тестовете са положителни за тия две болести. Сега го лекуваме, изолирано в клетка в едната стая. Излиза само на единия балкон. Бързо се научи да ползва тоалетна, драскалка и да се търкаля с играчки.
Въпросът ми е дали има някой с повече котки, който да посъветва как да пазим другите две. Нямат контакт, често мия, сменям дрехи и не позволявам да имат досег до нещо, което е било до котето, но ме е страх.
Може и да не помните, но имам Майки (Майкушин) и Кайли (Бебка). Вече рядко някой ползва първоначалните им  имена Laughing
Новото при тях е, че както ги държахме заедно само под надзор, защото се хапят, последните месеци се породи поносимост, а последните няколко дни ги оставям спокойно и сами (когато съм вкъщи само засега).
Изтръпвам, като си помисля, че нямах план за котка номер 2, но не намерихме желаещ да я вземе... Сега не планирам номер 3, но...
Ето го бебето, което вече няма секрет от очите, поприбраха се вторите клепачи и се оказа малък гремлин:
Скрит текст:

Ето ги и Майкушин и Беба:
Скрит текст:
Тривалентната ваксина покрива херпесвируса. Ако са ваксинирани, имат защита. Имай на ум, обаче, че остава латентен. Подсилвай имунитета на гремлина. Simple Smile Л-лизин е специална добавка за херпесвироза, но котето трябва да е тествано отрицателно за корона. Иначе не се препоръчва да се дава, защото инхибира л-аргинина (добавка при фип). Натурални имуностимулатори са омега-3 (в сьомга и скумрия го има) и дробче (в много малко количество, обаче). Или може да пробваш с туис-оф капсулите Ветомун и Ветаминекс на Ветексперт.

Това е добра идея да се изпращат дарените средства директно по сметката на клиниката. Така хората ще са сигурни къде отиват парите им. Може би в поста да качите подробна информация за състоянието на котката, както и документи от клиниката, които го описват.
Това може да не е добра идея, ако ветът е мошеник. Спомняте ли си котето на потребителка Море, което беше с панлевкопения, диагностицирано и лекувано уж за фип, оставено на стационар в "Капашиков и колектив"? Капашиков накрая ѝ даде една фалшива сметка, включваща всевъзможни лекарства, за да покрие постъпилите в сметката на клиниката пари, дарени от хората. Постъпиха повече пари от необходимото и той си ги прибра. Нямаше и задължение да казва каква общо сума е постъпила в сметката на клиниката за това коте. А потребителката не знаеше кой какви суми ѝ е дарил.

Fortuna, с каква форма на фип е котката? А, след 20-тия ден какъв е планът?

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 14:17 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт