Любители на котки - Тема 184

• 32 380
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
# 646
Хулиганът! Вчера пак прави бели, а тъкмо се бях зарадвала, че имаше няколко попадения в тоалетната и бам-пишкано на ламината, а днес на плочките в банята. Ама с повече настояване, надявам се да се получат нещата.

# 647
Ще се научи. Голям сладкиш е Heart Eyes

# 648
Minnie. Mouse, съгласна съм, че може да има недобронамерени хора, както сред търсещите помощ, така и сред клиниките, предлагащи помощ. Исках да попитам във форума за съвет как да направя помощта за котката максимално прозрачна. Не искам да навредя по някакъв начин и на клиниката, защото са се отнесли добре с котка Мая (така се казва котката). Искам да помогна на котката и на майка ми, която е притеснена за котката.
За щастие, има добри новини. Говорих с майка ми. Тя каза, че е успяла да уговори преглед и лечение в една клиника, която се занимава с бездомни котки. Утре ще дойдат да я вземат. Надявам се да могат да помогнат на Мая.
Благодаря на Таня67, Minnie. Mouse и amy_nka за мненията!
Ще ви информирам какво се случва с Мая.
Ето я

Може би е добре да помолите хората да ви пращат снимка на платежния документ за дарението. И коя е новата вет. клиника? Много късмет на маца Мая пожелавам! 🍀👍

# 649
Ще се научи, Мама на принцеси. Трябват търпение и постоянство. Както с децата.
Голям бонбон е. Heart

# 650
Има ли в България лицензиран развъдник за шотландски клепоухи дългокосмести котенца 🐈

# 651
Ахтополски котки😊

# 652
Хулиганът! Вчера пак прави бели, а тъкмо се бях зарадвала, че имаше няколко попадения в тоалетната и бам-пишкано на ламината, а днес на плочките в банята. Ама с повече настояване, надявам се да се получат нещата.

Много е сладко, мамина душичка! 😍
Аз имам 2 котки, едната е от скоро и за щастие голямата ми се научи за 2 дни да ходи в пясък, а малката от първия път, въпреки че я взех от улицата 😁 Не знам това дали ще ви помогне, но пясъка ни стои на остъклена тераса и отначало пребиваваха повече там, особено голямата, че в този период често нямаше никой през деня, бях и сложила “голямата нужда” в тоалетната и така се научи. А малката първия ден стиска, и на вторият се притесних вече и я сложих в пясъка, показах и как да зарива с лапички и веднага свърши работа 😁 И да знаете, има и по-лошо от пишкано на пода, Пупка (голямата) веднъж се беше изпикала на кухненския плот 😂 Е.. простих и, тъй като бяхме в голям основен ремонт и горката не знаеше на кой свят се намира, та доста пъти позабрави къде и е тоалетната, но беше още малка. Вече сама си се приучи и ходи само отвън в двора (или в чуждите дворове😂)

# 653
Има и по-лошо от на кухненски плот - в сушилника за чинии. И тъпото е че бях забравила и сега пак купих плитък едноетажен, че ми пасваше по цвят на шкафовете. Очаквам следващия път пак да го е ползвал за тоалетна. Иначе в легени, купа с вода за пиене...
И да ви кажа моят котьо май страда от раздвоение на личността или от някакъв вид котешка невръстния. Като отида първия половин час е най-гальовното коте. Гушене, близане, мъркане..После почва гризкане но го редува с близане и мъркане. И постепенно нещата ескалират до свити уши, див поглед и спускане по крака и ръце. Само пръскалката ме спасява като я разклатя си знае и изчезва. Като се върне пак е нормален, ляга си някъде.  Но тези му превъплъщения просто са...шизо.  Все едно са два различни котарака.

# 654
Пандорина, то да не е още младо коте, и моят до 2-3 години имаше такива превъплъщения

# 655
Пандорина, то да не е още младо коте, и моят до 2-3 години имаше такива превъплъщения

Май стана на 3

# 656
  • Бу-у-урга-а-ас
Ние ползваме силиконова тоалетна. Мила Д. рядко рови, което реално я прави много добър избор, защото пишото изтича надолу, а лапите остават сухи. Голямата нужда правеше в легена, също без да заравя, но от десетина дни си хареса една плочка в банята, до самия ѝ леген и ходи там. Малко ме притеснява това поведение, да не започне да си харесва и други места.
Доста отслабна заради жегите, а свали толкова много козина, че вече прилича на сиамка Simple Smile
Пропуснахме момента с кастрацията и в момента е някаква огромна мъка. Влачи се по корем, вие, мята се - имам чувството, че направо не е на себе си. Дано заради пътуванията през август, не изтървем пак момента. Ветеринарят каза да се чака месец след разгонването, за да се избегне кръвоизлив.
Определено гранулите хапва като гарнитура - основно яде домашно приготвен хек.

# 657
# 658
  • София
Лого5ка, рядко има цял месец между две поредни разгонвания. Аз изчаках около седмица и когато се обадих,  ни вмъкнаха по спешност след 1-2 дни, защото се страхуваха, че отново ще се разгони докато дойде часа.

Отслабването по-скоро е от разгонването, а не от жегите.

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 12:34 от Таня67

# 659
  • Бу-у-урга-а-ас
Лого5ка, рядко има цял месец между две поредни разгонвания. Аз изчаках около седмица и когато се обадих,  ни вмъкнаха по спешност след 1-2 дни, защото се страхуваха, че отново ще се разгони докато дойде часа.

Отслабването по-скоро е от разгонването, а не от жегите.

Да, сега съжалявам, че толкова изчакахме. Просто не искахме да я стресираме и да ѝ дадем време да свикне с новия си дом. После пък в двете възможни седмици обстоятелствата не бяха отново в полза на мероприятието Sad
Август ще пътуваме и смятам да я оставим сама, а сестра ми да я посещава - пак няма начин да я оставим прясно оперирана. Горкото ми животинче!

Общи условия

Активация на акаунт