Модни консултации - 73

• 74 700
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
  • FRANCE
Цикламената.
Аз имам друг проблем. Лятото си идваме с девойките за по месец и половина в бг. Багажът го стягам в последният момент и редовно се оказвам с 23 кг дрехи и драма какво да облека Scream

# 406
Момичета, имате ли чувство понякога, че въпреки това, че гардероба се “пръска по шевовете” няма какво да облечете, ...
Моят проблем е, че на работа се нося като консерва - в такава среда съм, няма друг вариант - но пък се обличам различно в свободното време. И така се затрупвам с количество дрехи от нужда, а не по прищявка. Същото е с обувки и чанти. На едното място нося консервативни, предимно остри и тъмни цветове, а в свободното време шарени и каквито си искам като цяло. И като прибавим официалните тоалети - дълги рокли, гащeризони, шифони итн.. Капсулован гардероб няма шанс, но пък наистина рядко се чудя какво да облека. С обувките обаче имам този проблем - пеша ли ще ходя, вътре ли ще сме през цялото време, ще вали ли, колко да са високи итн ...

ПП Споделете, моля, какво носите в дъждовно време като горна дреха? Имах дъждобран, като пластифициран, но не изглждаше вече добре и го изхвърлих. Сега нямам връхна дреха за дъжд, освен едно тънко яке, което е ежедневно, но не става за ходене на работа примерно. Какво носите в дъждовни, но не студени дни?

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 21:21 от Анонимен

# 407
И аз го имам този проблем с много дрехи / нямам какво да нося.
Те като са много, остават недоизносени. Съответно е трудно да се изхвърлят. А ми се иска нещо ново. Омагьосан кръг е.
Сега гледам да разкарам някои, които просто са ми омръзнали… Мари Кондо нали казва, че ако не ти носи радост, една вещ е за боклука?
Имам такива, които са ми били любими преди година-две-три, но вече ги мразя. Не се харесвам в тях повече, дори и да са в страхотно състояние.
На други случвало ли се е?

# 408
  • Somewhere far away
Аз не съм така. много съм по вечните неща. като си харесам една дреха, я харесвам завинаги - изключение правят само  случайте ,когато дадената дреха вече не ми е по мярка.

# 409
  • обл. Шумен
Аз си оставих наистина малко дрехи. На работа съм с определено облекло и моите не мога да ги износя. 🙄
Happy, разбира се, че ни се е случвало. 🙂 Преди 2 год. изхвърлих 3 рокли, ушити по поръчка. Едната беше дънкова до средата на бедрото, другата със 7/8 ръкав, под коляното във винено червено,  третата тъмно сива с деколте "прегърна ме" и до половината гол гръб. Ама като ме ухапа кучето и.... 😡Даже бях вдигнала мерника на едно палто в цвят шампанско. Зачетох се тук и се спрях. 😳 Благодаря, за което! 🙂

# 410
Аз рядко имам дреха, изкарваща повече от два- три сезона при мен- подарявам или продавам, след като им се нарадвам. Така съм с всичко- от тениски до връхни дрехи, важи и за чантите. Единствено обувки нося до скъсване, ако са ми удобни.
Много ми омръзват нещата, признавам си.

# 411
Въобще нямам проблем със съхранението или омръзването на дрехи, чанти и обувки. Всяко нещо е предназначено за различна сфера/ част/, настроение от живота ми.
Най-много умувам, когато трябва да подбера правилната рокля за служебно събитие, отделно, че всяко едно такова не позволява повторение. Ето, на, цял ден прекарах в проба на рокли за утре. Да ,ми е удобна, да отправя правилното послание. Това са ми водещите мисли, когато обличам нещо. Дали е модерно ми е последна грижа.

# 412
Значи това жените сме много “шарени” хора.
Важното е да се чувстваме уверено в дадена дреха. Ето днес реших, че 6 рокли ги “зачерквам “от гардероба. Тази година не стигнах до тях. Утре ще си прередя още едно рафтче. Предполагам и от него ще има подобни дрешки…:)
Сега да ви питам нещо, има един български бранд, дрехите на който наподобяват на Avin, цветове, модели, всичко е страхотно. Не мога да се сетя как беше….
Голямо търсене и не се сещам..
Ако някоя мацка може да помогне? 🫣

# 413
На мен посмъртно не може да ми се случи да изкарам часове в мерене на дрехи, най- много три неща едно след друго пробвах наскоро и накрая пак останах с първото, което облякох.
Именно, за да няма повторение , си сменям периодично дрехите, не искам да си водя записки кога къде какво стм носила.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 08:47 от Mateah

# 414
Проблема със свръхконсуматорството реших, като си "дигитализирах" целия гардероб от-до, до най-дребната джунджурийка, която притежавам. Под снимките си слагам и записки, например размер, дължина на крачол, височина на ток, материал, име на цвят, дали върви студен или топъл на живо и т.н. Страшно ми е полезно, и при пазаруване, и при планиране, защото в противен случай абсолютно никога не бих могла да запомня всичко, а и би било затормозяващо да се опитвам. Имам цялото нещо и на телефона и го вадя при нужда, спасявало ме е в много случаи от несполучливи покупки; чучнала съм един стар таблет специално за тази цел насред гардеробната също. Много ми помага да мога да видя всичко наведнъж (е, разделено по категории) и да си миксвам и мачвам колкото ми душа иска.
Дрехи, които бих могла да изхвърля с чиста съвест, нямам -  стремня се да купувам обмислено отдавна, основно дизайнерски и само естествени материи (с изключение, разбира се, на дрехи за спорт, вечерни рокли, зимни якета и пр.). Имам много дрехи на повече от десет години, всъщност за мен е задължително условие при взимане на решение да мога да си представя как предавам въпросния артикул напред в поколенията (на някоя бъдеща снаха,че съм мъжка майка 😅); това да купя нещо за един сезон няма как да стане. Проблемът ми е с обувките, ох, клише и тегоба. Не мо'a се запра, имам толкова никога неносени чифтове, с които не мога да се разделя. Имам и склонност да купувам един модел в по два-три цвята, понеже като си харесам нещо красиво, което освен това е и удобно и е от качествен материал, и ме наляга една стръвност.😅 Пространството не е проблем, ама почва да ме стяга шапката...

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 01:15 от Flâneuse

# 415
Мислех да процедирам по същия начин. Кое приложение използваш?
Проблема със свръхконсуматорството реших, като си "дигитализирах" целия гардероб от-до, до най-дребната джунджурийка, която притежавам. Под снимките си слагам и записки, например размер, дължина на крачол, височина на ток, материал, име на цвят, дали върви студен или топъл на живо и т.н. Страшно ми е полезно, и при пазаруване, и при планиране, защото в противен случай случай абсолютно никога не бих могла да запомня всичко, а и е затормозяващо.
Дрехи, които бих могла да изхвърля с чиста съвест, нямам, (с изключение, разбира се, на дрехи за спорт, вечерни рокли, зимни 1

# 416
Stylebook си ползвам отдавна

# 417
Не ти ли отне много време? Иначе супер идея.

# 418
Честно казано, не помня вече😄 Отдавна започнах, и много бързо ми стана навик всичко ново да добавям веднага след сдобиване с него, което отнема буквално минута. Същата система поддържам и за книги и парфюми (и други неща, които колекционирам), че и там не се вижда краят😊 Няма нужда дори от приложение, може да се направят просто папки и в днешно време почти всеки артикул си има снимка на сайта на марката (или по други сайтове, ако е стара колекция), сваляш и си пушка. Адски удобно е, не мога да си представя вече да я нямам тази база данни и да трябва да разчитам на памет.

# 419
  • Street of Dreams
Цикламената.
Аз имам друг проблем. Лятото си идваме с девойките за по месец и половина в бг. Багажът го стягам в последният момент и редовно се оказвам с 23 кг дрехи и драма какво да облека Scream
Пак радикално решение предлагам - оставяш си в гардероба само дрехи, в които изглеждаш феноменално и ги скъсваш от носене, после нови. Така, като дойде време за пътуване, отваряш гардероба и куфара и слагаш каквото хванеш - все ще е хубаво. Аз поне така правя напоследък, но все има нещо за отстраняване. Например една приятелка заминава скоро за Рим, снощи й дадох 4 рокли и й казах, че може и да не ми ги връща.
Е, имам и два рафта с домашни дрехи, мекички и удобни.

Ли Лу, преди съм купувала разни промазани материи, примерно шлифери или няколко интересни дъждобрана, но отдавна ги няма в гардероба ми и не се сещам точно. От години не ходя на работа (или много рядко), та не ми се налага да гледам за подобни. Иначе любимото ми е едно тънко яке на Адидас Силвърстар - леко като перо от промазка, до коляното и с колан. Не особено спортна визия.

Когато преди години ми се зараждаше идеята, че гардеробът ми ми тежи, и аз бях инсталирала апликация - даже бях писала тук. Падна голямо снимане, снимах и конкретни аутфити - кое с кое да комбинирам, бижута, обувки. Голяма играчка беше и пак ми стана едно задушно. Апликацията ми омръзна още преди да започна да ползвам постигнатия резултат.

Като цяло, колкото повече се освобождавам от необходимостта да имам и да трупам, по-добре и по-леко ми става. Но имам още дълъг път пред себе си.

Общи условия

Активация на акаунт