Модни консултации - 73

• 74 662
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Flâneuse, напълно съгласна Simple Smile гребенчетата за топчета са много практични, моето си го купих от едно химическо чистене и е по-добро от електрическите машинки.
Не знам за сегашния кашмир, но преди много години във времето на корекомите и балкантурист си купих монголски кашмирен пуловер за "безсрамните" тогава 60 лв. Ами буквално го скъсах от носене цели 10 години, е как не мръдна, не се степа и не стана на топчета. По същия начин и с пуловерите тип "шетланд", пазя един пак от онези времена. Къде отиде качеството, нямам идея.
Има и няколко български онлайн-магазина, където предлагат пуловери от фина вълна 100 % на много прилични цени.

# 586
Може ли снимка на тези гребенчета и от къде може да се купят?

# 587
Ето това представлява:

Има го онлайн като "Гребен За Лесно Премахване На Топчета По Дрехи", "гребен за пилинг на вълнени дрехи".
Цена онлайн 12 лв.

# 588
Аз си купувам кашмирени дрехи и шалове от Falconeri. Не обичам пуловери и моите са повече жилетки. Не са евтини като H&M, но са съпоставими с American Vintage, които пуснахте по-горе, но в състава им видях смески, а Falconeri са 100% кашмир. През сезона, докато ги нося, пера един-два пъти на специалната програма за вълна в пералнята, но финално пролетта ги нося на химическо, където знам, че "решат" всички вълнени дрехи с такова гребенче. Правейки така, никога не са ми ставали на топчета, години наред вече.

# 589
  • София
Това гребенче дали повече щади дрехите от машинките за епилиране на вълна?
На мен кашмирените пуловери ми се натопчват, някои от вълнените - също. Най-малко натопчващ се е мериносът по мои наблюдения.

# 590
  • София
Flâneuse,
Има и няколко български онлайн-магазина, където предлагат пуловери от фина вълна 100 % на много прилични цени.

Може ли да споделите бг сайтовете. Доволни ли сте от качеството.

# 591
Имала съм машинка, но не се справяше така добре, както гребенчето.  Пуловерите ги реша много леко само там, където има топчета, не съм забелязала изтъняване и повреда. Много обичам кашмир и ангора, да ми е топло и мекичко само с една дреха под якето или палтото.
Ето и сайтовете - не съм пазарувала, за да споделя мнение.
https://www.mahogany.bg/lyksozni-damski-drekhi-ot-kashmip/ - същите цени като Falconeri;
https://atan.bg/bg/catalog/ - бургаска фирма, при това отдавна на пазара, поне на снимка изглеждат добро изпълнение, имат плетива 100 % вълна;
https://www.merinossa.com - ръчно плетени или машинно плетиво по поръчка, само два модела ми хванаха окото. Пуловерите тип исландски са 100 % вълна за разлика от предлаганите по сайтове от типа на about you, където на същата цена са с примеси от синтетика.
Скоро не съм пазарувала от Benetton, не знам сега с какво качество са.

# 592
  • София
Billie, благодаря за отзива за гребена и линковете!

# 593
От ангора бягам като дявол от тамян, както и повечето марки в от десет години насам, най-наскоро баннали материала са Kering (собствениците на Гучи, YSL и т.н.). Добива се от зайци в Китай, като причината е, че се прави с особена жестокост, скубят се живи брутално и с часове/дни и е абсолютен филм на ужасите. Не мога да нося подобно нещо. То не знам дали има изобщо марки, които да ползват вече, освен нещо на местно ниво?

# 594
Не знаех това за  ангората, какъв ужас само! Добре че не съм попадала на филмчета по темата

# 595
  • в пералнята
Аз си купувам кашмирени дрехи и шалове от Falconeri. Не обичам пуловери и моите са повече жилетки. Не са евтини като H&M, но са съпоставими с American Vintage, които пуснахте по-горе, но в състава им видях смески, а Falconeri са 100% кашмир. През сезона, докато ги нося, пера един-два пъти на специалната програма за вълна в пералнята, но финално пролетта ги нося на химическо, където знам, че "решат" всички вълнени дрехи с такова гребенче. Правейки така, никога не са ми ставали на топчета, години наред вече.
Falconeri точно не препоръчвам, имам една жилетка, стана на дреп от 2 носения... Иначе беше много красива и дойде в уау опаковка, но само толкова.

# 596
Дреп топченцата ли са?
Аз ги открих преди 8-9 години и от тогава всяка година си купувам по едно ново нещо, като още имам и първата жилетка в съвсем добро състояние. 🤷♀

# 597
  • в пералнята
Не на топченца, а се разтегна и изгуби тотално форма.
А не я бях и прала.

# 598
Здравейте, кажете ми коя марка е този гащеризон

# 599
Генериран от AI. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт