ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, имам въпрос към тези с  високото кръвно. Снощи си го измерих и си беше 120/80, но днес сутринта пих кафе на гладно (знам, че не трябва) и после като го измерих беше достааа високо. Вие какво пиете за нормализиране на кръвно и сваляне. Вечер приемам аспирин акрад ако има знаечение. Много ви благодаря,притесних се предполагам че е заради кафето,но от време на време усещам сърцебиене.

Моята аг ме предупреди за сърцебиене и секрети от носа на последния преглед - било нормално и да го очаквам.. 🙄

# 211
Момичета канела не, навсякъде пише че е токсична. Аз сега не съм вдигала все още пу пу, но мин година на нервна почва вдигах, при все, че нормалното ми е 90/60 имах и до 140/90, така че 1во и най-важно мериш 3 пъти през 5 мин. Ако е високо и след 3 мерене сока на един лимон, пиеш на екс, или глог на капки във водичка, свалят го и двете неща.

# 212
Четох и аз за течащи носове при бремемонност, не мислех, че на мен ще ми се случи...е от една седмица се събуждам със запушен нос, с инхалации и солен разтвор се отправям, но е много тъпо  Rolling Eyes Dizzy Face

С косата и кожата са си ми същите като преди, без промяна на козметиката, с момиче ...макар, че ми се струва рано, вероятно тепърва започва веселбата...

Иначе продължава експеримента /дали водата помага за контракциите и матката/ май има ефект или съм една побъркана първескиня Laughing

# 213
Когато отида на консултация при моя гинеколог всеки път ми мери кръвното, но тъй като отида вече в кабинета и не знам какво ще чуя и изпадам в паника го вдигам и сестрата все го мери 140/90 и ми изписаха Допегит, но по тяхна препоръка се мери вкъщи сутрин след ставане на обяд и вечер. Вкъщи всичко ми е наред. Но ида ли при лекар го вдигам. Засега не пия хапчетата. Но моята гинеколожка казва, че след 26-та седмица, ако продължавам така с паниката и вдигам кръвно задължително консултация с кардиолог.

# 214
Здравейте, момичета. Имам въпрос, свързан с болничните. Колко дни болничен преди официалните 45 дни преди термина, можеш да си пуснеш, без да трябва да минаваш през някакви комисии? Иска ми се да имам някакъв по-точен план, който да кажа и на работодателите, но и в същото време да на прекалявам много. Естествено, ако се наложи по някакви спешни фактори друго, това няма значение. Питам само, в случай че всичко върви нормално.

# 215
Здравейте, момичета. Имам въпрос, свързан с болничните. Колко дни болничен преди официалните 45 дни преди термина, можеш да си пуснеш, без да трябва да минаваш през някакви комисии? Иска ми се да имам някакъв по-точен план, който да кажа и на работодателите, но и в същото време да на прекалявам много. Естествено, ако се наложи по някакви спешни фактори друго, това няма значение. Питам само, в случай че всичко върви нормално.

Аз съм в 14 г.с. и от вчера съм в болничен, ако си в тази седмица или малко след нея няма проблем да ти се издава. Първо се издава от гинеколога 14 дни и после се минава на всеки 30 дни на комисия.

# 216
Момичета, вече и Свеки знаят, че ще имат внучка. Очаквахме всякакви реакции, но не и тази която се случи - усмивки, "Наистина ли?", "Аз очаквах, че ще има нещо такова - предната нощ сънувах баба ти се разхождаше с малко момиченце с рокличка"..а дори не беше споменат пол Simple Smile Адски много мило ми стана, нямате представа какво означава това за мен!

Аз тази нощ пък сънувах корем, който малко дори се движеше от шутовете вътре Grinning

# 217
daisy85 Нормално, това е т.нар. "ефект на бялата престилка" - при много хора се получава вдигане на кръвното в лекарския кабинет преди мерене, заради стрес/вълнение от самото посещение и преглед там. И аз съм така. Simple Smile

# 218

Аз съм в 14 г.с. и от вчера съм в болничен, ако си в тази седмица или малко след нея няма проблем да ти се издава. Първо се издава от гинеколога 14 дни и после се минава на всеки 30 дни на комисия.
В 16-та съм в момента. Т.е. ако не искам да минавам комисия, официално 14 дни е болничният, който може да се отпусне (преди майчинския, започващ 45 дни преди термин). Благодаря Simple Smile

# 219
  • София, България
Точно така, 14 дни само е болничния, който може да се пусне. Може фиктивно да бъде настанена жената в болница и да се издаде от болницата още 30 дни, но това не бих го направила аз лично. Вече всеки си преценява Simple Smile Иначе се минава ЛКК на всеки 30 дни.

# 220
Здравейте, момичета. Днес имах нормален преглед при гинеколога. Бях много приятно изненадана, че този път лекарят ме гледа чрез коремен ехограф (12+5 дни), мислех си, че е от по-късен етап. Бебето се развива добре за седмицата. Аз завършвам първия триместър с - 3 килограма и това си е.
Междудругото се чудех дали бебето на по-високи родители расте по-голямо в корема. Аз съм 1.70, но бъдещият ми мъж е 1.93. Или става дългуч след това 😅 От вчера имам постоянни болки вдясно в кръста, но гинекологът ми не видя нито контракции, нито проблем с бъбреците. Питах го дали да пия нош па, но той не знаеше за него, изглежда тук го няма на пазара. Каза, че ако много ме боли да взема парацетамол и да дойда пак, за да ме изпрати на уролог. И да не пия много болкоуспокояващи, за да не замаскират проблема. Засега ще изчакам и няма да пия нищо.

# 221
Аз подариха на майка ми тениска, на която пише: супер мега яка БАБА.. тя я отвори и ме погледна с думите: това не е ли за баба ти, Карена? И един очуден поглед .. 😃много се смях, после плакахме от радост 🥲

# 222
Забравих да напиша, че попитах гинеколога ми дали да започна да си мажа корема вече с нещо. Той ми каза, че не, и че при малък корем е много вероятно след това да се образуват стрии, ако си предразположен. Аз няма естествено да разчитам само на ген, но се надявам той да работи в моя полза 😅

# 223
  • София
Забравих да напиша, че попитах гинеколога ми дали да започна да си мажа корема вече с нещо. Той ми каза, че не, и че при малък корем е много вероятно след това да се образуват стрии, ако си предразположен. Аз няма естествено да разчитам само на ген, но се надявам той да работи в моя полза 😅

Мъж ли е? Grinning

# 224

Какво има предвид под "малък корем" ?
Малък сега и , че рязко ще се разтегне или като цяло , защото не всяка бременна има голям корем.

Общи условия

Активация на акаунт