ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 923
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Когато отида на консултация при моя гинеколог всеки път ми мери кръвното, но тъй като отида вече в кабинета и не знам какво ще чуя и изпадам в паника го вдигам и сестрата все го мери 140/90 и ми изписаха Допегит, но по тяхна препоръка се мери вкъщи сутрин след ставане на обяд и вечер. Вкъщи всичко ми е наред. Но ида ли при лекар го вдигам. Засега не пия хапчетата. Но моята гинеколожка казва, че след 26-та седмица, ако продължавам така с паниката и вдигам кръвно задължително консултация с кардиолог.

Аз заради това ходих на кардиолог, но и без това си знаех - хипертония на бялата престилка, мине ли прегледа 120/80 заковавам 😂

# 226
Дааа, гинекологът ми е мъж 😄. И да, че сега като имам плосък корем, после като порасне и... щял да се нацепи много. Но надявам се да го опровергая с времето 😄

# 227
  • София
Daisy, спирай кафетата, освен безкофеиновото. Ако редовно си го мериш над 135/85, почвай допегита както са ти го предписали. Това е стандартното лекарство за кръвно за бременни. На мен ми дадоха и изоптин вечер.

# 228
#Valerita, моя приятелка беше сънувала починалата й баба как й дава розови обувчици за бебе. Тя тогава още не е знаела, че е бременна и роди момиче . Аз пък преди да разбера, че съм бременна, се зацапвах около дните на цикъла и не си бях правила тест за бременност. Но вечерта преди датата на цикъла ми, сънувах семейството ми и себе си как съм гушнала около 6-месечно бебенце- моето момиченце. Бяхме в любимия ми хотел на Златни пясъци. А аз винаги съм казвала, че ако имам дете, това е перфектният хотел, даже приятелят ми не му намери недостатъци, а те германците все за нещо ще мрънкат😄Но така де, имах един тест и даже не исках да го похабявам, но излезе ярка червена черта, даже преди контролната. В този смисъл вярвам, че има неща, които не могат да се обяснят, но са факт.

# 229
Daisy, спирай кафетата, освен безкофеиновото. Ако редовно си го мериш над 135/85, почвай допегита както са ти го предписали. Това е стандартното лекарство за кръвно за бременни. На мен ми дадоха и изоптин вечер.
Лейди, от деня, в който направих положителен тест за бременност спрях кафето. Такова кръвно вдигам само в лекарския кабинет. Вкъщи, на работа всичко ми е наред, меря го постоянно и е 120/80 или 120/75. Просто вече развивам някаква паника, какво ще ми се каже при всяка консултация. А и откакто ми излезе проблемен пренатален тест се събуждам със сърцебиене, виене на свят и бучене в ушите през нощта. Кръвното пак е нормално бетон, но пулсът стига до 100/105. Докторите казват, че такъв пулс е нормален за бременността. Освен да отида на психиатър, за друго не се сещам Smile

# 230
Мен АГ ме прати н психиатър заради тази “хипертония на бялата престилка” но сега смисъл няма защото не можеш да пиеш нищо 🤣

# 231
  • София
Elface ясно защо  така отговаря за стриите

Дейзи мога да ти дам контакт на психолог която се занимава с бременни

Мале аз съм обратно, като видя лекар се успокоявам

# 232
Майчета какво мислете за резултатите ми, дали са добре? Чак утре трябва да ходя при гинеколога.

# 233
Woman89, на мен ми изглежда супер резултатите ти,  честито! И при мен нухалната трансулсенция беше толкова и АГ каза, че е чудесна и тънка.

# 234
Elface , аз съм 1.70 , мъжът ми е 1.80 почти и синът ни се роди 3.700кг , 53 см. В стаята в болницата бях с момиче , което беше дори по-високо от мен , съпругът и също беше доста по-висок , а бебето се беше родило 2 кг и нещо доста по-малко см , а само 2 седмици преди термин. Може би е имало някаква причина да изостава растежа в корема , но после това бебе почна да расте с много бързи темпове и вече когато бяха на 2 месеца децата ,нейното беше по-голямо от моето , по-бързо се развиваше във всички отношения и дори сега си е по-едро. Понеже сме в един комплекс и се засичаме си правя сравнение ,иначе и двете деца бяха момчета. Може би е относително, но май в повечето случаи ,когато родителите са по-едри и високи и бебето се ражда такова.

Относно външния вид и "красотата" мен май този път ще ме подмине това греене ,което излъчват бременните 😀 започнаха да ми излизат пъпки по ръцете , по лицето. В косата не забелязвам някаква промяна. Със сина ми като бях бременна ми беше много чисто лицето и косата супер здрава , реших да отида на фризьор да ме подстрижат и да ми направят прическа ,че бяхме на сватба и фризьорката гледа , гледа и ми каза ,че нямам нито един цъфтеш ,че е супер здрава.

# 235
Woman89, на мен ми изглежда супер резултатите ти,  честито! И при мен нухалната трансулсенция беше толкова и АГ каза, че е чудесна и тънка.
🤗🍀

# 236
Успокоих се, аз съм 185 см, ММ е 200 хахах викам си какво ли голямо бебе ще излезе, както и върви по-голямо 🤣🤣

# 237
Аз съм висока 166 см., ММ 200см. ....освен височината той е доста широкоплещест с голяма глава и кръгло лице, винаги съм се шегувала, че не ми е ясно как ще раждам неговото дете... докато един ден не ми казаха /не знам колко е вярно/ че бебенцата се раждат с приблизителните размери, с които се е родила майката ... оказа се, че ММ се е родил 3200 гр., а аз 3950 гр.

# 238
Синът ми се роди с абсолютно същите мерки като на баща си , той също е бил 3,700 , 53 см , а аз 3.500, 51 см. Общо взето за мен тук е теории на вероятностите колко кг и см ще се роди 😀

# 239
Това, което аз съм чувала е, че ако е момче - майката се разхубавява, ако е момиче, погрознява, защото дава от своята красота на дъщерята.. Joy

Общи условия

Активация на акаунт