ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 34 001
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
#Tsvetkova, на мен веднъж ми бяха изписали компресивни чорапи. Процедурата беше, че отиваш в аптеката и там аптекар ти взема размерите, за да пасва всичко. Около една седмица отнемаше, за да бъдат готови. И сега ще е така. Не зная каква е процедурата в Бг, но ако е само за профилактика, може да си вземеш от сайт, но при проблеми с вените според мен, трябва да бъдат предписани от специалист. На мен така даже ми поема разходите здравната каса.

# 331
Има ехограф домашен дето точно на телефона го виждаш, но си е цифра нещо от сорта на 6-7 хиляди хахах ако си милионерска съпруга

Joy Joy Joy ще има да почакам докато натрупаме милионите

Относно очите, аз пък съм с астигматизъм. Ще се прегледам обстойно, разбира се, при специалист по някое време, но някоя да знае дали е противопоказано за ест. раждане?

# 332
И аз съм с астигматизъм и последно когато бях на лекар , налягането ми беше високо и дори преди да знам,че съм бременна , доктора каза ,ако забременея скоро ,да го посетя малко преди термин и ще се каже на 100% как ще е възможно да е раждането.

Днес мина първата ми фетална , вече и аз съм в крак с Вас ,нищо,че за половината предстои втората.☺
АГ преди да знае за  резултата от пренаталния каза " знаете,че е момче , нали , надарен " 🤣 ММ зяпна хахаха.
Всичко е наред , очакваме БХС за риска от прееклампсия, всичко останало си му е в норма. Върви си младежа с дълги крайници.
С предна плацента и все още ниско долу.
Термин 30.12 , но ще се измести заради секциото.
Сега преглед чак след месец.
Записах се и най-после на ЖК , алелуя.
Днес ще пия един сок за здраве 🤣 както казва ММ "почерпи се"🤣

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 12:34 от diorgg

# 333
  • София, България
Аз да питам за ЛКК: някоя от Вас знае ли до колко дни след свършване на предния болничен трябва да се отиде на комисия за удължаване? Разбрах, че преди да свърши не може да се отиде, защото излиза, че за тия 2-3 дни може човек да се е оправил, дето се вика, ама колко време след края на болничния трябва да се отиде и да се издаде назад, за да не се води прекъсване?

А относно очното налягане, аз ходих с миналата бременност и наистина много рядко е предпоставка за секцио, но е хубаво да се отиде. Мисля, че се ходи след 7мия месец.

# 334
И при мен преди няколко години на профилактичните годишни прегледи ми бяха измерили гранично/към високо вътреочно налягане и тогава лекарят ме беше посъветвал след време да отида на очен и отново да се провери, но така и не отидох. Иначе не нося очила/лещи, но явно и това трябва да се проследи, наред с всички други изследвания в тоя период.

# 335
Да ви се оплача. Както си мислех, че нямам корем и не си личи, се оказа, че не влизам в рокли, които ми ставаха преди 2 месеца 🫣

# 336
Аз да питам за ЛКК: някоя от Вас знае ли до колко дни след свършване на предния болничен трябва да се отиде на комисия за удължаване? Разбрах, че преди да свърши не може да се отиде, защото излиза, че за тия 2-3 дни може човек да се е оправил, дето се вика, ама колко време след края на болничния трябва да се отиде и да се издаде назад, за да не се води прекъсване?

А относно очното налягане, аз ходих с миналата бременност и наистина много рядко е предпоставка за секцио, но е хубаво да се отиде. Мисля, че се ходи след 7мия месец.

Моят изтече на 19 и точно на 19 отидох и дадох на комисия за болничен, като там попитах дали понеже удължавам предния ще е пак от 19 и те ме увериха, че няма да е прекъсван и няма проблем 👌🏻

# 337
peanut на мен ми казаха ,че можеш да отидеш един ден по-рано ,на датата на която изтича или един ден след това.( в МБАЛ Света София) Обаче  ми се струва ,че всяка болница си прави както си знае.Аз звънях на регистратура да ме свържат с някого да си задам въпросите ,понеже жената която издаде болничния беше супер крива и нищо не ми обясни ,но ме свързаха пак с нея и направо се отказах 😁Пробвай да звъннеш в твоята болница и да ти кажат със сигурност.

# 338
#Krasi Koleva, нормално е. И аз съм супер слаба без корем, но ханшът ми се разшири още в началото. Аз вече си пробвах летните дрехи. Всички  skinny дънки и къси панталонки не ми стават 😅 Спортните клинове ме стягат. Даже като ги гледам са ми нереално малки като за някоя кукла 😄. Роклите и полите ми стават, друг е въпросът, че в момента не ги нося, защото не се харесвам в тях като съм толкова слаба.

# 339
  • София, България
pivolini, Tynidevil, благодаря ви. Казусът е, че при издаването на болничния м. Август няма да мога да отида в седмицата, в която изтича. Но сега като отида на 4 юли ще питам колко дни след изтичането на болничния може да се издаде без прекъсване. Аз принципно нямам проблем с прекъсване, защото съм на минималната заплата и няма какво да се преизчислява особено, но все пак….

# 340
Да се включа и аз за летните дрехи - никои къси панталонки няма да мога да нося това лято, някои от по-впитите рокли - също Joy , но това не ме притеснява много. Повече съм отчаяна за всички есенно-зимни, които ще трябва да сменя живот и здраве след няколко месеца

# 341
#Krasi Koleva, нормално е. И аз съм супер слаба без корем, но ханшът ми се разшири още в началото. Аз вече си пробвах летните дрехи. Всички  skinny дънки и къси панталонки не ми стават 😅 Спортните клинове ме стягат. Даже като ги гледам са ми нереално малки като за някоя кукла 😄. Роклите и полите ми стават, друг е въпросът, че в момента не ги нося, защото не се харесвам в тях като съм толкова слаба.
Аз съм по същия начин 😂 Късите панталонки ме стягат, кленовете също. Явно и на мен ханша ми се е разширил без да има видима разлика 😁 Относно зимните мисля да си взема само клинове, имам от сестра ми дънки за бременни, зимни рокли. Не мисля да купувам нищо

# 342
Cookies, аз мисля живот и здраве да си взема едно зимно яке, два панталона и това е.

# 343
Да се включа и аз за летните дрехи - никои къси панталонки няма да мога да нося това лято, някои от по-впитите рокли - също Joy , но това не ме притеснява много. Повече съм отчаяна за всички есенно-зимни, които ще трябва да сменя живот и здраве след няколко месеца

Мен откровено си ми плаши зимата хахах аз до сега трудно си намирах дълги панталони за моя ръст 185, сега не ми се мисли, якето ще е откопчано просто докато родя 👌🏻🤣

# 344
Аааа не , Tinydevil те сега нали са модерни чувалестите големи якета,където и да си 50кг и 80кг , все влизаш в един размер.
Една голяма парка с колан и даже и после ще я носим!
2-3 клина от пепко , 2-3 екипа от ризървд и синсей и готово.

Общи условия

Активация на акаунт