ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 34 004
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Сега минах при докторката. Каза, че според нея са добре, нищо че за Даун за възраст ми е 1:470, нямало нужда от прена тест. На 34тодини съм. Някоя от вас имала ли е такъв резултат и какво е правила?

# 346
Аз лятото ще го карам на свободни рокли, наесен не ми се мисли какво ще обличам 🤪😂

Woman89, моят резултат е по-зле и ще правя тест

# 347
diorgg не бях се сещала за парките, иначе клин ще е да, за екипче от ризървд и преди ни бяха къси сега с коремче като порастне не знам хахах но клинче да

# 348
Момичета, искам само да ви кажа, какво направи таткото днес..Имаме споделен, семеен календар по телефоните, в който вкарваме важни неща, за да не забравим (заедно с нотификации седмица и един ден преди "събитието"). Слагат се неща от порядъка на маникюри, фризьори, прегледи, груминг на кучето, ремонти, плащане на данъци и прочие.

Днес получавам нотификация, че е добавил в календара запис за 14 Декември, кръстен "Bebka", с напомняне седмица преди това..сакън да не вземем да забравим, че ще дойде "бебка" Joy

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 14:37 от Valerita

# 349
Днес получавам нотификация, че е добавил в календара запис за 14 Декември, кръстен "Bebka", с напомняме седмица преди това..сакън да не вземем да забравим, че ще дойде "бебка" Joy
Човекът е на принципа: "глупавят помни, умният записва! 😀

# 350
Valerita, може ли да кажеш кой е този календаар, иначе човека отразява събитието 👌🏻🤣

# 351
Tinydevil, ние ползваме споделен календар на Айфоните. При андроид може да се направи през гугъл.

Иначе за таткото, май не сме имали още разговорът, че термина е само "препоръчителна" дата, а не дефинитивна и забита на камък Grinning

# 352
Офф тук се затрудних. Избирам си крем със слънцезащита за лице 50+, да е натурален продукт, горе-долу се справих. Обаче реших да проверя козметиката си за забранени субстанции. За витамин А(ретинол) е ясно, че не бива да се използва, но има и някои други съставки. И като погледна на опаковките едно дългооо съдържание на съставките... Освен това не трябва кремовете да включват парфюм, а при някои от кремовете имат. Та въпросът ми е вие проверявате ли състава на козметиката, която използвате и изключили ли сте такава с парфюм в съдържанието?

# 353
Аз мисля да ползвам този, не съм проверявала съставките една по една

https://myecoswitch.com/product/sunscreenlotion-etnabio/

# 354
Аз бях питала в група за красота във ФБ, предложиха ми wooden spoon или всеки който има само минерални филтри казаха, че е окей 👌🏻

Аз и преди бременноста проверявам на всичко състава, използвам INCI Beauty приложение за да видя кои продукти нямат чак толкова много “лоши” съставки

# 355
  • Свищов
Има ехограф домашен дето точно на телефона го виждаш, но си е цифра нещо от сорта на 6-7 хиляди хахах ако си милионерска съпруга

Joy Joy Joy ще има да почакам докато натрупаме милионите

Относно очите, аз пък съм с астигматизъм. Ще се прегледам обстойно, разбира се, при специалист по някое време, но някоя да знае дали е противопоказано за ест. раждане?

Аз съм с астигматизъм и два пъти съм раждала нормално. Миналата година след втората бременност обаче се наложи да сменям очилата, че всички стойности ми се бяха променили и старите ми бяха много слаби. Обясниха ми, че след бременност е нормално, а и аз не бях ходила на преглед от 4-5 години.

# 356
  • София
На мен лекарят, който ме следи по ЗК каза, че в моя случай “да не си правя илюзии за нещо друго”. Другата АГ в частната клиника ми каза, че не е 100% задължително, ако хипертонията е контролирана с лекарства, не се развият усложнения и бебето е с главичката напред след 36 седмица.
При всички случаи, ако засичаш такъв проблем, иди на кардиолог да прецени дали имаш нужда от лечение и какво. Рискът от неконтролирана или внезапно развита хипертония по време на бременност е с пъти по-голям и опасен за бебето от хапчетата. Те ги съобразяват с бременността.
Краси и Woman89, моят риск за Даун е 1/360 и аз ще правя пренатест само за този риск.
От запознатите,може ли някой да каже при високо кръвно, задължително ли е секцио? и има ли някоя,което е раждала естествено с високо кръвно?

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 15:25 от ЛейдиРоуз

# 357
Лейди Роуз къде ще го правиш? дано всичко е наред 🍀

# 358
Аз ще правя veragene , като ще се дават пари за малко повече отгоре да е по-пълна информацията.

На мен лекарят, който ме следи по ЗК каза, че в моя случай “да не си правя илюзии за нещо друго”. Другата АГ в частната клиника ми каза, че не е 100% задължително, ако хипертонията е контролирана с лекарства, не се развият усложнения и бебето е с главичката напред след 36 седмица.
При всички случаи, ако засичаш такъв проблем, иди на кардиолог да прецени дали имаш нужда от лечение и какво. Рискът от неконтролирана или внезапно развита хипертония по време на бременност е с пъти по-голям и опасен за бебето от хапчетата. Те ги съобразяват с бременността.
Краси и Woman89, моят риск за Даун е 1/360 и аз ще правя пренатест само за този риск.
От запознатите,може ли някой да каже при високо кръвно, задължително ли е секцио? и има ли някоя,което е раждала естествено с високо кръвно?

# 359
Относно слънцезащитата, аз нямам избор /или поне не съм открила такъв/ тъй като имам алергична кожа и единствената слънцезащита, която ми понася е на Eucerin Sun allergy protect....съставът й не е най-доброто, но...
wooden spoon са супер.
Относно дрехите и аз мисля да изкарам лятото /надявам се до късна есен/ с рокли, но после ще трябват поне едни дънки, яке, клинове...

Общи условия

Активация на акаунт