ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 794
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Момичета по повод статията на ЛейдиРоуз, как да симптомите при Вас, има ли някакво проблясване в тунела или все същата работа.

Аз два дни се боря с болките в корема и кръста, а днес и с главоболие, което както винаги с нищо не минава. Апетита ми намаля,което уж трябва да е обратната. Не ми се гади, но много, много се измарям , задъхвам и общо взето нямам никаква активна дейност - непосилна ми е.
Но аз днес влязох в 13гс , така че може би има време да отшумят при мен. Другата събота вече официално в 4ти месец, Дай Боже!

# 571
Аз проядох месо днес вече в 17 г.с., имам повече сили не заспивам в 22:00 вече 👌🏻😁 имам в кръста опъвания от време на време, нямам запек, ниско кръвно и с яденето един ден имам апетит, един ден не 😁

# 572
  • София
Diorgg още 2-3 седмици има за да се наместят чакрите.

# 573
  • София, България
За главоболието вчера в аптеката като исках да си купя парацетамол да си имам, ми препоръчаха Панадол Optizorb. Било по-пречистено, за бебета, бременни и малки деца.

Втория триместър си е светлина в тунела, определено. Но мен пък тази жега мен много ме мори. Sad

# 574
Аз пих Аугментин, което е същото като Амоксиклав, за Е.коли в урината. 2 пъти по 1000 мг на ден е стандартна доза, и на мен така ми го изписа АГ.

# 575
тоест си пила общо 4 таблетки за 24 часа ли?
че моя аг това има предвид, по 2 таблетки на всеки 12часа..

Четох упътването сега на амоксиклав, макс го дават 3 пъти по 1 таблетка... не ми се връзва нещо..

Аз пих Аугментин, което е същото като Амоксиклав, за Е.коли в урината. 2 пъти по 1000 мг на ден е стандартна доза, и на мен така ми го изписа АГ.

# 576
Явно само аз още не мога да се отърся от симптомите. Тая сутрин с отварянето на очите ми почнаха позивите за повръщане. Умората все още ме тресе, даже в момента лежа на спалнята, без никакво желание да стана.

# 577
Валерита, аз също имам такива дни, преди 2 дни със ставането повърнах, но са вече мнооого по-рядко ☀

# 578
Задължително скрин-повивалник и аз това имам предвид ... щото кръстчето 🥲
Май и аз ще взема некс то ми и после друго ...а някаква марка конкретно харесали ли сте, тези които ще взимате некст ту ми? 
Благодаря за подсещането за колелцата...не го помислих...
Усещам голямо задоволство в Жирафчето относно закупуването на момичешки дрешки! ❤️ А гнездото ползва ли се? Аз и на него му се чудя...

А какво е захранване по ЗВБ?
Относно статията с полезна информация мен ме опъва гадно корема ниско долу и ми кървят венците...🥲
Да ви споделя, този уикенд сме на СПА, естествено само гледам ММ и компания, надявах се, че поне на слънце ще полежа, но в Сандански се изсипа страхотен дъжд, а пътувахме повече от 400 км, тъй като утре ще сме кръстници на едно бебенце...нямам си късмет, нооо има масажи за бременни и мисля да се самозарадвам поне с това! 🤭

# 579
  • София
За пробиотик препоръчвам този:
https://galen.bg/lactoflor-bio-plus-probiotik-prebiotik-za-stoma … letki-za-smuchene
И Биокулт също е добър. Българските ентеросани също много си ги харесвам.
Неприятно това с бактериите. На басейни ли ходите?
Относно симптомите, при мен умората още не е преминала, особено сега в тия жеги редувани с гръмотевични бури, често ми се спи и правя дълги сиести. Честото пишкане също продължава. Пусках стерилна урина и кръвни, нямам никакви бактерии.
Болки ниско долу почти нямам, само някой път рано сутрин като пърхания и леки убождания вляво и вдясно в матката, за секунди. И като казах рано сутрин, това някой път е в 4-5 и после до 7-8 няма заспиване...
Избягвам дългите пътувания, вече отказах две предложения за море 😞 Просто не ми се рискува. Само самолет бих взела.

# 580
тоест си пила общо 4 таблетки за 24 часа ли?
че моя аг това има предвид, по 2 таблетки на всеки 12часа..

Четох упътването сега на амоксиклав, макс го дават 3 пъти по 1 таблетка... не ми се връзва нещо..

Не, сутрин и вечер по 1000 мг, т.е общо 2000 мг (2 гр.) на ден. Таблетките бяха от 1000 мг. 2 грама на ден е стандарта доза за възрастен.

А за кошарките некст ту ми (тези малките, до 6 мес) - бях разглеждала и на Чиполино и Кика боо ми се сториха доста симпатични и изчистени, приятелки имат подобни модели и са доволни.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 18:51 от PPPPPPPP

# 581
Докато пиете антибиотик внимавайте какво хапвате, че аз от съчетание с риба бях получила брутален обрив по цялото тяло, даже ушите ме сърбяха 🤪🤪🤪

# 582
Като отворихте дума за кошарки да попитам запознатите и по - опитните : Ползвали ли сте сгъваеми кошари ?
   Аз съм решила да купувам дървена ,люлееща кошара. Но след като съобщих на няколко приятелки за бременността и започна едно коментираме и 80 % казват ,че щели да си купят сгъваеми за второто дете . Разбира се ,казаха си доводите и звучат обосновано ,но на мен изобщо не ми вдъхват доверие тези платнени кошари. Вие какво мислите?

# 583
  • София
Сезария аз не харесвам изобщо сгъваемите, имахме за при свекърите и за на път, ей влудяваше ме това шумолене като се обръща. Та обикновенна дървена си ми беше идеална, даже без люлеещ механизъм беше нашата. Ама който каквото си предпочита.

Даже при моите родители баща ми сглоби моето и на брат ми дървеното легълце и си го ползвахме доста.

# 584
Доколкото знам за вентилацията в самото легълце и по-добрата безопасност, за предпочитане е да е дървена кошара.
Иначе аз бях подарила на племенницата ми сгъваема кошара на 2 нива, уж само за пътуване, но те накрая започнаха да я ползват постоянно и за тях е окей. Вече година и нещо я ползват, детето е на година и 8 месеца.
Но от моя гледна точка по-скоро само за първите месеци бих ползвала такъв тип “от плат”.

Общи условия

Активация на акаунт