ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 799
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
И аз за сега нищо няма да купувам. Не мога да се отпусна.
По повод легълцата , ние на есен Дай Боже всичко да е наред, ще започваме ремонт на детска стая и за там мисля да вземем дървена кошара , която след това да става на детско легло. Но в началото бебчето ще спи в спалнята при нас, така че ще взема Next to me, и след това ще я опитам да я продам, защото ще се използва доста малко време. Но имам намерението , да направя така , че да го свиквам да си седи и в стаята, да опознае обстановката през деня, а нощем да не е сам и да е при нас.

# 556
  • София
И аз съм хвърлила око на Next to me, мисля да дебна втора употреба и след 6я месец може да вземем най евтината дървена кошара от ИКЕА, имахме бялата подобна и изгледа 4 деца, много са хубави и издръжливи. Количките са с хубави намаления.

Пуснах сабахлем изследванията, дано няма  проблеми там

# 557
И аз съм хвърлила око на Next to me, мисля да дебна втора употреба и след 6я месец може да вземем най евтината дървена кошара от ИКЕА, имахме бялата подобна и изгледа 4 деца, много са хубави и издръжливи. Количките са с хубави намаления.

Пуснах сабахлем изследванията, дано няма  проблеми там

Маце, стискам палци.
Кога ще са готови, казаха ли ?

# 558
  • София
Излезнаха повечето сега и са ок май, ама ще чакам урокултурата 3-4 дни, тя е най-важната да се види да няма нещо.

# 559
  • София, България
Ние имахме приятел с мебелна фирма и ми направиха скрин-повивалник. То не скрин с чекмеджета, ами просто висок рафт, отголу с рафт за консумативите (памперси, кърпи, мазила) около 105-110 см го направихме висок, за да не се навеждаме излишно. Аз и в темата “подготовка за бебето” писах преди дни, че най-важното е да си щадим кръста и повиване на легло бях решила, че няма да правя и ще си го спестя на максимум.
Кошарата дървената ни е такава, че се маха решетката и става тип “некс ту ми” Grinning както споменах и преди, само едни колелца ще ѝ сложим, че ми беше трудно да я местя да чистя под и около нея. Наистина мисля, че е голямо улеснение кошарата да се мести лесно на колелца, които се заключват.  Simple Smile
Иначе съм съгласна с вас, че е рано за пазаруване. Просто попаднах, пък някои може вече да са готови да купуват. Със сигурност ще имат пак намаления, а Рая Тойс редовно правят такива Simple Smile

# 560
Аз почти нищо няма да купувам, имам чисто нова количка (преди няколко месеца я купих за втория батко), Ergobaby Metro+, страхотна е и много си я харесвам, плюс това имам и спортна количка Hauck Runner 2, защото живеем на село и там е малко по-екстремно на места с чакълестия път, та там по-скоро тази ще ползвам, другата в града като ходим, че все пак сме близо и редовно слизаме 😃 Слинг си имам от големите, ергораница също, легълца си имам 2, дървени, едното му се маха страницата и си го ползвах и с двамата като некст ту ми първата година, имам си и гнездо, единствено повивалника ми се скъса и ще си купя нов. Буквално роднините като ме питат какво да взимат за подарък нямам идея какво да кажа. Та сигурно парички ще искаме и ще мислим. Само дрешки ще трябва да купуваме, момичешки Simple Smile но по-натам.

# 561
  • София, България
Можете да си съберете парите и да купите стол за кола. Обикновено това е нещото, което се купува и с второ/трето дете, че първите си ги ползват Grinning макар че ето, ние наскоро взехме за големия стол, в който детето вече е с колана на колата и фактически ни остана стария за бебето за след кошницата. Но вашите са малки и сигурно ще имате нужда от стол след кошницата Simple Smile
Сещам се и за уред за готвене на пюрета ако не захранваш по ЗВБ.

# 562
  • София
Аз ще изчакам с легълцата и столчетата за кола.
Пускам един полезен линк за най-важните етапи и промени в 4-5ти месец:
https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/chetvrti-i-peti-m … i-riskove-n-40806

# 563
Здравейте момичета, от както съм в болничен, все перипети...
Част от тях:

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 09:18 от Анонимен

# 564
hope, фъстъка също лекува стрептокок, не се притеснявай ще мине и тя пи антибиотик, аз поставях пък вагинален антибиотик, важното е да отмине, според мен и пробиотик няма да е излишен защото стомаха се разстройва от антибиотиците Simple Smile

# 565
Здравейте момичета, от както съм в болничен, все перипети...
Част от тях:
Около една седмица не уринирах нормално, или по цял ден не ходех до тоалетната (буквално от ставане към 7:30-8 до 16-17-18ч не съм имала позиви, а съм пила поне 1,5л вода).. Много често и нямах налягане .. абе чудо..
пускам си ПКК, урина и васерман, излизат ми космически стойности на бактерии в урината 😃

Свързвам се с АГ с голяма мъка, той не е от хората ,които си вдигат телефона и отговарят на вайбър .. Каза "пусни си антибиограма утре сутринта". Добре, айде на ново.. Пускам ..
3 дни чаках резултати - стрептокок група Б, чуднооо 🤯

Едвам се свързвам с АГ (чуваше се сякаш си почива, гледс ТВ)  , пращам му (по негово желание) резултати на вайбър , след около 2часа ме отразява .. Пише ми да си взема антибиотик Amoxiclav , ама да ПРОБВАМ без рецепта, мързи го да пише ли, не знам.. Както и да е, успях да го намеря чрез познати. Само дозировката ме притеснява малко "2x1000mg на 12ч в продължение на7 дни ", мисля да не се доверявам на залюхания доктор, а на фармацевтката, която ми е написала на кутията по "1хапче на 12ч". Та донесоха ми ги днес и ги започвам от довечера и дано да се приключи по-бързо, че ми писна 🫣
Задължително си вземи и пробиотик, както те е посъветвала и Tinydevil,  че антибиотиците едно оправят, друго развалят. И не е лошо да си смениш аг-то, че този ми звучи крайно несериозен.

# 566
  • София, България
hope_k, с Ешерихията коли (това лекувам аз Tinydevil Simple Smile но то все на същия хал) пих 2x500 mg 7 дни, така че и аз предполагам, че може би се е объркал. Тези от 1000 май се пият на 24 часа. От друга страна наистина резултатът е висок. Де да знам…не съм лекар, но 1000 ми се струва доста за два приема Rolling Eyes вземи си пробиотик задължително! Ще се оправиш, спокойно. Сега сме инкубатори за бактерии Animal See No Evil

# 567
Олеее дааа, забравих, а щях да пиша да питам..Тази бременност ще ме довърши вече, паметта ми изневерява якооо 😃
Според вас какъв пробиотик да си взема, вие какви пиете? 😊

# 568
  • София
Или Омнбиотик или по евтин вариант но много хубав е Био Култ. И иди задължително след АБ на нефролог да ти огледат бъбреците.

# 569
Аз пих омнибиотик 6, но има и по-евтини варианти, ама аз като не знаех в началото още ми го изписа Аг и го взех кво да правя🤣

Фъстъче сори, грешно съм запомнила, знам че пиеше АБ защото стомаха нещо ти се беше разбъзикал 😁 иначе да всички сме едни големи инкубатори за бактерийки сега 👌🏻🤣

Общи условия

Активация на акаунт