ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 36 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Свищов
И моето кръвно е ниско, в момента е към 90/60 - 100/70. Високия риск за прееклампсия ми го изчислиха доколкото разбрах точно заради кръвотока в маточните артерии. На феталната д-р Чачева каза да внимавам долната граница да не минава 80.

# 541
Diorgg, правят се едни замервания на маточните артерии (PI) и спрямо техните резултати се изчислява риск. При над определена стойност си е предпоставка, все още е рано за вдигане на кръвно от прееклампсия, става по-нататък.
Виждаш ли си в документа PI замерване, да го разконспирираме?

# 542
Diorgg, правят се едни замервания на маточните артерии (PI) и спрямо техните резултати се изчислява риск. При над определена стойност си е предпоставка, все още е рано за вдигане на кръвно от прееклампсия, става по-нататък.
Виждаш ли си в документа PI замерване, да го разконспирираме?

Сряда го правихме, би трябвало началото на следващата седмица да има резултат и ще видим какво са ми начислили🍀

# 543
diorgg тези замервания са от ултразвука, тях трябва да ги имаш веднага след ФМ

# 544
  • София
Аз писах по-горе по темата, рискът от прееклампсия се изчислява въз основа на плацентарен растеж (под минимума), налягане в маточните артерии, моментното ти кръвно налягане, възраст и евентуална предшестваща хипертония вдига риска с пъти. Като ти мине БХС-то и феталната, сподели риск след крайните изчисления. Самото БХС не е достатъчно.

# 545
diorgg тези замервания са от ултразвука, тях трябва да ги имаш веднага след ФМ

Казаха ми,че ще получа всичко общо на имейл. Попринцип след всеки преглед ми дават лист със замерванията от ехографа. Но този път щяло да бъде общо на имейл, та да видим 🤷🏼♀

# 546
Момичета,риска от прееклампсия на база какво точно се изчислява освен кръвното , което мерят на биохимията.
Аз попринцип съм с ниско кръвно , целодневно и след чаша кола 100/60 ; 90/50 - замаено веселие.
Влизам аз преди да ми вземат кръв за БХС , мери ми го жената 135/75 , оцъклих се , явно физиономията ми е била плашеща, че жената чак се разтревожи и попита дали ми е зле 🤣
Та на база това кръвно,което хииииич не беше реално , а по-скоро както казва докторката ми "сценична треска" , може ли да ми тупнат по - висок риск ?
Още нямам резултати , уж другата седмица , та ми е интересни при вас как е било.

Здравей, по същия начин.. с ниско кръвно съм по принцип,а  там беше 125/80, но ми излезе 1:350 рискът.

# 547
На мен ми казаха, че освен изброените кръвно и артериално налягане, при изчисление на риск от прееклампсия се взима и стойността на хормон от кръвните изследвания PAAP - A.

Фъстъче, да, аз се падам малко по-рано. Но съм много благодарна, че сподели за твоя добър опит с Марковс и ме насочи натам 🫶

# 548
  • София, България
Доколкото знам към риска за прееклампсия се гледа и възрастта на майката, както и това дали нейната майка е имала високо кръвно Simple Smile поне при мен и миналия пътни този ме питаха и въвеждаха данните в нещо като анкета към този софтуер и от там се изчислява. Отделно се въвеждат и кръвотока от матката и данните от измерването на кръвното налягане. На мен ми го мериха и на двете ръце, като на едната ми направиха повторно контролно измерване.

# 549
  • София
PAAP- A е плацентарният растеж. Има референтни стойности. Ако видиш, че е по - нисък, това наклонява везната към риск. Но не е единствено условие.
За хипертонията е риск независимо дали наследяваш от баща или от майка. В моя случай баща ми е с високо.
На мен ми казаха, че освен изброените кръвно и артериално налягане, при изчисление на риск от прееклампсия се взима и стойността на хормон от кръвните изследвания PAAP - A.

Фъстъче, да, аз се падам малко по-рано. Но съм много благодарна, че сподели за твоя добър опит с Марковс и ме насочи натам 🫶

# 550
  • Бургас
Момичета днес си правих обременяване с глюкоза и резултатите хич не са добри, сочат за гестационен диабет. В понеделник съм на ендокринолог и да видим дали ще ми изпише инсулин.

Иначе пук пуснах и щитовидни хормони и тсх ми е паднал доста, сигурно защото щитовидната на бебето вече работи и наваксва, знам ли?

# 551
  • София
Таничка, последните ти два резултата надвишават горната граница, но първият ти е малко под нея. По-скоро показват ИР, според мен.
Но лекарят ще си каже. Чак пък да ти изпише инсулин?
Намерих тази статия за полезна по въпроса:
https://sigridov.bg/gestatsionen-diabet-vsichko-koeto-tryabva-da-znaem/

# 552
  • Бургас
Таничка, последните ти два резултата надвишават горната граница, но първият ти е малко под нея. По-скоро показват ИР, според мен.
Но лекарят ще си каже. Чак пък да ти изпише инсулин?
Намерих тази статия за полезна по въпроса:
https://sigridov.bg/gestatsionen-diabet-vsichko-koeto-tryabva-da-znaem/
аг-то ме прати да ходя на консултация и той спомена за инсулин, затова предположих. Но ще видим в понеделник.

# 553
  • София, България
Добро утро . Попаднах на това Cybex Balios S ако все пак някой се е ориентирал към конкретната количка, понеже доста я бутат по улиците Simple Smile ако не се лъжа на Рая Тойс отстъпките си важат и на място в магазините Wink сега виждам, че имат отстъпки и на Jane количките, които са хубави по принцип доста Simple Smile

# 554
Ох, има яко намаления сега.... надявам се и на есен да има, че сега не съм готова да пазарувам 🥲
За количка специално мисля да взема на заем за зимата и напролет да си купя лятна, искам хубав стол за кола /гледам едни дето се въртят на 360 градуса/ и много голяма дилема имам с легълцето ....
Гледам варианти "некс то ми", ама те са до 6 м, и после друго легло..има кошарки дървени дето им се свалят решетките и пак става "некст то ми", но после може до 3,4,5 години да спи детето в нея, мисля че искам скрин отделно, които да се използва за повиване ...
Дайте акъл 🌷❤️

Общи условия

Активация на акаунт