ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 36 103
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Маце, пусках в Токуда тази сутрин, беше готов за около час, страшно експресни са. Ако не те домързи, утре отивай направо и пускай, само гледай да спазиш условието за 4 часа на дозата. Мен ми взеха кръв на 3ч и 50тата минута.
Преди малко се прибрах от Хематоложката, изписа Клексан 0.6.
Иначе преди това бях и на редовен АГ преглед, малката буба е 112 грама и се опитваше да прави магии с ръцете си вътре. Grinning Гледахме плацентата, покрива канала..кОпон!

# 526
Валерита, за плацентата пишеше че до 28 се вдига, имаш време 👌🏻🍀 дано се вдигне

# 527
  • София
Валерита утре ще ме боцкат за нефроложката та евентуално другия уикенд може да отида, трябва да изместят и инжекциите на сутрешни, че вечерта ги слагам. Ох брее карай я леко още ти, щом покрива.

# 528
  • София
Маце, ако са малки камъчета, не е нещо сериозно. Аз съм пила Неоренал SR за камъче и роватинекс. Първото е изцяло на билкова основа, от стандартизиран екстракт от Бяла бреза. Действа доста добре и помага и срещу задържане на течности.
Не сме толкоз дърти още. За бременеене и раждане, да, не е безпроблемно и безоблачно като на 20-25-30. Но щом имаме желание и енергия за това, с редовно наблюдение трябва да се справим. И аз до преди 5-6 години не бях се замисляла над проблеми като високо кръвно, начална ИР, миома, наднормено тегло. Но идват такива ядове, които определено усложняват иначе естествени процеси като бременността.
Мда и мен сега от много високо ми почва корема, с предната ми беше много нисък. Нека е висок, така не натиска шийката Simple Smile

Ох минах нефролог, имам възпаление на бъбрека... Назначи ми изследвания, утре ще ги пускам, изписа ми неоренал. Така се разревах след като излезнах, един ден спокоен не съм имала, аха се отпусна нещо и ново 20... в живота си не съм имала проблеми с бъбреците. Ама така е, раждайте млади, че на дърти години е така...
Мерси, фъстъче! Мисля, че ми се пада през последните две седмици на юли. Лекарката днес препоръча да е между 20-22 седмица. Ти помня, че преди беше в Оскар и Марковс, пак в Марковс ще ти е втората, нали?

Да, в Марковс ще ходя, но чак на 10 Август Blush не помня как вървеше ти, та виках че може да се засечем, но си по-рано явно Simple Smile

Ох тия дупки в София са голям стрес. И ужасно направените легнали полицаи. Някои са по-гадни и от дупките….

# 529
И аз се включвам. Много кофти ден ми е. От една страна ме заболя стомахът, но като да ям ми стана гадно и всичко изпюх.  Реших, че може би грис ще ми е ок, но нямахме и изпратих приятеля ми и той, докато тръгне до магазина, а после 10 минути прекара в банята, вместо да го приготви... А то е вече 16.20, аз съм на закуска от сутринта и като закрещях ме чу целият блок. После ревах и за мъката с яденето, и за пола... Тъпо ми е, защото трябва да сме спокойни през бременността, че може да навреди на психиката на бебето, но просто ми идва всичко в повече. Само ми липсва и да го повредят. И за капак повърнах и гриста. Искам да съм спокойна, но ми омръзнаха тези три месеца, ето влизам в четвърти... и същата работа. А пък като е момче не би трябвало да ми се гади толкова и се дразня още повече... Дано не ви натоваря много, но имах нужда да споделя...

# 530
Лейди, според мен не е въпрос на възраст, просто имало - станало, защото аз като съм на 25 и аз имах ядове ☹ изобщо не си мислете, че сте стари или е нещо от годините, всяка майка е прекрасна 🍀

# 531
  • София
Роуз стари майки сме хаха, ама Василев каза, средната възраст в клиниката на родилките е 39, та даже под средната съм 😁

Elface не знам дали помниш, Кейт Мидълтън с трите деца я хоспитализираха първия триместър, и тя много страдаше като теб, без значение от пола. Та още малко стискай ще мине. За реването, стресирането, не се тревожи, аз със сина ми що рев и нерви ударих докато бях бременна, пък е супер спокойно дете и не съм го увредила, даже една сестра викаше оле какво спокойно бебе, сигурно си имала много спокойна бременост 😁😂, дръжки. Та освен да ти кажа че в момента си като принцес Кетрин оф Уелз?😂

# 532
  • София
Момичета, имаме поне още пет месеца и половина да преодоляваме раздразнения, разни проблеми по пътя и ядове. Трябва да се въоръжим с търпение и оптимизъм, за да може и да се израдваме на това приключение и вълшебство. Все пак 9 месеца тялото ни е дадено “назаем” за оформянето и раждането на ново човешко същество! ❤ Природата е доста съвършена в това отношение. Наскоро четох, че плацентата предпазва дори от хормоните на стреса на майката, за да не достигнат до плода и той да се развива оптимално!
Tinydevil, всъщност преди да забременея, си казах, че цялата тази енергия, която имам и на 40, би отишла напразно ако не отгледам поне едно дете. Важна е наистина и мотивацията, и младежкият дух, който носим. Но, както казват “биологичните закони” не ги приемат в Народното събрание и аз също бих насърчила нераждалите жени да раждат по-рано ако е възможно! Но ако не е, да не се плашат и отказват от това, само заради възрастта.
Маце, да в Щерев ми казаха на феталната, че има и жени, които се престрашават да раждат и на 45, че и на 48! Евала за куража и желанието за майчинство! Наистина, инстинктът да дадеш нов живот май е по-силен от всичко!

# 533
#Мацето, ти ме разсмя наистина. 😄😄 Благодаря ти! 😄 Май наистина малко се вживявам 😅 #Лейди Роуз колко мъдро казано!

# 534
Здравейте,момичета и аз да се включа как сте днес в тази жега.Аз попринцип обичам жегите ама вече май няма да са ми любими.Днес ми се наложи да съм повече от половината ден навън и понеже си следя кръвното малко ме разтревожи че беше 135 на 75,но се надявам,че е защото бях в движение и е много топло.Сега на хлад вкъщи съм се скрила и така

# 535
Кръвното го мериш след 30 мин почивка, от кардиолог го знам, сядаш с изправен гръб, некръстосани крка и така Simple Smile добре е нищо няма

# 536
Кръвното го мериш след 30 мин почивка, от кардиолог го знам, сядаш с изправен гръб, некръстосани крка и така Simple Smile добре е нищо няма

Мерси много не съм го знаела това ще правя така.Сега си мисля да не го меря и аз си мисля,че не е много високо попринцип ми е по ниско високата граница,но мисля сега да си почивам и утре ще меря

# 537
  • София
Ани, спокойно, не е високо. Щом долната граница е под 80, тази горната граница е доста временно покачена. По принцип под 140 не е проблем. Дори 130/85 се счита ок.

# 538
Момичета,риска от прееклампсия на база какво точно се изчислява освен кръвното , което мерят на биохимията.
Аз попринцип съм с ниско кръвно , целодневно и след чаша кола 100/60 ; 90/50 - замаено веселие.
Влизам аз преди да ми вземат кръв за БХС , мери ми го жената 135/75 , оцъклих се , явно физиономията ми е била плашеща, че жената чак се разтревожи и попита дали ми е зле 🤣
Та на база това кръвно,което хииииич не беше реално , а по-скоро както казва докторката ми "сценична треска" , може ли да ми тупнат по - висок риск ?
Още нямам резултати , уж другата седмица , та ми е интересни при вас как е било.

# 539
На мен с програма ми го сметна, за него нямаше нужда от кръв, 1:2000 ми беше риска, ео колкото знам е не само на база кръвното а и кръвотока в маточните артерии, защото преклампсията се случва по вина на плацентата, но нека по-опитните мами да кажат, аз това знам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт