ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 36 126
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Привет и от мен момичета! Diorgg, болки в кръста имах почти всеки ден до преди 2-3 седмици, мисля, че е съвсем нормално.

Маце, и това ще мине. Важното е, че си взела правилните мерки и няма да усетиш как ще мине всичко.

Аз днес отидох да пусна една микробиология за всеки случай след протъркването от бодито, че имам още две седмици до следващия преглед при следящия ме АГ. Реших да отида в Марковс, защото се чудих дали да не отида там за втората фетална. Изобщо не се чудя вече - от регистратура до лекарите всички бяха супер мили и нямаше никакво чакане. Много съм доволна от д-р Томова, прегледът беше суупер обстоен и тя беше много детайлна.

# 511
PPPPPPPP, Фибриногена при бременни е с други референтни:

Изглежда си в норма Heart

# 512
  • София, България
Маце, реви си, бе. Ако те кара да се чувстваш после добре Simple Smile подкрепям мнението на другите. То който не е отишъл на някакъв лекар, не са му открили нещо. Напълно нормално е да се активира някое възпаление сега. Иначе и аз се чувствам, че хич не мога да се отпусна. Все нещо излиза.
Ей го, като ми пуснат след 2 седмици микробиологията вече съм готова от сега пак да боря е-коли! Няма почивка!

jackie_m кога ще ходиш на втората фетална? Simple Smile дано всичко е наред с микробиологията ти.

# 513
Мерси, фъстъче! Мисля, че ми се пада през последните две седмици на юли. Лекарката днес препоръча да е между 20-22 седмица. Ти помня, че преди беше в Оскар и Марковс, пак в Марковс ще ти е втората, нали?

# 514
  • София
Благодаря момичета за подкрепата, аз по принцип мога да нося , ама вече ми идва свръх а те първа в началото... Разревах се че ММ уцели една дупка на пътя , направо ми беше вече до гуша та той го отнесе... Притеснена съм за това нещо с бъбреците, защото не съм наясно какво следва, как се лекува, отделно е написала лекарката че има и камъни, пък на мен ми каза само леко възпаление... Понеделник съм пак при нея да обсъдим резултатите от изследванията и да видим какво ще е лечението

# 515
При мен като откриха Е.коли в урината АГ ме посъветва независимо от лечението с анитбиотик, да отида на нефролог (което още не съм направила), защото уголемената матка притиска бъбреците и остава известно количество остатъчна урина, която не се изхвърля и това е предпоставка за възпаления и инфекции. Та може и това да е допринасящ фактор. За лечението - предполагам, че ще е с анитбиотик, ако се налага и поддържащо с диуретични като Неоренала.
А за дупките - отскоро забелязвам колко още по-непоносима е София в това отношение, ние живеем и в Лозенец, където са преобладаващо павета и вечно съм на тръни в колата.

# 516
маце пожелавам ти бързо да мине и това 🍀 Момичета може ли да обясните как се усещат тези контракции за новачките😁.Аз за сега нямам тежаст или болка ,но от два дни сутрин корема ми е много странен.Аз съм с плоско коремче и като легна по гръб и изкачат кокалите и то още повече потъва ,а сега го забелязвам ,че или седи като грейпфрут от ляво или от дясно ,като някакъв хълм е 😁 и сутрин е твърдо.Малко да се раздвижа и се оправя ,може ли така да се мята чак в двата края 😁.Иначе корема ми е супер малък ,остър и е по-ниско като стана сутрин и се стряскам къде и вече до вечерта изглежда по-добре 😁
  И при мен след феталната ми каза АГ ела след месец ,ама аз нали ходих за болничен чрез ,,хоспитализация" та успях да си видя маника и да се успокоя 🌞

# 517
Маце, това ще мине, щом бебчето е добре 🍀 иначе и аз все крещя за това каране през дупките 😁

# 518
Маце, съчувствам ти мила! На моя приятел, цялото му семейство страдат от бъбреци, включително и той, и е страшно неприятно. За болка пият Папаверин главно.

Аз идвам да помрънкам, излезе ми Anti-Xa, под долната граница е и Хематоложката ме вика още днес да отида за нова рецепта, за 0.6 доза. Вероятно ще мина на клексан, защото и сериозно алергизирам от Фракси.
Поне единственото хубаво е, че в 16:00 ще видя малката принцеса, а не съм я виждала от 31 Май Heart

# 519
  • София, България
Мерси, фъстъче! Мисля, че ми се пада през последните две седмици на юли. Лекарката днес препоръча да е между 20-22 седмица. Ти помня, че преди беше в Оскар и Марковс, пак в Марковс ще ти е втората, нали?

Да, в Марковс ще ходя, но чак на 10 Август Blush не помня как вървеше ти, та виках че може да се засечем, но си по-рано явно Simple Smile

Ох тия дупки в София са голям стрес. И ужасно направените легнали полицаи. Някои са по-гадни и от дупките….

# 520
  • София
Валерита къде го пусна АнтиХа? Клексан 0.4 или 0.6 ще ти изписва?

Мен лечение не ме притеснява, притеснява ме да не са камъни и да не се наложи нещо операция, влизане в болница...

Ама стига мрънках 😁

# 521
Е е е няма бе, едва ли са някви мега камънаци, щом и по принцип нямаш проблеми с бъбреците, сигурно ще ти дадат нещо да ги разбият и ще ги изпишкаш 😁

# 522

Мен лечение не ме притеснява, притеснява ме да не са камъни и да не се наложи нещо операция, влизане в болница...

Ама стига мрънках 😁
Ти може да си ги имала преди бременността и да не си знаела . Ако не са много големи ,не мърдат , не тръгнат да излизат и да правиш кризи и не запушват бъбрека /хидронефроза ще си само под наблюдение и на неоренал . При моя близка ,която сега е бременна и с камъчета се оказа, че ги образува от водата ,която пие .

# 523

Ама стига мрънках 😁
Ти може да си ги имала преди бременността и да не си знаела . Ако не са много големи ,не мърдат , не тръгнат да излизат и да правиш кризи и не запушват бъбрека /хидронефроза ще си само под наблюдение и на неоренал . При моя близка ,която сега е бременна и с камъчета се оказа, че ги образува от водата ,която пие .

По този повод, преди работех в компания за бутилиране на вода и " редуването на минерална с изворна вода" е търговски трик, защото минералната вода започва да изостава в продажбите. Изворната вода е единствената, която е препоръчителна за всекидневен прием.

# 524
Аз пия само чешмяна, мината през филтър разбира се, това за минералната и аз го знам, че не е за всеки ден

Общи условия

Активация на акаунт