ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 36 131
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Щом веднъж в месеца се преглеждаме , значи всичко е точно , всичко е наред. Аз така гледам да мисля. Без да искам да притеснявам някой, но и всяка седмица да се ходи на преглед ,ако трябва да стане нещо за съжаление нищо няма да спаси положението и след преглед веднага може да стане белята...
И моя корем е много от горе , дори сутринта още ,което ми е странно ,защото бебе там няма. И с първата ми бременност беше така , от циците започваше корема . Няма да се диша и това е ... 😀

# 496
При мен 17 г.с. се пада чак август, тоест това означава, че цял юли ще пропусна преглед. Разбира се, че ако нещо трябва да се случи, то ще се случи и не по наша воля, преди или след преглед. Просто ми се стори дълго време, ама никой няма да ме върне от преглед, ако реша и се обадя за юли.

# 497
Относно пола от самото начало всички(семействата и от двете страни) си мислим, че е момче и когато на първата ФМ предположиха момиче,но не бяха сигурни,бяхме в шок. Не че не се радваме, просто си мислехме , че е момче. Първо е и нямам претенции освен да е живо и здраво. Все се надяваме на втората да разберем на 100%.

# 498
Момичета, за тези от вас вече с втора бременност 😍 постоянно ми излизат снимки на коремчета при момчета и момичета.
При момичета по заоблени и тръгващи от по-горе , а момчетата по-ниски , наистина ли е така или е както глупостите - яде ти се солено момче, сладко - момиче , и накрая нищо общо 🙄😅

# 499
  • София, България
Не, глупости са си. На мен този път коремът ми е от високо горе и си е момче. Миналия път ми беше ниско долу, пак момче. Изобщо не вярвам на такива неща. Щом ми се гадело и ми било лошо, щяло да е момиче - толкова е момиче, колкото “аз съм трамвай” (както викахме като малки) Joy

# 500
  • София
Мда и мен сега от много високо ми почва корема, с предната ми беше много нисък. Нека е висок, така не натиска шийката Simple Smile

Ох минах нефролог, имам възпаление на бъбрека... Назначи ми изследвания, утре ще ги пускам, изписа ми неоренал. Така се разревах след като излезнах, един ден спокоен не съм имала, аха се отпусна нещо и ново 20... в живота си не съм имала проблеми с бъбреците. Ама така е, раждайте млади, че на дърти години е така...

# 501
Маце, какви дърти години, къде си още.. просто времената много се промениха. Всеки втори млад човек има нещо и то без да знае.
Какво точно ти казаха, от какво може да се е получило , песъчинки ?
Важното е да се взимат мерки и всичко ще бъде наред !!! ❤

Аха, значи и това с коремите е врели некипели 🤣 че то със симптомите по всичко съм с Момиче ама , господина вътре не мисли така. Та викам поне корема дали ще е верен , уви тъпотии😅

# 502
Въпрос към мамите с допълнително здравно ...
искам да си пусна витамин Д, Б12, хормони и разни подобни, те не се поемат от здравната каса, а и АГ смята за излишно на този етап, но.... Satisfied  аз ще ги пусна!
Въпросът ми е, ако АГ напише, че се налага да ги изследвам /тя е съгласна/, застрахователят ще ги покрие ли или изобщо да не се занимавам и направо да си ги назначавам и плащам сама? Sparkling Heart

И моя корем го чувствам като подут, а си хапвам леки храни, по-малко, с ходенето до ВЦ още нямам проблем.... явно е високо ...пия си магнезия, но отвреме навреме ме заболява за момент ниско долу, като опъване /уж е нормално/ а след 15 г.с имам чувството, че расте всеки ден Flushed не знам след още толкова как ще е FlushedStuck Out Tongue

# 503
Момичета, за тези от вас вече с втора бременност 😍 постоянно ми излизат снимки на коремчета при момчета и момичета.
При момичета по заоблени и тръгващи от по-горе , а момчетата по-ниски , наистина ли е така или е както глупостите - яде ти се солено момче, сладко - момиче , и накрая нищо общо 🙄😅
Глупости са това. С първата бременност и форма на корем и храна, която обичах всичко водеше към момче, а имма момиче 😁

# 504
Маце , може да се е раздразнил от песъчинките и да не се налага АБ лечение. Бременността провокира скритите болежки. Поплачи си да ти олекне и се стягай. Къде си още , две снахи те чакат да ти късат нервите . 🍀

# 505
Аз да кажа, две бременности с момче корема си ми беше високо, сега с момичето май пак си върви високо, не мога още да преценя. Но определено в деветия месец си пролича като ми се смъкна надолу корема преди раждането и с двете бременности, рязко започнах да дишам по-добре 😂
Засега не мога да направя разлика.
За сладкото и соленото - с първия ми син ми се ядеше само пица и гьозлеме 😂 с втория - тортички (а аз принципно не обичам торти много), сега с момичето май пак съм на вълна гьозлемета, редовно тук  на морето си взимам от баничарницата, но и сладко не отказвам 😃 изобщо не мога да преценя кое надделява. Та не знам колко са верни тея глупости 😂

# 506
Tsvetkova, за да ги покрият е нужно в амбулаторния лист да бъдат писмено назначени. Отиваш после в лаборатория, която работи безкасово с този застраховател и след потвърждение ги покриват. Витамини специално не съм сигурна дали покриват, но пробвай. Хормоните със сигурност ще ти ги покрият. Ако не работят безкасово, трябва да си ги платиш и после с фактура да възстановяваш.

# 507
Моя корем и сега върви като с първото. Висок ,кръгъл , накрая бях като глътнала баткетболна топка , а бях с момче бременна. Така ,че и това си е към митовете и легендите 😀

# 508
#Маце, поплачи си и после си пусни сериал или нещо разтоварващо. Сигурна съм, че скоро пак ще си във форма. Важното е, че си се обърнала към специалист и той те следи сега. ❤️

# 509
Момичета, кои бяха опциите за хематолози, с които да направиш онлайн консултация. Беше коментирано наскоро, но от толкова изписани страници тук и в чата не мога да го открия.
Преди месец коагулацията ми изглеждаше така:
Сега е така:
Формално всичко, освен фибриноген, е в норма, но са мръднали от предишния път и искам да се консултирам. Не взимам никакви антикоагуланти/антиагерганти. Тези, които имат опит с показателите - според вас трябва ли да се безпокоя?

Общи условия

Активация на акаунт