ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 716
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София, България
daisy85, честито за резултатите! Сигурна съм, че успокоението не идва така лесно, но според мен няма от какво да се притесняваш! Ти самата не вярваше категорично на първия тест и явно е имало защо. Според мен след теста на Вижън няма много смисъл да я правиш амниоцинтезата, но консултирай си се с лекарите. А обсъди ли със служителите на Вижън въпросния друг тест и неговите резултати?
Сещам се и за д-р Чавеева, която се занимава с такива анеуплодни проблеми, дали можеш да отидеш на една фетална при нея да си каже мнението?
Скрит текст:
Иначе да кажа относно амниоцинтезата, аз също знам, че ако може да се избегне е добре да се, но интересното е, че в чужбина много често я правят. Попаднах на една чужбинска анкета “Ще правите ли амниоцинтеза” и резултатът ме шокира, че повече от 30% бяха отговорили “Вече направих”, на второ място беше “да, ще правя” и после вече бяха “не” и не съм решила. Дали в България не я правят като хората и рискът е по-голям, не знам. Нямам представа на какво се дължи това разминаване в методите.

Ох аз съм изобщо далеч от режими тоя път. Просто съм на тотално нездравословно хранене и се надявам като спра с тоя Утрогестан, но-шпа и прочее лекарства по сто пъти на ден, да се вкарам в малко по-здравословен режим.

# 616
Diorgg моят риск е 1/92.  Май да питам дали не е станала грешка и при мен, тъй като от месец пия Акард, заради същата бележка под линия 🙂

Къде си прави БХС И феталната, моята е от Оскар Клиник, доверие имам на докторката,но просто тази ситуация малко ме обърка. Тя ми каза че риск 1/112 изобщо не е висок. Така че не знам какво да те посъветвам.. попитай на каква стойност се води висок ако искаш, каква е границата.
А и аз след като го видях леко се шокирах и тъй като прегледа ми е чак след почти месец , направо си й писах посреднощ , вие коментирахте ли го с твоето АГ?

# 617
  • София
Момичета, моят е 1/20. Това е висок риск. За кръвното мога да кажа, че при няколко пъти мерене на 140/90 или плюс, терапията с допегит я изписват задължително. И да ви кажа, и това за съжаление, не винаги помага (някои дни пак съм измервала 140/85.
Съветвайте се с добър кардиолог, който да следи дозата и кое как ви действа.
Дейзи, аз бих се доверила от резултатите на европейските лаборатории, не на китайските. При всички случаи, на втората фетална пак ще се гледат евентуални отклонения и може ни едва тогава ако имат съмнения, ще ти препоръчат амниоцинтеза.

# 618
И аз при Богданова го правих, но не се следя при нея. Следящият ми каза, че е разумно да го пия, щом е изчислен висок риск. Просто ми е малко объркано дали това реално е висок риск или грешна бележка под линия. Нямам проблем да пия Акард, ама не ми се иска да пия някакви неща ей така просто, защото нещо не е догледано.

Ще се консултирам на втората фетална, която е при друг специалист, благодаря, че сподели, diorgg.

Daisy, много се радвам!

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 18:17 от jackie_m

# 619
Танче, Вецев ми каза,че парацетамола е слаб и когато виех от главоболие ми каза да си пия спокойно аналгин. Аз се ококорих,че бях и стс зацапване още,но той ме увери е,че няма да ми навреди.

# 620
Момичета, искам да ви питам, който е пускал изследвания за инсулинова резистентност по каква причина го направихте? Имаше ли причина? Питам, защото и аз съм се замисляла и сега се притесних като ви чета какво се случва, ако не разбереш, че има проблем 🤷

# 621
jakie тя Богданова така или иначе самия документ не го изготвя тя, а от регистратура на база замерванията от нея по време на ФМ , които ги записва успоредно сестрата , а вече БХС си е статистика и си го правят лаборантите. Така че , ако моя риск не е висок, твоя също не е , както каза и ЛейдиРоуз но е възможно спрямо останалите стойности за всеки случай да е изписан.

# 622
  • София
Момичета, искам да ви питам, който е пускал изследвания за инсулинова резистентност по каква причина го направихте? Имаше ли причина? Питам, защото и аз съм се замисляла и сега се притесних като ви чета какво се случва, ако не разбереш, че има проблем 🤷

Няма нужда сега. Прави се изследването към края на втория триместър ако кръвната захар ти е над 5.2, плода върви напред и имаш високо количество води.

# 623
  • София, България
Charming, първо се гледа просто кръвната захар със стандартната ПКК. Ако са завишени или вече видимо има някакви изменения (като бързо качване на тегло, нарастване на бебето, отоци) тогава се прави изследването за ИР Simple Smile те са няколко неща, които се гледат, рядко е скрито и почти винаги си проличава ако има нужда от изследването. Simple Smile

Редкация: а, тя Мацето е обяснила Grinning

# 624
Момичета, благодаря за подкрепата. По принцип не съм против амниоцентезата, но тук идва голямото НО в моя случай. Преди 4 години махах 10 см. миома, появиха се 3 нови. Преди да забременея бяха по около 2 см. всяка и до 3-я месец две от тях нараснаха до около 6 см. За мое успокоение от месец не растат и засега не пречат на развитието на бебето и плацентата. Но при една амниоцентеза при консултиране с двама лекари риска при мен за получаване на контракции е доста по-голям. То риска без амниоцентеза е голям от контракции като има миоми. Утре така или иначе имах насрочена консултация с генетик в болница Надежда, да чуя и неготово мнение. Добре че излезе резултата от Вижън. От лично проучване (имам детски лекар в семейството) и четене на научни статии, китайския тест прави сравнение с 1000 изследвани случая (родени деца и изледвани след раждането на пълен геном), на Вижън референциите са 70 000. Отделно тези тестове дават големи проценти само за хромозомите 21,13,18 (едната, от които е Даун) и определяне на пола на детето. За всичко останало са по-ниски. Конкретно за китайския в моя случай дава синдром на Клайнфелтер(допълнителен x), но процент сигурност само 40%. За Вижън не намерих статистика, но те са сертифицирани от тяхното здравно министерство, бих вярвала повече. Просто в момента съм в чуденка дали да правя амниоцентеза и да не поемам излишен риск при здраво дете. Отделно аз не бях толкова възмутена от резултата, а от адекватността и държание на българската лаборатория и тяхната генетичка, която е професор и собственик на лабораторията. 

# 625
При мен на БХС ми излезе 1:28 за гестационен диабет .Предполагам заради килограмите ми и фамилната обремененост от баща ми .Попитах как точно ми го изчислиха ,ноо не получих адекватен отговор и имам препоръка в 26 та седмица да си направя ОГТТ . Засега кръвната захар ми е супер ,но смятам да го направя и за мое успокоение.
     Дейзи,много се радвам за новите резултати и не ми се мисли през какво преминавате вкъщи . Надявам се на още по - добри новини утре след  консултацията с генетика . 🤗

# 626
Момичета аз да попитам дали между нас има още някоя със същия проблем като мен. Още от миналата година имам доста повишен пролактин и един микроаденом от 6мм, приемах достинекс, но във бремеността ми казаха да го спра. Във февруари преди трансфера направих нова снимка и все още си беше 6мм. Доктора каза че не би трябвало да расте във бременноста, но аз си имам притеснения. Не знам кога следващ път ще мога да правя снимка на главата.
Исках да попитам дали има някоя със такъв случай и как е при вас?

# 627
  • София
Сезария аз съм с ИР и баща с диабет, със сина ми ми се размина ГД, вече сега усещам че няма да ми се размине че кр.захар ми е 5.2, ама държа фронта, не ям никакво сладко, само за диабетици такова.

Съмър би трябвало да е позаспал по време на бременността , след като родиш ще го проверите пак, не се притеснявай.

Дейзи супер новини за теста, пиши след като минеш и с генетика.

# 628

аз утре ще правя, кръвната ми захар излезе 5.1 , нямам наднормено тегло или фамилна обремененост. просто започнах да ям плодове и я вдигнах. преди да забременея съм яла плодове 2 пъти в годината, сега 2 пъти на ден. вдигнала съм кръвната захар и веднага ме изпртиха....

# 629
  • София, България
Добро утро.
Аз тази седмица - без преглед. Много тъпо Grinning бях си свикнала вече всяка седмица да съм на някакъв преглед и така някакво празно го чувствам. Обаче пък за сметка на това от другата седмица детето си остава вкъщи за цял юли и изобщо няма да ми е празно времето Animal See No Evil та даже може да се наложи да го водя с мен на прегледа на 4ти. Искам поне да видя, че се е залепило това бебе, да мога евентуално по-дълги разходки да си правим. Че ще откачим иначе вкъщи.

Пишете след прегледи ако имате днес Simple Smile знам, че се изместихте в чата и ви е по-лесно, но не ни забравяйте и тук Blush

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 09:21 от Purple_Peanut

Общи условия

Активация на акаунт