ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 701
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Фъстък аз чак на 7 юли имам, 3 седмици след предния, залепено ще е, във вита ми бяха казали до 16 седмица бебето расте достатъчно голямо да изпълни цялата матка преди тя да започне да расте и така се залепя по-лесно👌🏻

# 631
Аз сега ще звънна да си запазя час за консултация за юли , а на 3-ти трябва да отида да ми издаде болничен и мисля да и кажа да ме прегледа с ехограф ,че ще стане месец и половина сигурно докато дойде време за другия преглед. После края на юли съм на фетална. Нещо тези дни някак различен си усещам корема, един такъв по-малък ли , по-мек ли , не знам , не мога да разбера. Или магнезият ,който пия вече седмица е подействал ,че преди това пък май ми се втърдаваше. Та за мое спокойствие ще и кажа да ме види.
В Бургас днес е мрачно и даже преваля преди малко. Искам да стана и да чистя няколко часа и ме мързи , хем имам желание , хем ме мързи 😀😀 луда работа
И мъжът ми много ме ядоса ей сега....не стига,че работи на 2 места , все не се виждаме , няма време , Ами и в малкото свободни часове, които можем да прекараме време заедно все ще намери да ходи да помага на някой , услуга да свърши на някой 😡😡😡

# 632
Момичета, много се притесних. Днес съм точно 16+0 и имах час за преглед. Докторът беше в операция и го заместваше някаква специализантка. Смееше се как е застанало бебето, защо било така застанало и накрая заключи, че според нея са ми намалели водите вследствие на боледуване (тежко изкарах вирус с денонощна кашлица 24/7). Щели уж да се оправят, но да ме прегледа и докторът. Много ме притесни Sad

# 633
  • София, България
Миме, разбирам те! Моят е същия. И постоянно се разправяме. Неделя - единтсвеният му ден вкъщи, той преди все хващаше нанякъде. На тоя да помогнел, на оня да закарал нещо, мотора да си карал. Викам "ай стига вече!". Много разправии имахме за това преди. А сега лятото ми е най-готино да правим нещо. Е сега тая седмица басейна си опънахме на двора да се стопли.

Charming, нека те види и твоя доктор да си каже мнението. Пиши после като минеш и при него. Дано свръши бързо операцията.

Tinydevil, дано. Че иначе другото дете ще е лишено от разходки и игри.... Weary

# 634
Момичета, на тези от вас, на които са препоръчали обременяване с глюкоза, на базата на какви показания беше?
Аз досега не съм имала регистрирана глюкоза над 4 и нещо, качила съм около 2 кг, но само заради фамилната обремененост от страна на майка ми, ендокриноложката ми назначи обременяване в 16 седмица, ако няма отклонения, да повторя изследването в 24 седмица. Това изследване доста натоварва панкреса, дори при небременни не се препоръчва повече от веднъж годишно, а аз да се наливам с почти половин литър захарен сироп през 2 месеца и нещо ми се струва прекалено.
Записах си час при друг лекар, при Начев, но е чак за 12 юли и дотогава се чудя дали да правя това обременяване през 16 седмица, в момента съм 16+1.

# 635
  • София
PPPPPPPP при кого си сега? Начев не е много разбирач от ГД и ИР, по-скоро Яначкова в Щерев препоръчвам за ГД. .Иначе не натоварва чак толкова, това е да си изяла 2-3 парчета торта. Диабета иначе се предава баща-дъщеря най-често

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 10:59 от Мацето

# 636
При Костова в Токуда, аз отидох най-вече заради щитовидни хормони, че нали взимам Еутирокс сега през бременността, иначе нямам Хашимото. И тя ме разпитваше и за диабета, та на базата на фамилна анамнеза ми назначи това обременяване, иначе сама каза, че към момента глюкозата ми е окей.
Иначе доколкото знам, си е кофти изследване, една приятелка беше повърнала по време на него, което го компрометира. А и не се ли прави малко по-нататък?
Сега ще проверя в Щерев дали има по-ранен час там.
А за унаследяването, наистина майка ми го е наследила от дядо ми. Баща ми, слава Богу, няма проблеми с диабет.

# 637
  • София
Е става лошо, да, ама то щото е много сладко на гладно, мен последния път не ми стана лошо. Според мен е излишно сега да го правиш,но виж и с друг лекар. Яначкова има час за 10ти юли.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 12:21 от Мацето

# 638
Е става лошо, да, ама то щото е много сладко на гладно, мен последния път не ми стана лошо. Според мен е излишно сега да го правиш,но виж и с друг лекар. Янакова има час за 10ти юли.

Ако е на частно , ще я вмъкне по-скоро. Аз като ходих, и й звънях беше петък и ме викна понеделник сутринта. Иначе една жена в същия ден питаше на регистратура и й дадоха час след две седмици и повече.

# 639
Момичета, търся вашето мнение... Следя се при две Аг - едната ми води ЖК, другата на частно... Ей така през две седмици ги редувам хем да съм спокойна, че бебето е добре, хем да си го виждам 🤗 според тази ЖК трябва да намаля прогестерона след 16 седмица, а според другата вече трябва да започна полека да го намалям. Сега съм в 14+3 г.с. Слагам сутрин и вечер по 200 мг утрогестан и сутрин и вечер инжекции Progestan dex 25. АГ  не ми каза схема по която да намаля прогестерона и аз почнах сутрин инжекция вечер глобула. Според вас окей ли е? На преглед по ЖК съм на 4ти юли.

# 640
  • София, България
Ами според мен е окей. Някакъв вид намаляване е. То така или иначе около 4ти юли вече ще караш 16-та седмица, спокойно една седмица можеш да караш на тази по-ниската доза и да го обсъдиш после пак с лекар. Иначе относно самия прогестерон, ако си нямала скоро проблеми и ако го слагаш чисто превантивно около 15-та седмица спокойно можеш да почнеш да го намаляваш, няма смисъл от конски дози вече.
И моят щяхме да го намаляваме ако вече беше минало отлепването, аз съм същия дни като теб 14+3, единтсвено заради наличието на отлепяне все още го приемам в големи дози.

# 641
Обременяването с глюкоза по принцип се назначава на база кръвни ако не се лъжа, аз съм го правила и в комбинация с хормонални. Не е нужно да сме с ИР или наднормено тегло за да сме в риск. Четох някъде че може да се отключи от бременността. Моя приятелка (около 50 кг) като беше бременна и й казаха да минава на диета без сладко, картофи и хляб и тя онемя и така се разстрои. Тя основно това си хапваше с години и малко видя зор докато се адаптира, но пък избегна ГД и качи много малко кг през бременността, съответно се чувстваше добре.

Аз съм правила изследването и едвам задържах водата с глюкозата още докато я пиех. Доста ми се повдига от нея.
Сега сигурно пак ще го правя като стане време. Преди време бях на ендокринолог и тя тогава още ми каза че при бременност ще трябва да се следят нещата.

# 642
РРРРРРРР, до колкото знам се прави по средата на бременността.  Не смятам ,че има смисъл сега .Още повече ,че си с кръвна захар в норма ,нямаш рязка промяна в килограмите и всичко с бебето се развива добре .
   Bonbon , две АГта те гледат ,довери се на някое и му звънни да те консултира.  Според мен това е най - правилно.  🤗

# 643
Бонбон, на мен в 12 гс ми спряха пролутекса и започнах да замествам циклогеста с утрогестан-5 дни сутрин Х 2 т.утрогестан,а вечер циклогест,след това и вечер минавам на 2т утрогестан,т.е.още в 13гс ще съм на 2х200 утрогестан за още 5 дни. След това ще остане само вечер. Мисълта ми е,че първо ми спряха инжекциите.

# 644
  • Бургас
Момичета след лошите ми изгледвания за огтт от петък и урината ми излезе в събота с кетони. Заключиха гестационен диабет и ще минавам на инсулин. Днес трябваше да съм на преглед за да ми изпише инсулина, ама докторката не успя да дойде, та сега ме вика в четвъртък. А междувременно ме кара да говоря с аг да ме приемат в отделение за патологична бременност.
Имате ли представа колко време е престоя в отделение? В петък уж трябва да тръгнем с мм за санаториум...

Общи условия

Активация на акаунт