ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 692
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
минимум 3 нощувки е престоя по ЗК Танче

# 646
Здравейте, дами!
Надявам се сте добре Hug Исках да ви питам правите ли гимнастика/йога за бременни? Колко често? Гледате ли от някъде - ютуб, телевизия, друго място? Практикувате ли друг спорт/активност - каква?
💦 В О Д А 💦

# 647
Момичета, вашите коремчета при натиск как ги усещате. Не мога да обясня, но моя винаги е бил по твърд. Сега виждам,че съм качила някоя друга мазнина точно на него , но той продължава да си е твърд.
Пия си магнерота, не смятам,че имам контракции , той.. яла не яла , пила не пила нещо си е твърд. Нормално ли е това 🙄

# 648
Кетоните винаги ли са проблем в урината? Аз съм постоянно с кетони (++ пише винаги) в урината, така и не разбрах какво означава, уж ми обясниха, че може и нещо свързано с дехидратация..съответно аз нещо не му обръщах внимание.

# 649
Таничка ,кураж и спокойствие  ! И аз мисля ,че е 3 нощувки . Освен това, когато си хоспитализирана няма как да минеш амбулаторен преглед.  Предполагам ,ще смята днес да те приемат , в четвъртък те изписват и отиваш на преглед.
   Valeritа  ,  как постоянно си с кетони в урината ,от както си бременна или и преди това ? По принцип не би трябвало да има . Случва се при дехидратация ,повръщане , грешка в диетата или разните му високимазнинни ,нисковъглехидратни диети и при диабетици с висока кръвна захар .

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 15:24 от Sezariya

# 650
Здравейте,момичета 🌞 С тази кръвна захар и аз се притесних.... Излезнаха ми кръвните изследвания и урината всичко ми е в норма освен хемоглобин, хематокрита и желязото (което напълно си го очаквах)Кръвната захар също по референтни стойности я дава в норма ,но е 5,02 докторката нищо не спомена.Не съм качила и половин килограм ,но ям много плодове и бяло брашно си хапнах доста (което е супер нетипично за мен ,но само от това не ми се повдигаше) Дали може стойността да е по-висока ,защото изследването не беше сутрин на гладно ?

# 651
Пиволини, само сутрин на гладно се изследва, нормално да е по-висока иначе

# 652
  • София
Пиволини тази глюкоза е супер за след ядене. И от тук нататък ако имаш глюкоза в изследванията, да знаеш е само на гладно.

# 653
Sezariya, от над година в изследванията ми винаги има Кетони, категорично не се храня по ВМ-НВХ, за което знам, че увеличава кетоните (даже май беше и търсен ефект). Като правя обременяването с глюкоза..ще си каже Grinning

Както нямаше да ходим до морето, така сега ще отидем 2 седмици в Бургас при Свеки, с което ще съчетая и моминското парти, което ще бъде пък във Варна. Баш тогава се пада и средата на периода, в който трябва да правя втората фетална морфология.  Днес се опитвах да звъня да запазя при лекарката, при която ходех първия път..но до 10ти Юли я нямало, а като трябва да направим ФМ между 24-ти и 28 Юли, рискувам много сериозно да остана на сухо.
Мисля да запазя в Марковс, но нещо часовете са много "постни" - има вариант само с Др. Димитрова или Др. Павлова. Можете ли да ми препоръчате при коя да отида?

# 654
Момичета, бихте ли споделили какъв магнезий приемате - за тези, които приемат? Виждам, че Магнерот основно се изписва, моят лекар ми каза Biolectra 365 или Abo pharma 250 с B-комплекс, но понеже има толкова производители и видове магнезий, не мога да преценя кой ще е най-подходящ за продължителен системен прием. Ще съм благодарна, ако споделите вашите наблюдения.

@Valerita Препоръчаха ми с добри отзиви д-р Павлова при Марковс, там си запазих час, надявам се да е добра.

# 655
Благодаря,момичета! Те бяха извандредни изследвания през деня ,че за "хоспитализацията' за болничния ми ги пуснаха ,но утре ще отида на гладно да си пусна за всеки случай.

valerita аз ходих при д-р Павлова  в Марковс и съм много доволна.АГ ми я препоръча и в Бургас като ходих за болничния докторката която ме прегледа там ме попита къде съм била на фетална и каза ,че съм направила много добър избор с д-р Павлова.Надявам се да е така 🍀
  Вие в коя седмица сте решили да ходите на втора фетална?

# 656
Благодаря ви момичета, значи записвам за Павлова и аз. Тогава ще съм 20+2 гс.

# 657
  • София
Миа  най често в Магнерот или Магнерич се изписва. Някой беше споменал че Магнерот е лекарствен продукт, а останалите са хранителни добавки. Аз и със сина ми пих Магнерот

# 658
Момичета, бихте ли споделили какъв магнезий приемате - за тези, които приемат? Виждам, че Магнерот основно се изписва, моят лекар ми каза Biolectra 365 или Abo pharma 250 с B-комплекс, но понеже има толкова производители и видове магнезий, не мога да преценя кой ще е най-подходящ за продължителен системен прием. Ще съм благодарна, ако споделите вашите наблюдения.
Аз в момента пия Диаспорал който пак е разтворим . Предната бременност съм пила Биолектра, Диаспорал, бяха ми изписали и Магнерот обаче той ми сваляше кръвното супер много и ми го спряха. Според мен разтворимите форми са най - добре поне за себе си смятам така.

# 659
Като ви четох тези дни и аз реших да пусна кръвна захар. И сега съм в отбора на застрашените от ГД или с ИР Sad Глюкозата ми излезна 5.08. Обременяването с глюкоза към 20та седмица ли се правеше?

То вярно, че тия дни прекалих с плодове и сладолед, ама........сега съвсем няма да ми разрешат да консумирам. Пък къде ми беше акъла да кажа и на мъжа ми, сега ще ме следи изкъсо какво ям Sad

Общи условия

Активация на акаунт