ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 684
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Абе 5 си е ок, какво сте се шашнали всички с тази глюкоза?

# 661
Абе 5 си е ок, какво сте се шашнали всички с тази глюкоза?

Аз вярно се шашнах Sad
Предния път с 4.46 ми казаха да огранича плодове, въглехидрати, пък сега е по-зле...а сезона на плодовете тъкмо почва и ми е тъжно.

В сряда да съм на преглед пък да видим какво ще каже лекарката.

# 662
Хора,живейте си живота. Хапвайте по малко от всичко,което ви се хапва. Един ден ще е високо,друг ден ще е по-ниско. Ако има много голяма разлика от нормалното ,докторите ще ви насочат. Не се притеснявайте и да си създавате странични главоболия! 🍀

# 663
  • София
С 4.46 да ограничаваш плодовее?? Абе всички са полудели. Преди да пускате глюкоза вечерта не яжте след 20:00,и не яжте въглехидрати и ще сте топ. Моята 5.2 е след макдоналдс в 22:00,ама ме бяха приели в болницата тогава и мм това ми донесе

# 664
Относно глюкозата, нормите са между 3.6 и 6.00. Моята е 4.82 и докторът ми каза, че всичко е нормално, така че не мисля, че има проблем, докато се влиза в показателите.

# 665
Много съм нервна тия дни. Буквално искам да пребия някакви хора, снощи крещят на управителя в Кауфланд защото едно дете на 15 години караше ел.тротинетка в магазина с риск да блъсне хора и виждам аз управителя го вижда и нищо не му казва. Побеснях буквално ! Днес две ситуации имах на пътя по чужда вина, крещях в колата и свирих с клаксона. След това се наревах в колата. И се разсърдих на мъжа си щото ми каза, че няма какво да направи като не е там и да съм по спокойна.

# 666
Много съм нервна тия дни. Буквално искам да пребия някакви хора, снощи крещят на управителя в Кауфланд защото едно дете на 15 години караше ел.тротинетка в магазина с риск да блъсне хора и виждам аз управителя го вижда и нищо не му казва. Побеснях буквално ! Днес две ситуации имах на пътя по чужда вина, крещях в колата и свирих с клаксона. След това се наревах в колата. И се разсърдих на мъжа си щото ми каза, че няма какво да направи като не е там и да съм по спокойна.
И аз миналата седмица бях така. Ревах доста за някакви глупости, че даже и без причина, отделно всички много ме дразнеха. Тази седмица обаче премина това да видим до кога😄. Освен това сина ми ми хвана цаката, че съм по-чувствителна сега и това не ми харесва. Grinning Миналата седмица си уреди няколко дни да не ходи на градина. Разплака се, че не му се ходело и аз си поревах с него и в крайна сметка той спечели. По принцип не му се връзвам за тези неща, защото той е много труден. Ако пропусне няколко дни без да градина и после не можем да го заведем, защото много плаче.

# 667
Е като гледам, че не съм само аз се успокоявам 😁 аз днес крещях на майка ми, после на мъжа ми и после поревах и дори се притесних дали не пречи това, но в крайна сметка хормони.. явно влияят

# 668
  • София, България
Момичета, наистина успокойте се с тази захар. Няма да стане нищо фрапантно. Много рядко даже се прави обременяването с глюкоза. Обикновено, ако е около 5, се повлиява само от спирането на сладкото. Така или иначе е хубаво сладкото да го намалите, за да не се чудите после след раждането как ще ги сваляте тия натрупани килограми Joy така че приемете го като добър момент да свикнете без сладко. Аз плодовете не ги спирам, намалила съм само захарта. Simple Smile

Ох, за щастие за сега нямам много изблици на хормони, обаче много ви разбирам, като знам как паля от раз в небременно състояние, представям си като ме ударят стабилно хормоните скоро какво ще е.

# 669
  • София
Плодовете не влияят драстично на кръвната захар. Аз лично се съдрах да ям черешки, и банани похапвам и имам 3.8 кръвна захар. Е, вярно че друго сладко почти не хапвам, не ми се яде. Тестени -понякога тип домашна баничка или ръжен хляб. А преди бременността бях на ръба на ИР. Явно организмът и бебето добре диктуват нещата.
Така че не са ви виновни плодовете. По-скоро спрете сладоледите и сладкиши разни ако хапвате.
Ако магнерот така сваля кръвното, ще взема да го пия, защото ми е предписан. За момента не съм почнала, защото нямам спазми или контракции. Пия магнезий с калций с удължено освобождаване на Допелхерц.

# 670
Здравейте и от мен!
Приемате ли нови бъдещи мами - декемврийки?
Терминът ми е на 29,12,23, бременна съм с близнаци.
От Пловдив съм.
Чета ви от около  две седмици. Но исках да изчакам да излезнат всички резултати, за да се присъединя към вашата групичка.
Резултатите са в норма. Единствено хемоглобинът ми е спаднал много - 107, а преди три месеца беше 142. Но не ям месо. И преди хапвах рядко, а сега изобщо не ми се яде. С каква храна наваксвате хемоглобина?

# 671
  • София
Здравей Imposibelle и добре дошла! За желязо е добре да хапваш фурми, черен шоколад, топло какао и спанак, щом не ядеш месо. Може и някакви пренатални витамини да взимаш.

# 672
  • Бургас
За захарта не се шашкайте при стойност 5. При мен се наложи, защото съм с ИР и ми спряха глюкофажа, и след това стана мазало. Днес с допегита за кръвното ми изписаха и магнерот, без да имам контракции.
Пуснах си консултация в Haelee, да видим кога ще отговорят там. АГ ме праща в СФ в майчин дом в ендокринологията, че в Бургас не били добри и не ако да ми помогнат. Та сега ще се консултирам, да видим.

# 673
Относно високите резултати на глюкозата/захарта - имам колежка, която е с диабет. Роди три деца, живи и здрави, но беше на диета и непрекъснат контрол. А сега спортува и е в по-добра форма от преди трите бремености.
А за хемоглобина - обожавам салата от суров спанак, определено ще включа в менюто. Благодаря! Добра идея Simple Smile

# 674
  • София
Само го накисни добре с малко оцет този суров спанак, защото има ешерихия коли и по зеленчуците. Бейби спанакът е добра версия за такава салата. Приемаш ли допълнително В12 щом не ядеш месо?
Може и варени яйца да хапваш. И млечни продукти като извара, катък и кисело мляко като най-леки.  Редовната доза протеин е задължителна за нормално протичане на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт